Realtek HD Manager - kje najti in kako nastaviti

Številni lastniki vgrajenega zvočnega čipa Realtek Realtek, če se ne uporabljajo v svojem vsakodnevnem delu, vedo vsaj, da se tako imenovana Realtek HD dispečer pogosto uporablja za konfiguracijo te opreme. Kakšna programska oprema je to, za kaj se uporablja, kako je pravilno nastavljena in kaj morate obdržati v računalniku, nato pa je predlagano, da jo razumete. Posebna pozornost bo namenjena nekaterim pogostim vprašanjem, povezanim z okvaro nameščenih gonilnikov in s tem povezane programske opreme.

Kaj je Realtek HD Dispatcher za Windows?

Za začetek z nekaj besedami o sami programski opremi. Ta paket je posebej zasnovan za zvočno kartico Realtek, vgrajeno v matične plošče razreda Sound-on-Board in visoko kakovostne diskretne čipe, ki izrecno označujejo ustrezno HD (High Definition) ime. Vendar pa je naivno domnevati, da je Realtek HD Sound Manager samo nekakšna programska lupina za nadzor nastavitev predvajanja in izboljšanje zvočnega okolja z veliko dodatnimi učinki. Pravzaprav ta paket vključuje tudi celoten sklop gonilnikov, ki zagotavljajo pravilno delovanje zvočnega sistema računalnika. Mimogrede, ti vozniki se lahko uporabljajo za opremo drugih proizvajalcev, vendar le z navedeno podporo in združljivostjo.


Glavne koristi

V zvezi z osnovnimi zmogljivostmi takšne programske opreme so uporabniki vv bistvu daje prednost, ker izvaja podporo nekaterih skritih funkcij sanukart, ki pri namestitvi standardnih gonilnikov morda ni na voljo za uporabo. Ampak kot glavne prednosti najpogosteje imenujemo:
 • popolno podporo za vse znane formate zvoka brez namestitve dodatnih kodekov;
 • visoka pasovna širina;
 • Popolna podpora tehnologijam za prostorski zvok, tudi v računalniških igrah, ki temeljijo na tehnologiji Sensaura;
 • izboljšano prepoznavanje govora pri snemanju ali vnosu glasovnih ukazov;
 • sposobnost za delo z vsemi samonastavljivimi napravami standardnega Plug & Play.
 • Če pogledate zadnjo točko seznama, je lahko ugotoviti, da je mogoče Realtek HD Manager uporabiti ne samo za nastavitev opreme tega proizvajalca, ampak tudi za njegovo uspešno uporabo za druge podobne naprave, ne da bi pri tem ogrozili kakovost zvoka in konfliktov z napravami. Značilno je, da je ta dodatni modul pogosto nameščen neposredno v postopku namestitve gonilnika, vendar le, če namesto baze podatkov Windows uporablja "native" distribucije.

  Kje najti Dispečer Realtek HD?

  Kot element kontrolnega sistema je ta programček običajno predstavljen v ustreznem delu nadzorne plošče, včasih (po namestitvi) pa se lahko aktivira v zagonskem delu sistema in dopolni sistemski pladenj z lastnim modulom, ki teče v ozadju.

  Vendar pa se zgodiin tako ni "Realtek HD Manager" v "Nadzorni plošči". Ne mudi, da bi krivil celoten sistem ali programsko opremo. Morda niste prenesli te distribucije ali pa je bila namestitev izvedena z napakami.

  Kaj storiti, če ni na vašem računalniku?

  Če Realtek HD Manager ne obstaja na nadzorni plošči, morda ni preprosto nameščen v sistemu. Dejstvo je, da je pri namestitvi "non-core" gonilnikov ta situacija ena najpogostejših.
  V tem primeru je priporočljivo, da se obrnete na uradni vir razvijalca in v razdelku za prenos izberete kodeke z visoko ločljivostjo, shranite namestitveni program na trdi disk in nato samostojno namestite programsko opremo.

  Kako pravilno namestiti to programsko opremo?

