Avto Chery Tiggo (T11): lastnik pregledi, značilnosti in funkcije

"Chery Tiggo" je kompaktna križanka, ki je bila serijsko izdelana od leta 2005. V Rusiji, ta avto bo obrat "Autotor" v Kaliningradu, kot tudi na TagAZ. Ta križanka je široko razširjena v CIS. Eno izmed priljubljenih teles - T11 je bilo izdelano do leta 2013. Danes ga bomo pogledali. Kaj je Chery Tiggo T11 lastniki pregledi, slabosti in značilnosti, glej spodaj v našem članku.

Oblika

Videz avtomobila je zelo podoben staremu "Toyota Rav-4". Spredaj je velik laced odbijač z kotno protivotumankami in veliko optiko. Žal pa luči luči niso na voljo niti kot opcija.
Rešetka hladilnika je priključena na pokrov motorja. Kot so omenili lastniki, Chery Tiggo T11 postrani in sploh ni kopija japonske sestre. Razlike le v obliki zadnjih vrat. V Toyoti je niša za rezervno olajšavo, na "Chery" pa je ravna. Ampak ne glede na to, kako obtožujejo Kitajci plagiatorstva, žalostno ali neuspešno ta avto ni mogoče poimenovati. Glede na lastniške izjave, Chery Tiggo T11 izgleda dobro v ozadju preostalega toka avtomobila. V zvezi s kakovostjo slikanja, v dveh ali treh letih na telesu so praske in praske. Treba jih je naslikati pravočasno, spodaj pa - za obravnavo govora. Samo telo ne bo razjedlo. Če se ti ukrepi ne upoštevajo, bo rja neizogibna - rastlina slabo proizvaja antikorozijsko obdelavo. Žarometi in meglenke so zelo motni. To so težave vseh kitajskih avtomobilov. Plastika, ki se uporablja pri izdelavi optikezelo slaba kakovost - pravijo pričevanja. Če želite, da so luči v pravilni obliki, jih je potrebno brusiti. V prodaji ni steklenih analogov.

Salon

Proizvajalec ponuja več barv - svetlo in temno. Sedeži bodo iz tkanine ali usnja. Notranja oprema ima podobne lastnosti kot pri starem "Rav-4". Na zaobljeni sredinski konzoli je majhen snemalnik.
Podpira CD-je in USB-pogone. Toda zvočniki zvenijo slabo - mnogi lastniki so morali dati izjemno glasbo. Kakovost plastike je povprečna. "Cheri Tiggo" je daleč od bonus avtomobila, tako velike vrzeli in trda plastika. Sedeži so mehki in nimajo dobre bočne podpore. Zadnji kavč lahko sprejme do dve osebi. Kot je navedeno v lastniških ocenah, ima Chery Tiggo T112010 dobro zalogo prostega prostora. Zadnji del kavča je lahko v razmerju 50 do 50 ".
To vam omogoča povečanje prostornine prtljažnika enkrat in pol. Zadnji pokrov se odpre z leve proti desni. Mnenja pravijo, da se tečaji na hrbtnih vratih sčasoma lahko potopijo. Deloma je to napaka težke rezervne opreme, ki se ne nahaja v kabini. Mimogrede, tako nesrečo (povešanje vrat) je opaziti na novih "Patriots". Toda na "Rav-4", iz katerega je bil Tiggo prepisan, ni takega problema.

