Kaj je Bonjour, za kaj gre in zakaj ga lahko odstranim?

Kako pogosto preverjate seznam programov, ki so nameščeni na vašem računalniku, in ugotovite, od kod ste prišli? Nekateri programi morda niso znani. Poleg tega se zgodi, da jasno veste, da se sam program ni namestil. Od kod prihajajo programi? Poglejmo situacijo na primer številnih nejasnih apletov Bonjour. Kaj program namešča na sam sistem, večina povprečnih uporabnikov ne ve, in nekateri ga večinoma pripisujejo kategoriji oglaševanja ali drugih virusnih groženj. Dejstvo je, da ni skrbi, ker če pogledate založnika, takoj postane jasno, da se ta programski izdelek nanaša na razvoj Apple.


Kaj pa Bonjour?

Enak program, ki je posebna aplikacija za avtomatizirano stranko za hitro iskanje povezanih naprav in storitev, ki temelji na izvajanju protokola Zeroconf, ki ga je razvil Apple in je namenjen za uporabo na sistemih Mac OS X. Toda mnogi uporabniki imajo upravičene dvome. . Kateri program - Bonjour - v zvezi z "jabolkimi" sistemi in napravami, seveda, ampak kako razložiti njegov namen v operacijskem sistemu Windows?

Kako aplikacija prodre v računalnik?

Da bi razumeli potrebo po uporabi tega programčka na računalnikih Windows, je treba jasno osredotočiti na to, kako ta pripomoček prodre v sistem. Praviloma se samodejno namesti kot spremljevalna programska oprema v procesunamestitev osnovnih izdelkov programske opreme v iTunes ali iCloud. Z drugimi besedami, če ste namestili eno od teh aplikacij za sinhronizacijo mobilnih naprav "apple" na računalniku ali prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows, potem ni dvoma, da se bo ta programček samodejno prikazal v sistemu. Prej je bilo mogoče naleteti na situacije, ko je bila aplikacija nameščena pri namestitvi brskalnika Safari, platforme QuickTime in Creative Suite 3 podjetja Adobe. Zakaj potrebujete Bonjour, ko uporabljate to?


Omogoča vam raziskovanje vseh vrst zunanjih naprav (kot so tiskalniki), samostojno delo s tako imenovanimi omrežnimi sredstvi, pomoč pri iskanju glasbe, prepoznavanje naprav AirPorts za delo z AppleTV, tiskalniki, itd. ki naj bi nadomestil "native" orodje Windows, imenovano NetBIOS.
Poleg opisanega apleta je pogosto mogoče najti nekaj dodatnih komponent predloge za posodobitev (programi za pravočasno iskanje, prenos in namestitev posodobitev za izdelke Apple), storitve podpore itd. Ni treba posebej poudarjati, da imajo uporabniki vprašanja o možnosti izbriši ta pripomoček.

Ali lahko odstranite Bonjour?

Nazadnje, čas je, da rešimo vse spore glede potrebe po uporabi tega programčka na računalnikih Windows. Za program Bonjour je bilo mnogim postalo jasno. Toda zakaj ga hranimo v sistemu (kot druge nepotrebne storitve), če ga sploh ne uporabljamo nikoli? Kot so mnogi že uganiliZnebite se tega appleta lahko popolnoma brez bolečin za sistem. Res je, da sestavnih delov monterja namestitveni program ni treba izbrisati, saj ista aplikacija iTunes v enem "lepem" trenutku brez namestitve najnovejše različice preneha delovati.

Tehnika standardnega odstranjevanja

Torej, če ne uporabljate zunanjih naprav, za katere obstaja velika potreba po podpori Appleove tehnologije, se lahko znebite pripomočka, ki ga dobite povsem preprosto.
Standardna metoda je, da se po "Nadzorni plošči" odprete na odsek nameščenih programov, določite programček in ga odstranite s samim sistemom, s klikom na ustrezen gumb v zgornjem levem kotu ali z uporabo menija PCM. Vendar pa ima svoje pasti, kot deinstallers vgrajen v Windows, kot praksa kaže, le odstrani glavne komponente programa, tako da za njimi veliko količino računalniškega smeti v obliki datotek, map in registrskih ključev. Kako se popolnoma in popolnoma znebiti programa?

Odstranitev z ponovnim zagonom

Za to bo optimalna rešitev uporaba specializiranega vzorca aplikacije iObit Uninstaller, ki bo sam odstranil glavne komponente in odpadke.
Na seznamu nameščenih aplikacij, ki zelo jasno spominja na tisto, kar uporabnik vidi v standardnem delu sistema, morate zabeležiti sam programček, začeti postopek odstranitve in hkrati aktivirati element samodejnega odstranjevanja, potem pa morate počakati na dokončanje vseh operacij.

Epilog

To je kratek povzetek in uporaba aplikacije Bonjour. Zdi se, da je to, kar je ta program, mogoče odstraniti ali ne. Omeniti je treba, da če imate zgoraj omenjene "jabolčne" periferne enote ali naprave, ki podpirajo večplatformski protokol, ni treba znebiti opisanega programa. Vendar, če ga izbrišete, ni nič lažjega, kot da prenesete distribucijo in jo ponovno vključite v sistem.

Sorodne publikacije