Fujitsu Lifebook A512: specifikacije, pregledi

Fujitsu Lifebook A512 je preprost prenosnik, namenjen za uporabo v pisarni in doma. Pogosto se tak razred naprav imenuje "delovni konji". Nova linija blagovnih znamk vključuje prenosne računalnike, ki se ne razlikujejo po izvirnosti, vendar delujejo dobro.

Videz

Fujitsu Lifebook A512 je lastnik več kot skromne oblike karoserije. Je popolnoma črna, nekateri deli pa imajo srebrne trakove. Plošča je izdelana iz mat plastike. To je velik plus, saj na površini ni prstnih odtisov, ki ga je enostavno slediti. Logotip je standarden na naslovnici logotipa blagovne znamke. Delovni prostor je v celoti izdelan iz črne plastike. Ta barvna rešitev govori o namenu prenosnika. Videz uporabnika ne moti dela. Odlikuje ga strogost, jedkost in konzervativnost. Za Leptope je značilna visokokakovostna montaža. Pokrov se drži na dveh čvrstih tečajih, telo se ne upogiba, brez zračnosti, škripanje.

Specifikacije

Model ima operacijski sistem Windows 864-bit. Vloga procesorja je dual-core Intel Celeron B830 MHz. Če želi uporabnik povečati svojo frekvenco, to ne bo uspelo. Procesor se šteje za porabnik energije. Vendar je odvisno od prenosnika. Grafična obdelava tukaj ustreza grafični kartici, ki je integrirana v ohišje - Intel HD Graphics. Njegova zmogljivost zadostuje za preproste naloge (nastavitev besedila, pogledfilmi, poslušanje glasbe, brskanje po spletu).
Diskretna grafična kartica ni tukaj, ker jo je proizvajalec postavil kot delovno različico, ne kot igro. Matična plošča Fujitsu Lifebook A512 Intel HM75 Express, 2 GB RAM-a z možnostjo povečanja na 16 - dobre tehnične lastnosti proračunskega modela. Za shranjevanje podatkov v prenosniku se ujema trdi disk 320 GB, hitrost katere je 5400 vrtljajev na minuto. Nameščen je prenosni računalnik z litij-ionsko baterijo s šestimi deli in zmogljivostjo 4400 megavatov. Avtonomija je na povprečni ravni. Polnjenje traja šest ur neprekinjenega delovanja (kot navaja proizvajalec), čeprav v resnici veliko uporabnikov ugotavlja, da laptop traja le dve uri. Pri največji obremenitvi lahko ta številka postane še manjša.

Na splošno je prenosni računalnik razreda Lifebook dobra pisarna in domača možnost. Kljub majhnim nastavitvam, laptop izgleda prepričljivo. Teža je 25 kg. Takšno enoto je težko nositi s seboj, zato jo je bolje uporabiti kot stacionarno. Zasnova je praktična in stroga. Zaslon nima boljših lastnosti: kontrast je nizek, koti gledanja so ozki. Pomembna pomanjkljivost je pomanjkanje vrat USB 3.0. Za nekoga je slaba stran neustrezna zmogljivost prenosnika, njegova cena pa je povsem upravičena. Naprava podpira brezžične standarde, ima izbirno spletno kamero z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih pik.

Konfiguracija

Fujitsu Lifebook A512 je dobra delovna različica. Uporabnik ga mora pogledati, če ga morate kupitipoceni, a funkcionalni prenosni računalnik.
 • Zaslon. Zaslon z ločljivostjo 1366x768 pik je 156-palčni TN-panel. V bližini zaslona so majhni koti gledanja, nizek kontrast. To pojasnjuje proračun, ki ga je določil proizvajalec matrice. Polni to pomanjkanje visoke svetlosti zaslona mat spray na svoji površini. To omogoča lastniku naprave, da dela na ulici tudi v sončnem vremenu.
 • Vhodne naprave. Fujitsu Lifebook A512 ima priročno numerično tipkovnico. Tipke so zelo občutljive, imajo povprečno pot. Postavitev je idealna za hitro klicanje. Minus je majhna puščica, čeprav so prostori na delovni plošči dovolj veliki, da so v polni velikosti. Touchpad v prenosniku je klasičen. To je pravokotna plošča z mat površino, ki ima dva mehanska gumba. Gladko pritiskajo, ne oddajajo glasnih zvokov.
 • Vmesniki. Na sprednji plošči prenosnika je čitalnik kartic - bralnik pomnilniških kartic, dva avdio priključka (slušalke in mikrofon). Na desni je pogon DVD, USB, ključavnica Kensington in priključek za polnilnik. Na levi strani sta dva USB priključka, video priključek, internetna vrata, ni pa 3.0.
 • Cena

  Ali naj kupim Fujitsu Lifebook A512? Značilnosti, dizajn, videz - vse to igra vlogo pri izbiri prenosnika. Pomembna podrobnost je strošek. Model Fujitsu ne spada v drage naprave. Njegova povprečna cena je 13 tisoč rubljev. Lahko kupite ceneje, če naročite laptop iz tujine.

  Mnenja

  Fujitsu Lifebook A512 sodi po ocenah, vrednihprenosni računalnik Lastniki modela ugotavljajo, da je kakovost zbiranja na najvišji ravni. Prednosti vključujejo mat primer in zaslon, možnost nadgradnje, hiter dostop do notranje opreme naprave, udobno tipkovnico, majhne velikosti. Laptop se med delovanjem ne pregreje. Od slabosti: majhna količina pomnilnika, nobena grafična kartica, hitro življenje baterije, slaba kakovost zvoka in spletna kamera, težka. V drugem - dostojno proračun notebook.

  Sorodne publikacije