  Namestitev običajno ne povzroča težav niti najbolj nepripravljenemu uporabniku.
  Tukaj je glavna stvar - paziti na začetek namestitve izključno s pravicami in v imenu skrbnika, in na koncu namestitve za izvedbo priporočene takojšnje ponastavitve. Če po tem ni mogoče najti Realtek HD dispečerja v sistemu, je treba namestitev ponoviti s prenosom dodatnih paketov. Mimogrede, da bi ugotovili, da ni nameščen tisti gonilnik (tudi če deluje), lahko v upravitelju naprav, kjer je na zavihku gonilnika ime digitalnega podpisa in imena dobavitelja, Microsoft. Poleg tega, ko prenesete distribucijo ločeno bodite pozorni, da v opisu nekaterihpovezave za prenos so lahko nekaj podobnega "samo vozniki". To pomeni, da prenesete samo gonilnike brez samega krmilnika.
  Neposredno na strani za prenos priložene tabele na dnu poiščite dodaten programček s 3D učinki SoundRack. Tudi če ni ustreznega elementa, ali pa je, vendar Realtek HD Dispatcher ne zažene ali ni viden v sistemski vrstici, je možno, da je njegov prikaz preprosto onemogočen.
  V tem primeru nekateri strokovnjaki svetujejo, da se odločite za urejanje registra (regedit), v oddelku HKCU, preko razdelka SOFTWARE, poiščite imenik RtkNGUI64 s podmapo General in v njem je pravica, da spremenite vrednost ključa ShowTrayIcon od nič do enega in nato ponovno zaženite sistem. Včasih pri operacijskih sistemih Windows 7 in novejših po posodobitvi gonilnikov, ki so prisotni v paketu R282, lahko ročno zaženete datoteko RAVCpl64.exe iz mape HDA v imeniku avdio, ki se nahaja neposredno v imeniku programskih datotek Realtek. Ko se pod gumbom "OK" prikaže "Realtek HD Manager", morate klikniti na ikono z oznako "i", nato pa v oknu za ikono izberite prikaz programčka. Ponovni zagon ponavadi ni potreben, ampak samo v primeru, da je bolje izvesti.

  Če se po tem ne zažene Realtek HD Dispatcher, boste najverjetneje morali onemogočiti samodejno namestitev gonilnikov (najpogosteje zahtevano za Windows 10) in nato ponoviti namestitev izvornih gonilnikov. Problem je lahko tudi v tem, da gre za računalnik ali prenosni računalnik, ki ima nepodprto zvočno kartico drugegaproizvajalca.

  Osnovne nastavitve in nastavitve zvoka

  Oglejmo si, kako konfigurirati Realtek HD Manager. Glavni parametri se nanašajo na učinke in okolje.
  Pri tem je pomembno, da ste pozorni na konfiguracijo zvočnikov in da upoštevate prilagoditve glede na vrsto prostora, v katerem je bolje izbrati sobo, okrašeno s klobučevino (zvok bo mehkejši). Učinki se načeloma lahko pripišejo standardnemu tipu, vendar lahko uporabljajo veliko prednameščenih predlog. Poleg tega se je vredno osredotočiti na kakovost in format zvoka. Bolje je izbrati globino 24 bitov in frekvenco vzorčenja 48000 Hz. Tu lahko tudi konfigurirate parametre, povezane z mikrofonom.

  Dodatne informacije in značilnosti

  Kot dodatne funkcije upravljavca je treba omeniti, da se lahko uporablja za pridobivanje informacij o vrsti nameščene zvočne kartice in njenega gonilnika, ki uporablja avdio-kontroler in različico platforme DirectX. Poleg tega lahko uporabljate tako digitalne kot analogne vhode ali avdio izhode, za katere so osnovne nastavitve nastavljene samodejno ali z uporabo nastavitev po meri.

  Težava pri nameščanju dodatnih kodekov

  Če govorimo o kodekih, običajno ni treba namestiti ničesar drugega, da bi pri predvajanju avdio ali video formatov dobili visokokakovosten zvok.
  Čeprav, če želite, lahko uporabite univerzalni paket K-Lite za vsak slučaj in med različicami izberite mega-paket (Mega Codec Pack), ki vsebuje največjo možno količino.število kodekov in sprejemnikov.

  Povzetek

  Če povzamemo, je mogoče ugotoviti, da bodo vozniki in dispečer koristni vsem tistim uporabnikom, ki si ne predstavljajo poslušanja glasbe ali gledanja videov brez kristalno jasnega zvoka. Nastavitve so precej preproste. Če pa lahko nastavite podobne nastavitve v samem sistemu, potreba po samem krmilniku na splošno izgine, saj so te možnosti enake (na primer vse so v sistemu Windows 10). Za lažje upravljanje pa je glavni program zelo dober, čeprav nekateri uporabniki verjamejo, kljub nekoliko preobremenjenemu grafičnemu uporabniškemu vmesniku. V primeru težav z lansiranjem, običajno pomagajo metode za njihovo odpravo. Če krmilnik iz kakršnega koli razloga ne želi delati, je mogoče, da nameščena zvočna kartica preprosto ni podprta. V tem primeru ponovna namestitev ali ponovna registracija pomena pomena ni popolnoma nobena - še vedno ne bo prinesla ustreznega rezultata.

  Sorodne publikacije