Zakaj je baterija na Android hitro izprazni: razlog

Lastniki digitalnih naprav, ki delujejo na operacijskem sistemu Android, se pogosto pritožujejo zaradi kratkega trajanja baterije. Dejstvo je, da je za to lahko veliko dejavnikov. Ni vedno odvisno od kapacitete baterije. Uporabniki se pogosto srečujejo s problemom, kot je neskladje med parametri, ki jih je navedel proizvajalec. Razlog za to so programi, ki bodo zavzeli velik procesorski vir. Včasih lahko uporabniki namestijo programe drugih proizvajalcev, ki imajo napake. Pri delu z zrušitvami pripomočku ne dovolite, da se potopi v način mirovanja. V ta namen bomo v tem članku razumeli razloge, zaradi katerih se baterija hitro izprazni (Android). Kaj storiti v takih situacijah, preberite spodaj. V vsakem primeru, da bi bilo samostojno delovanje čim dlje, je potrebna optimizacija vseh procesov. Vendar pa bo preprostemu uporabniku težko reševati samo to. Informacije, opisane v tem članku, vam bodo pomagale, da nastavite svoj pripomoček čim natančneje, kar vam bo omogočilo, da podaljšate njegovo življenjsko dobo.

Kapaciteta baterije

Zakaj se baterija Androida hitro izčrpa? Prvi razlog je lahko precej nepomemben. Leži v zmogljivosti baterije. Če upoštevate vse sodobne digitalne naprave, ki delujejo na Androidu, mora imeti baterija zmogljivost vsaj 1600 mAh. V praksi so preizkušeni stroji z manjšimi zmogljivostnimi baterijami pokazali, da tudi z največjim zmanjšanjem obremenitve prihranite polnjenjene deluje. Lastnikom je mogoče svetovati le, da opustijo nepotrebno programsko opremo tako, da onemogočijo vse funkcije, ki jih uporabnik ne potrebuje. Lahko pa jo zamenjate tudi z bolj zmogljivo baterijo. Za to se morate obrniti na servisni center. Če želite šteti vsaj en dan dela, njegov obseg ne sme biti manjši od 3000-4000 čarovnika.

Baterija je prazna

Če se baterija na napravi Android hitro izprazni, je vzrok lahko nošenje naprave. Verjetnost za to je velika, zato je ne morete popolnoma izključiti. Natančen čas se to zgodi, nihče ne more reči, odvisno od trajanja in pravilnega delovanja. Če se lastnik sooča s takšnim problemom, potem je edina rešitev zamenjava baterije z novo. Praviloma je priporočljivo kupiti samo originalne naprave. Toda cena za njih je precej visoka. Potem postane alternativna rešitev univerzalna baterija ali, kot pravijo, ponarejanje, vendar je njihova kakovost precej sporna. Trenutno nakup novih baterij ne bo povzročal posebnih težav, specializirane trgovine pa ponujajo široko paleto možnosti.

Kako tekoči programi vplivajo na polnjenje baterije?

Android je poln operacijski sistem. Uporabnikom ponuja široko paleto funkcij. V napravo lahko namestite skoraj vse aplikacije. Vendar pa mora biti programska oprema drugih proizvajalcev izjemno urejena, saj lahko uporablja velik procesorski vir. Čez nekaj časa bo uporabnik opazil, da je baterija v telefonu Android skoraj prazna.Če se to zgodi, je priporočljivo uporabiti posebne programe, ki lahko samodejno zaznajo zagnane aplikacije in jih sami onemogočijo. Opravljajo tudi postopek čiščenja, ki lahko vpliva na trajanje baterije. Mnogi napredni uporabniki priporočajo redno ponovno nalaganje pripomočka. To bo pomagalo pri ponastavitvi operacijskega sistema in posledično prihranku energije baterije. Ponovno zaganjanje omogoča, da naprava deluje veliko hitreje, medtem ko procesorju manj obremenjuje.

Signal omrežja mobilnega operaterja

Baterija Android je hitro prazna? S tem problemom se lastniki mobilnih telefonov soočajo že dolgo časa. Na območju, kjer je signal omrežja nestabilen, mnogi opazijo močno zmanjšanje naboja. Zakaj? Trenutno številni mobilni operaterji ponujajo omrežja tretje generacije. Vendar so še vedno nestabilne. Zaradi tega se mora naprava pri izgubi 3G signala stalno preklapljati v običajni 2G način. Če to motenje kategorično vpliva na trajanje baterije, je priporočljivo spremeniti nastavitev za uporabo samo GSM.

