Kako odstraniti SnapDo: najlažje metode

Sodobni oglaševalski virusi se na internetu porazdelijo z neverjetno hitrostjo, skoraj vsak dan v njihovi družini. Ena od teh groženj je oglaševalski virus SnapDo. Kakšna nesreča in kako se jo znebiti in poglejmo še dlje. Vnaprej želim opozoriti vse uporabnike, da so dejanja dovolj preprosta, virus pa pripada razredom Adware in Killer ter vpliva izključno na spletne brskalnike, nameščene v računalniku.

SnapDo: Kaj je to?

Kot je že jasno, je ta aplet virus, vendar ne v običajnem pomenu, saj praktično ne vpliva na operacijski sistem (razen, da včasih zaradi svoje napake poveča obremenitev sistemskih virov). V drugi je to standardna grožnja, ki brskalnik napolni z oglaševanjem ali preusmerja uporabnike na spletna mesta z dvomljivo vsebino. Ampak, če je bilo vse tako enostavno. Na žalost!


Kako virus prodre v računalnik in vpliva na sistem?

Ni omejeno samo na oglaševanje. Virus običajno nadomešča privzeti iskalnik, ki ga uporabljajo brskalniki, ga nadomešča z modulom in išče po viru search.snapdo.com. Toda rezultat naloge poizvedbe prek pretvorbe v ta ponaredek iskalnika, če ne opazite in ne odstranite grožnje pravočasno, je pogosto zbiranje informacij o vaših dejanjih, ki jih je mogoče prodati ali predati tretjim osebam. Prvi znak videza tega virusa je sprememba iskalnika in začetne strani v spletnih brskalnikih in v vsakem, ki je vsistema. Virus ne razlikuje med njimi. Mimogrede, razlikuje se od številnih podobnih programčkov in dejstva, da je širitev v obliki blokiranja oglasov proti njemu v večini primerov nemočna.


Kaj je še slabše, pasice se lahko pojavijo tudi na tistih mestih, kjer zagotovo ne bi smelo biti. Nazadnje pogosto ni mogoče spremeniti nastavitev brskalnikov. Ob istem času, če se ne znebite škodljivcev, nobene nastavitve brskalnika ne bodo pomagale. Kar zadeva prodor te grožnje računalnikom, pogosto sami uporabniki postanejo krivec pri prenosu datotek iz istih torrent sledilcev, ki so najbolj dovzetni za virusno okužbo, ali z uporabo vprašljivih virov za prenos zlomljenih ali piratskih kopij programov.
Obstajata dve možnosti: ali so popularne distribucije ali posamezne datoteke že okužene, ali pa je virus nameščen v sistemu v obliki affiliate programske opreme (isti iskalnik), ki jo mnogi uporabniki preprosto ignorirajo v procesu namestitve aplikacij.

Kako odstraniti SnapDo s posebnimi orodji?

Zdaj pa pojdimo neposredno na nevtralizacijo grožnje. Kako odstraniti SnapDo? Za to potrebujete posebne pripomočke, ki so zasnovani posebej za odkrivanje in odpravljanje tovrstnih groženj. Uveljavljeni antivirusi (še posebej zastonj), na žalost se ta virus morda ne bo odzval, ker je pogosto opremljen s potrdilom o pristnosti ali ima zanesljiv atributprogramske opreme.
V tem primeru, če imate na voljo orodja, kot je AdwCleaner ali Anti-Malware, jih je najbolje uporabiti. Morda bo grožnja našla in nevtralizirana. Toda kako odstraniti SnapDo, če uporaba takšnih pripomočkov ni dala rezultatov? Boste morali ukvarjati z nevtralizacijo grožnje v ročnem načinu.

Ročno odstranjevanje: prejšnji koraki

In prva stvar, če veste vsaj približno takrat, ko se pojavijo prvi znaki okužbe, si oglejte na novo nameščene programe v razdelku "Nadzorna plošča", kjer so namestitev in odstranitev programov narejeni na standardni način.
Vendar je treba razvrščanje opraviti v skladu z datumom namestitve. Morda je samo odstranjevanje okuženih programov (še posebej sumljivih apletov, ki jih sami niste namestili) in vam bodo omogočili, da se znebite tega virusa. Po tem pa je zaželeno, da se preostali "repi" osvežijo v sistemskem registru in v katerem koli upravljalniku datotek, tako da se zahteva iskanje izbrisanih elementov po imenu glavne aplikacije. Toda ta metoda, kot veste, je zelo neprijetna. In kako popolnoma in popolnoma odstraniti SnapDo? V tem primeru je bolje dati prednost posebnim pripomočkom-de-inštalaterjem. IObit Uninstaller je mogoče priporočiti kot enega najmočnejših paketov. Ta program odstrani ne samo glavne komponente izbranih programov, temveč vse preostale elemente (datoteke, mape in vnose v registru) in v celoti v samodejnem načinu.
Opomba: Včasih boste morda morali odstraniti sumljive plošče alirazširitve brskalnika.

Vzpostavitev spletnih brskalnikov

Končno smo dosegli glavni cilj - nastavitve brskalnika, ki so izpostavljene tej grožnji.
In tukaj, kot se je izkazalo, res pomaga samo popolna ponastavitev nastavitev. Vendar se ne sme nemudoma izvesti. Najprej morate poklicati razdelek z lastnostmi izvedljive datoteke brskalnika ali njegove bližnjice, nato pa na poti do polja datoteke izbrisati vse, kar obstaja po imenu datoteke z razširitvijo.
Opomba: Upoštevajte, da ima lahko pri nekaterih brskalnikih izvedljivo datoteko ime, ki ni povezano z izvirnim imenom. Na primer, za »Opera« je Launcher.exe.

Nekaj ​​besed na koncu

Kot vidimo, se kljub navideznim težavam znebiti virusa SnapDo zelo preprosto. Za prihodnost, da bi se zaščitili pred uvedbo takšnih groženj v sistem, bodite pozorni vsaj na predloge za namestitev dodatnih izdelkov programske opreme med namestitvijo glavne aplikacije, ki praviloma takoj označite. Končno, ne uporabljajte SpyHunter za nevtralizacijo virusnih groženj, kot je SpyHunter, saj jih je še težje znebiti kot virusnih apletov, ki so jih našli (ki, mimogrede, brez plačila licence in niso odstranjene).

Sorodne publikacije