Kaj storiti, če Sony Vegas ne odpre MP4

Mnogi uporabniki, ki namestijo video, se zavedajo težave, ko Sony Vegas Pro ne odpre MP4. Položaj je zelo razširjen, vendar večina neizkušenih uporabnikov vstopi v slepo ulico in se prisili, da opustijo ta program v zadovoljstvo drugega, podobno. Vendar pa to ni potrebno - problem se preprosto odpravi, tako da se v prihodnosti ne bo več pojavljal.

Metoda 1: Prenesite kodeke

Najpogostejši vzrok za napako je pomanjkanje potrebnih kodekov. Vsi so v enem paketu, ki se imenuje K-Lite Codec Pack. Če želite odpraviti težavo, jo morate prenesti z uradne strani in jo namestiti v računalnik. Če napaka po postopku ne izgine, poskusite namestiti najnovejšo različico programa Quick Time Media Player.

Metoda 2: delo s knjižnicami

Če prejšnja metoda ni prinesla nobenih rezultatov, je morda težava pomanjkanje ustrezne dinamične knjižnice, ki je potrebna za odpiranje datoteke MP4 v programu Sony Vegas Pro. V tem primeru ga je treba dodati. Naredite to na naslednji način:


 • Poiščite dinamično knjižnico aviplug.dll in jo prenesite v računalnik. Uporabljajte samo preverjena spletna mesta!
 • Odstranite iz arhiva v kateri koli mapi.
 • Kopirajte datoteko v mapo "System32" na sistemskem pogonu v mapi Windows.
 • Po tem priporočamo, da ponovno zaženete računalnik in v programu odprete MP4.

  Metoda 3: Odstranite kodeke

  Popolnomamožno je, da program Sony Vegas ne odpre MP4 zaradi nezdružljivosti nekaterih kodekov. Kot lahko razumete, je ta situacija diametralno nasprotna tistemu iz prve metode. Zato morate za rešitev problema odstraniti kodeke iz računalnika. Če po tem nič ne deluje, potem jih poskusite namestiti enega po enega, vsakič preverite zmogljivost.

  Metoda 4: pretvorite video v drugo obliko

  Če ste poskusili vse metode, vendar še vedno ne morete dodati MP4 datoteke v program na najbolj optimalen način, kar bo omogočilo sto odstotkov za začetek želene datoteke, video pretvorbo. Vendar pa ni priporočljivo pretvoriti datoteke v AVI format, saj najpogosteje niso enake z MP4 ne začnejo v Sony Vegas Pro. Za izvedbo te operacije lahko uporabite preprost program, imenovan Format Factory.

  Zaključek

  Tukaj smo ugotovili, kako odpraviti težavo, ko Sony Vegas ne odpre MP4. Upamo, da bo eden od štirih načinov, kako vam pomagati rešiti problem.

  Sorodne publikacije