GPS

Ali uporabniki potrebujejo funkcijo GPS? Praksa kaže, da uporabljajo precej majhno število ljudi. V mnogih napravah pa je privzeto vklopljen. Če se akumulator na Android-u nenadoma izprazni, je priporočljivo preveriti aktiviranje GPS-a. Potrebne nastavitve so v menijupametni telefon ali tablični računalnik. Če onemogočite to možnost, naprava ne bo preveč izkoriščena. Po potrebi se lahko aktivira kadarkoli.

Možnosti zaslona

Nekateri lastniki upoštevajo takšne parametre kot svetlost zaslona, ​​ki ga urejajo po lastni presoji. Vendar, če je baterija na "Android" hitro izprazni, potem je priporočljivo, da znižajo raven na minimum udobno. Praviloma so vse sodobne digitalne naprave opremljene s kapacitivnimi zasloni visoke ločljivosti. Zaradi tega med delovanjem porabijo veliko energije baterije. Zmanjšanje svetlosti omogoča prihranek do 30%.

Kako podaljšati življenjsko dobo baterije v pripomočku?

Ko ste naleteli na najpogostejše razloge, ki so odvisni od trajanja baterije, lahko preberete nasvete strokovnjakov, da jih odpravite. Pomagali vam bodo pri urejanju vašega pripomočka. In potem se bo baterija porabila čim bolj ekonomično, procesor pa bo deloval učinkovito. Oglejmo si jih.

Kalibracija

Vsaka sodobna digitalna naprava, ki deluje na operacijskem sistemu Android, ima možnost umerjanja baterije. Zahvaljujoč temu postopku lahko povečate funkcionalnost baterije. Kaj se zgodi z pripomočkom, če te funkcije ne uporabljate? Naprava lahko med delovanjem naprave na primer ne deluje, zaradi česar naprava ne bo več pravilno zaznavala ravni baterije. V tem primeru, tudi če je baterija napolnjena pri 95%, lahko pripomočekizklopite Če ta aplikacija ni nameščena v telefonu ali tabličnem računalniku, jo lahko vedno prenesete iz storitve Google Play.


Če se baterija Androida hitro izprazni, lahko uporabnik ročno umeri brez uporabe posebne programske opreme. To storite tako, da popolnoma izpraznite baterijo, jo odstranite iz naprave in jo ponovno nastavite. Po tem ne vključite pametnega telefona ali tabličnega računalnika, napolnite ga do 100%. Zaželeno je, da se ti ukrepi ponovijo vsaj dvakrat.

Posodobitev sistema

Pripomočki imajo samodejno posodobitev sistema. Vendar pa, kot se je izkazalo v praksi, ta možnost močno vpliva na delovanje naprave, tako da je baterija na Androidu hitro izpraznjena. Pomembno je tudi, da je mogoče namestiti različne dodatne aplikacije s samodejnimi posodobitvami, kar vpliva tudi na funkcionalnost mobilne naprave. Da bi se temu izognili, je priporočljivo nastaviti način "Vedno vprašaj".

Neuporabljeni aplikacijski postopki

Za lastnike pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki delajo v Androidu, vam priporočamo, da redno čistite predpomnilnik brskalnika, začasne mape in drugo. Ko je velik pomnilnik napolnjen z neuporabljenimi programskimi procesi, baterija sedi dvakrat hitreje. Če ne želite izbrisati datotek, lahko uporabite originalno programsko opremo ali dodatno programsko opremo, razvito neposredno za operacijski sistem Android.

Sklep

Ko preberete informacije, opisane v tem članku, jih bo našel vsak uporabnikOdgovor na vprašanje: "Zakaj se baterija na telefonu hitro izprazni?" Android je eden najbolj priljubljenih operacijskih sistemov, vendar se napake še vedno pojavljajo. Rezultat je znatno zmanjšanje trajanja baterije. Toda z gotovostjo lahko rečemo, da je življenjska doba baterije dejansko stroškovno učinkovita. Za to morate izključiti vse zgoraj navedene razloge. Napredni uporabniki prav tako priporočajo, da bodite pozorni na dejstvo, da so aplikacije, ki naj bi varčevale z energijo baterije, v resnici močno zasenčile sistem. Prav tako je za lastnike pametnih telefonov z zaslonom AMOLLED pomembno vedeti, kako izbrati prave teme. Svetla in dokaj lahka svetloba ni energetsko učinkovita. Da bi prihranili polnjenje, morate namestiti samo temno obliko. Tudi povečanje življenjske dobe baterije bo pripomoglo k zaustavitvi funkcij, kot so neuporabljena omrežja, samodejni nadzor svetlosti in rotacija zaslona.

Sorodne publikacije