OTG - Kaj je kabel in kako ga uporabljati?

Pripomočki z operacijskim sistemom Android OS imajo različne prednosti pred drugimi sistemi. Vse se lahko dolgo uvrsti na seznam, vendar je treba ustaviti en način. Te naprave podpirajo povezovanje različnih pripomočkov z njimi prek navadnega vmesnika USB. Ampak za to potrebujete "posrednika", ki ima OTG kabel. Kaj je in kako ga uporabljati? Vse to boste izvedeli iz tega članka.

OTG kabel - Kaj je to?

Ta kabel je zelo kratek, na enem koncu je običajen USB priključek, na drugi pa vtič microUSB. Kot ste že razumeli, priključek MicroUSB poveže pametni telefon in že lahko povežete vse z USB priključkom.


Poglejmo, kaj lahko povežemo s telefonom z OTG kablom. Kaj je to, smo že ugotovili, zdaj drugo vprašanje - zakaj ga potrebujete?

Priključitev pogona USB

Priključitev pogona USB je najlažji način uporabe kabla OTG. Kaj to daje? Glasbo lahko poslušate vsaj s telefona, ki je posnet na običajnem pogonu USB. Prav tako lahko gledate filme iz bliskovnega pogona. Če vaš telefon nima dovolj pomnilnika za film, ga zapišite na bliskovni pogon in si oglejte pripomoček prek kabla OTG.
Opozoriti je treba, da v večini primerov povezovanje bliskovnega pogona s tem kablom uspe, vendar lahko pride do težav. Vse je odvisno od vdelane programske opreme, ki je nameščena v telefonu. Na primer, pametne telefone Nexus je tako težko konfigurirati OTG kabel, da vključuje nameščanje programov drugih proizvajalcev. Težavo pri namestitvi lahko rešite tudimeri firmware, vendar bo moral storiti nekako.


Čitalnik kartic

Če telefon prepozna pomnilniški ključek USB, bo verjetno lahko prepoznal čitalnik kartic s kartico SD v notranjosti. V večini primerov telefon vidi pomnilniško kartico, ki je vstavljena v čitalnik kartic. Tako lahko na pametnem telefonu urejate vsebino SD-kartic s kablom OTG. Verjetno je razumljivo, kaj bi bilo lahko v vsakem primeru koristno.

Zunanji trdi disk

Na telefon lahko priključite tudi pomnilniški pogon velikosti 500–700 GB. Pametni telefoni še vedno ne morejo imeti takšne količine pomnilnika, ampak z zunanjim pogonom - precej. In to zahteva le kratek OTG kabel. Kaj bo to dalo uporabniku? Kot pri bliskovnem pogonu, si lahko filmi v polni visoki ločljivosti ogledate tudi na telefonu tudi v FullHD kakovosti. Pametni telefon verjetno nima dovolj pomnilnika za velike kasete, vendar bo zagotovo dovolj na disku. Vendar pa pri povezovanju trdega diska USB OTG pogosto pride do napak. Kar se dogaja, je znano mnogim uporabnikom. Zato obstaja celo aplikacija USB OTG Helper, ki sama najde povezan disk in ga montira. Ko je priključen, je na voljo v upravitelju datotek. Toda tudi ta program ne shrani vedno. Na primer, trdi disk Seagate s 4 GB pomnilnika se ne pojavi niti s tem programom. Možno je, da disk nima dovolj moči na pametnem telefonu.

Misha

To je neverjetno, toda če povežete miško preko tega kabla s pametnim telefonom, se bo kazalec pojavil na zaslonu in se bo odzval na vsa gibanja miške. Kot računalnik, vsiprogrami in ikone se odprejo z dvojnim klikom. Seveda, praktične koristi od uporabe miške na pametnem telefonu ni, ampak samo zaradi eksperimenta je vredno. Nekdo še vedno dvomi, da je USB OTG kul?

Tipkovnica

V nasprotju s splošnim prepričanjem, da so tablice in telefoni ustvarjeni za porabo vsebine in ne za ustvarjanje, na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu lahko vnesete besedilo s tipkovnico. Povezuje se prek kabla OTG in katera koli naprava Android jo prepozna. Sedaj je pisanje besedila veliko bolj priročno, ker je virtualna tipkovnica popolna nesmiselnost, ki je primerna za socialna omrežja, ne pa tudi za pisanje besedil.

Gamepad

Obstajajo specializirane rešitve za igre na pametnih telefonih, vendar lahko prek kabla povežete polni krmilnik za igre. Se boste igrali z njim? Vsekakor! V napravah s sistemom Android je vključen tudi igralni zaslon.

Razdelilnik USB

Če priključite zvezdišče USB, lahko s telefonom ustvarite delovno postajo z miško in tipkovnico. Zvočnike lahko povežete z aplikacijo. Res je, da ni zagotovljeno, da bodo vse povezane naprave delovale pravilno, čeprav je vredno poskusiti.

Drugo

Večina sodobnih zvočnikov je priključena na vrata USB računalnika za napajanje in priključek 3,5 mm. V tem primeru je dovolj moči zvočnikov iz mobilnega USB priključka. Prav tako so številne kul slušalke priključene ne preko mini-jack, ampak neposredno preko USB. Škoda, da klasičnih "ušes" ni mogoče uporabiti skupaj s pametnim telefonom. Toda zZ OTG kablom postane možna. Povezovanje tiskalnika - to je res koristna stvar, za katero bi morali imeti tak kabel. Zelo priročno je tiskanje dokumentov tiskalnika, ki so shranjeni v pametnem telefonu. Ampak še bolj priročno za tiskanje fotografij. Seveda je najbolje, da je tiskalnik priključen na omrežje Wi-Fi, če pa nima takšne funkcionalnosti, potem lahko popolnoma izvedete OTG kabel. Kaj je to, veš zdaj. Druga možnost, ki je primerna za tablete brez 3G /4G modemov. Gre za povezovanje modema, ki bo omogočal dostop do omrežja 3G /4G. Vse tablete ne podpirajo teh standardov in če so, potem so ti modeli dražji. Lahko prihranite nekaj denarja z nakupom modifikacije pripomočka brez podpore brezžičnega omrežja tretje generacije ali tretje generacije in z uporabo modema USB, ki se po nesreči kopiči v vašem domu. S kablom OTG je to postalo možno in tablični računalnik popolnoma prepozna. Obstaja pa tudi odtenek: povezovanje modema je lahko samo s korenskimi pravicami in s pomočjo določenih programov. V večini primerov pripomoček PPP Widget 2 omogoča, da nadaljujete z eksperimentom že dolgo časa, vendar je najpomembneje, da razumete, kaj je ta kabel.

Sorodne publikacije