Sistem poroča, da se zvok preverjanja ni mogel reproducirati: vzroki za napako in metode za reševanje težave

Pri nastavljanju zvoka v operacijskem sistemu Windows uporabnik takoj želi zagotoviti, da predvajanje pravilno deluje v parametrih. Za to je predviden poseben testni sistem, ki se aktivira s pritiskom na gumb za preverjanje. Toda v nekaterih primerih, namesto da bi začeli s testom, obstaja sporočilo, da sistem ne more reproducirati testnega zvoka v operacijskem sistemu Windows 7. O tem, kako popraviti tako neprijetno situacijo, bomo podrobneje razpravljali. Najprej pa nekaj besed o vzrokih za neuspeh te vrste.

Neuspelo reprodukcijo zvoka za preizkus sistema Windows 7: kaj je razlog?

Pojav takšnega sporočila pri nastavitvi zvoka v sistemu Windows - pojav je precej pogost. In tukaj ni niti v voznikih (čeprav igrajo vlogo), ampak v nastavitvah storitev samega sistema in aktiviranju naprav za igranje.


Za popolno sliko stanja, ki prevladuje med glavnimi vzroki takšnega obnašanja računalnika, je mogoče ugotoviti, kot sledi:
 • Neaktivna primarna naprava;
 • zastareli ali manjkajoči vozniki;
 • konflikt med vozniki zvočnih kartic in pospeševalniki videa;
 • onemogočeno Windows Audio;
 • nadgradnja sistema.
 • Ni bilo mogoče reproducirati zvoka preverjanja: nastavitve naprave

  Torej morate najprej preveriti, katero napravo želite preskusiti. To naredite tako, da v meniju PCM na ikoni za glasnost vvstopite v pladenj naprave v sistemskem pladnju in nato uporabite prikaz skritih in onemogočenih naprav, ki manjkajo (pravzaprav je lahko sporočilo, da sistem ne more reproducirati zvočnega zvoka, posebej povezano s tem).
  Ko se na seznamu prikažejo vse naprave, omogočite privzeto preko PCM (po katerem bo označen z zelenim označevalnikom) in poskusite ponovno testirati.

  Vklop naprave z drugimi metodami

  Možno je, da prejšnja dejanja ne bodo ustvarila želenega učinka. V tem primeru boste morali poklicati "Device Manager", poiskati zvočno kartico in jo vklopiti (če je onemogočena) prek menija PCM ali prek razdelka lastnosti.

  Če to ne daje rezultata in ko nastavite zvok, se spet pojavi sporočilo, ki ni uspelo reproducirati zvoka preverjanja, najbolj verjetno je, da je naprava v primarnem sistemu odklopljena.
  Če ga želite aktivirati, znova zaženite računalnik ali prenosni računalnik, pojdite v nastavitve BIOS-a, poiščite napravo in jo vklopite tako, da jo nastavite. Po shranjevanju nastavitev in ponovnem zagonu ponovno preverite zvok.

  Vozniki

  Vozniki niso tako preprosti. Po eni strani je razlog lahko nadzorna programska oprema za zvočno kartico sama in na drugi možni konflikt, ker isti grafični pospeševalniki NVIDIA namestijo lasten zvočni gonilnik prek glavnega sistema in sistem jih mora uporabiti zaprivzeto
  Če je razlog v glavni kartici, poskusite preprosto posodobiti /ponovno namestiti gonilnike v upravitelju naprav ali jih izbrisati. Morda boste sistem Windows namestili samodejno, ko ste ga ponovno zagnali. Če je na voljo gonilnik, ki ga dobite, na primer pri nakupu prenosnega računalnika, namestite gonilnike sami ali določite lokacijo gonilnega sistema na izmenljivem mediju, ko ga namestite na lastne stroške.
  Kot smo že omenili, je lahko pojav sporočila v sistemu Windows 7 »Ni uspelo reproducirati zvoka preverjanja« posledica sporov med gonilniki za zvok in video. V istem upravitelju naprav preprosto odstranite gonilnike zvoka, ki so bili nameščeni za video krmilnik. Toda bolje je, da tega ne počnemo, ampak samo potovanje.

  Preverjanje avdio storitev Windows

  Predvidevamo, da potem, ko je bilo opravljeno vse delo, sistem ponovno poroča, da ni mogel reproducirati zvoka preverjanja v sistemu Windows 7. Na prenosnem računalniku ali namizju morate preveriti stanje, ki je odgovorno za zvok storitve.
  Uporabite ukaz services.msc v meniju Zaženi, poiščite ustrezno komponento na seznamu, se prijavite za urejanje parametrov, omogočite storitev, če je onemogočena s klikom na ustrezen gumb in nastavite vrsto zagona na samodejno. Shranite spremembe in preverite predvajanje.

  Upravljanje posodobitev

  Nazadnje lahko sistem poroča, da Windows 7 po nadgradnji ni uspel reproducirati zvočnega zvoka. V tem primeru morate iti v razdelek programa inin nato poiščite seznam nedavno nameščenih posodobitev, tako da predhodno nastavite razvrščanje glede na datum namestitve.

  Če želite obnoviti zvočni sistem računalnika, izbrišite najnovejše pakete posebej in po vsakem brisanju izvedite ponovni zagon in nato preizkusite zvok. Če najdete problemski paket, si zapomnite njegovo številko, ročno poiščite posodobitve in pri namestitvi iz seznama izključite želeno posodobitev.

  Druga orodja

  Če ničesar ne pomagate in se na zaslonu ponovno pojavi sporočilo, da sistem ni mogel reproducirati zvoka preverjanja do zadnje možnosti, uporabite orodje za iskanje in odpravljanje težav. Lahko ga zaženete iz "Podpornega centra", ki se nahaja v razdelku Sistem in varnost na nadzorni plošči. Če se ugotovijo težave, jih bo morda sistem sam odpravil ali pa bo vsaj priporočil za odpravo napak. Če tega ne morete storiti, se obrnite na proizvajalca zvočne kartice (za prenosne računalnike lahko uporabite oddelek za spletno testiranje neposredno na spletnem mestu proizvajalca). Opomba: Pred izvedbo preverjanja preverite, ali imate nameščeno najnovejšo različico programa DirectX, vendar pri sami platformi ni težav. V skrajnem primeru ponovno namestite to komponento.

  Sorodne publikacije