Specifikacije

Na ruskem trgu je vozilo na voljo z več bencinskimi motorji. Osnova v seriji je inline 16-litrski motor s 108 konjskimi močmi. Kot pravijolastnik pričevanja, Chery Tiggo T11 je dobro razpršen z njim. Stroj pokliče sto v 13 sekundah. Za crossover je to dober kazalnik. Največja hitrost je 160 kilometrov na uro.
Dvolitrski motor razvije moč 125 konjskih moči. Pospešek do sto v "Cherry Tiggo" s tem motorjem traja 12 sekund. Največja hitrost je 15 kilometrov na uro več kot prejšnja različica. Vrh in najbolj redka v vrsti je motor z volumnom 24 litrov. To je Mitsubishi motor (4G64). Motor razvije moč 130 konjskih moči. Navor je 195 Nm. Z njim je avtomobil dobro razpršen. Grobo stotino je ocenjeno na 11 sekund. Največja hitrost je 175 kilometrov na uro. Kaj pravite na lastne motorje lastnikov Chery Tiggo T11? Elektrarne so zelo varčne. Povprečna poraba goriva v mestu ne presega 105 litrov. Tudi motorji so zadovoljni z dinamiko overclockinga. Toda v Chery Tiggo T112007 obstajajo tudi negativne točke. Lastnikova povratna informacija pravi, da so ti motorji zelo glasni. Poleg tega zvok raste samo, ko je nastavljena hitrost. Značilno žagasto buzz začne absorbirati kabino po dveh tisočih zavojih. Toda pri mirujočem zvoku motorja se ne čuti. Nekateri lastniki to težavo rešujejo z dodatno izolacijo sten motorja. Toda to ne zmanjša veliko hrupa. Še vedno prodira v notranjost kabine.

Prenos

Avto je opremljen brez nadomestne mehanike v petih korakih. Kot je poudaril lastnik pričevanja, ima Chery Tiggo T112007 dobro izbrano prestavno razmerje. To vam omogoča, da uresničite močmotor v celoti. Vendar pa se sčasoma menjalnik začne pritiskati na prvi dve prestavi.

Izpuh

Do 30 tisoč kilometrov lastnikov crossoverja "Chery Tiggo" se je soočilo s problemom izpušnega sistema. Da, potrditveno polje se prižge na plošči in diagnoza prikaže napako v senzorju kisika.
Zdi se, da lahko zamenjate del in upravljate avto naprej, vendar ne. Problem je bolj globalen - je katalizator nameščen na tovarni Chery Tiggo T112012. Lastnikova povratna informacija pravi, da jo je treba zamenjati z negorljivim plamenom. V tem primeru obstaja potreba po prenapolnitvi elektronske krmilne enote. Ta dela je treba opraviti samo na bencinskem servisu. Cena te operacije je približno deset tisoč rubljev. Toda rezultat je impresiven - na armaturni plošči ni več opeklin "Check", moč pa se poveča za 5-10 odstotkov.

Podvozje

Kot navajajo lastniki, ima Chery Tiggo T112013 najenostavnejši sistem vzmetenja. Spredaj so vzmetni regali, zadaj - samostojna konstrukcija na trikotnih vzvodih. Med slabostmi pregledov je, da se obešanje na "Chery Tiggo" trdo obnaša na odru. Ne shranjujte niti vgradnje pnevmatik z višjim profilom. Tovarniške pnevmatike so po mnenju lastnikov avtomobilov zelo hitre, zato se morate spremeniti v drugo. Med pozitivnimi trenutki togega vzmetenja so pregledi pokazali dobro ravnanje. Avto brez težav vstopa v zavoje pri hitrosti in ne ujame sledi.
Krmilni nagib z hidravličnim ojačevalnikom. Kakšne so povratne informacije lastnika o tem? Stojalo samozanesljiv, toda za takšen avtomobil je mehanizem "krajši". V vogalih se morate močno vrteti in vzeti roke.

Stroške

"Cheri Tiggo" v telesu T11 je mogoče kupiti le na sekundarnem trgu. Povprečna cena kitajskega crossoverja je od 200 do 350 tisoč rubljev. V kompletu je že centralna ključavnica, regenerator in električna okenska dvigala.

Zaključek

Tako smo ugotovili, da gre za križanka "Cheri Tiggo". To je eden najcenejših avtomobilov v svojem razredu. Vendar je treba spomniti, da je vir enot v "kitajski" dvakrat normalno. Pri nakupu avtomobila se morate pripraviti na nepredvidene stroške. Toda veliko denarja ta crossover ne potrebuje - stroški rezervnih delov na ravni "Lady", ki se ne morejo veseliti.

Sorodne publikacije