Baofeng UV-5R: Pregled, specifikacije in lastnosti

Kompaktni in ergonomski radio Baofeng se nanaša na prenosne radijske sprejemnike, ki se pogosto uporabljajo na različnih področjih. Sodobne tehnologije vam omogočajo, da najdete optimalno spremembo, odvisno od zahtev in zmožnosti uporabnika. Upoštevajte napravo in funkcije te naprave.

Informacije o splošnem načrtu

Nominalno, Baofeng UV-5R je gospodinjska amaterska naprava za uporabo. Vendar pa nekateri parametri in zmožnosti naprave niso slabši od profesionalnih analogov. To velja zlasti za širok razpon območij delovanja naprave. Radijska postaja je primerna za uporabo s strani lovcev, zaposlenih v strukturah moči, tovornjakov in turistov. Priljubljenost prilagajanja je zaradi dostopne cene, zanesljivosti in zagotavljanja stabilnega komunikacijskega kanala v načinu brez povezave.

Osnovni parametri

Baofeng amaterski profesionalni odbor ima naslednje značilnosti:
 • Ima baterijo tipa Li-Ion z 18 M /AH, s kapaciteto štirih vatov.
 • Vključuje sodobne modulatorje, ki so odgovorni za visoko kakovost zvoka.
 • Razpon je od treh kilometrov (v mestu ali naseljenih območjih) do 10 km v območju neposredne signalne povezave.
 • Možno je priključiti dodatno anteno in zunanje slušalke.
 • Podpira tehnologijo VOX in FM radio.
 • Višina /širina /debelina - 100/52/52 milimetrov.
 • Masa -četrt kilograma.
 • Podprti razponi - UHF, VHF, FM, CTCSS, DCS.
 • Poleg tega je radio Baofeng opremljen s tipkovnico in osvetljenim zaslonom na zaslonu, zvočno podporo za gumbe, podporo za sočasno komunikacijo na dveh kanalih, ki je združljiva z analogi drugih blagovnih znamk. Ti parametri skupaj dajejo visoke zmogljivosti radijske postaje v primerjavi s konkurenti z enakim cenovnim razponom.

  Oblika in celoten sklop

  Oblikovna zasnova naprave je praktična in nezahtevna. Baofeng-5R ima strog videz, pravokoten okvir, ki je standard za takšne tipkovnice, zaslone in antene. Ohišje je izdelano iz plastike, posebne strukture, ki ne zdrsne v roko.

  Standardna oprema vključuje naslednje postavke:
 • Radijska postaja "Baofeng" sama.
 • Navodila za uporabo.
 • Škatla za pakiranje.
 • Baterija.
 • Polnilnik.
 • Načeloma je dobavni komplet značilen za naprave tega razreda.

  Priročnik za Baofeng

  Na voljo je radijska postaja, skupaj z navodili za uporabo, ki čim bolj podrobno opisujejo uporabo in vzdrževanje naprave. Poglejmo osnovne, najpogosteje uporabljene možnosti in možnosti:
 • preklapljanje med kanali se izvede z aktiviranjem tipk A /B;
 • hitra sprememba razpona se izvede s pritiskom na tipko Band;
 • Položaj VFO /MR omogoča preklapljanje med različnimi načini uporabe naprave (preklop s komunikacije frekvence na kanal)možnost, in obratno);
 • na desni strani zaslona je indikator frekvence v digitalnem prikazu;
 • Obstajajo lahko vzporedno in črkovno kodo delovnega načina;
 • črka S označuje, da radijska postaja Baofeng deluje s hkratnim skeniranjem dveh kanalov;
 • ikone "+" in "-" označujeta delovanje naprave prek poročevalca. Potem ko je preučil priročnik in poznal osnovne zmogljivosti postaje, se bo potrošnik bolj naučil, kako ga uporabljati z optimalno kombinacijo nastavitev in zmogljivosti.

  Delovni razponi

  Enota deluje v dveh glavnih območjih (UHF in VHF). Tudi kompaktna radijska postaja lahko hkrati prejme dohodni signal in oddaja podatke drugemu naročniku. Preklapljanje med kanali izvaja ustrezen regulator, na zaslonu pa se prikaže potrditev. Največja razdalja je deset kilometrov, zahvaljujoč zmogljivemu štirivalnemu repetitorju in informativni anteni. Dodatni zunanji ojačevalnik vam omogoča povečanje obsega delovanja in stabilnosti naprave.
  Uporabljene frekvence in kanali so shranjeni v notranjih pomnilniških modulih. Obstaja možnost glasovnega nadzora brez pritiskov na tipke, kot tudi funkcija zaščite pred hrupom tretjih oseb. To vam omogoča uporabo naprave s pomembnimi zunanjimi motnjami.

  Značilnosti

  Baofeng UV-5R ima priročno krmiljenje. Uporabnik lahko izbere ustrezno barvo osvetlitve zaslona, ​​prilagodi čas izklopa, uporabi možnost zaklepanjatipkovnica in LED bliskavica. Napravo lahko programirate na dva načina. V prvem primeru je to uradni program proizvajalca. Druga možnost je uporaba izdelka tipa CHIRP. Za nastavitev radijske postaje je dovolj, da zaženete ta program, izberete ga z oznako, določite vrata in nastavite priporočene vrednosti za pomnilniške celice, kanale in frekvence. Izbrani parametri so shranjeni v pomnilniku naprave in po ponovnem zagonu pripravljeni za delovanje.


  Opis baterije

  Obrok Baofeng-82 je opremljen z baterijo z dobro kapacitivnostjo. Glede na povratne informacije uporabnikov se ta naboja izvaja v večini naprav istega tipa. Baterija brez ponovnega polnjenja zadostuje za opravljanje rednih nalog za določeno obdobje (en delovni dan).
  Odstranljiva baterija omogoča zamenjavo izpuščenih elementov, kar zagotavlja dolgoročno neprekinjeno delovanje naprave. Obstaja funkcija prevajanja AB v način spanja, ko je baterija aktivna samo pri pošiljanju ali prejemanju glasovnih sporočil.

  Stroškovna učinkovitost

  Z uporabo možnosti za prilagoditev moči signala lahko prihranite dodatno energijo baterije. Možno je tudi onemogočiti bližnjice na tipkovnici. Te majhne "trike" ne vplivajo posebej na celotno funkcionalnost naprave, ampak omogočajo nekoliko podaljšati življenjsko dobo baterije.
  V praksi je obremenitev radijske postaje približno štiriindvajset ur. S pomočjo nasvetov za varčevanjeAB deluje, življenjska doba brez polnjenja, nekoliko povečuje. Možno je vgraditi zmogljivejšo in dražjo baterijo z največjo zmogljivostjo 38.000 mikroamperov na uro.

  Raof Baofeng, pouk v ruskem jeziku, ki vam bo omogočil podrobno proučitev vseh njegovih značilnosti, je trdno zavzel nišo na globalnem trgu v ustreznem segmentu. Potrošniki cenijo napravo za dobro funkcionalnost, ugodno ceno, enostavnost uporabe in precej dolgo življenjsko dobo baterije.
  Treba je opozoriti, da lahko obravnavana radijska postaja deluje ne samo na amaterski ravni, temveč tudi na številnih posebnih in strokovnih nalogah. Za podaljšanje življenjske dobe naprave upoštevajte priporočila proizvajalca za uporabo, shranjevanje in prevoz.

 • Sorodne publikacije