ASUS X541s: Lastnosti, opis, ocene kupcev

Prenosni računalnik ASUS x541s je proračunski model, ki uporabniku ponuja vse potrebne funkcije za udobno delo z dokumenti in besedilnimi datotekami. Popolna tipkovnica, FULL HD zaslon z diagonalo 156 palcev, odličen zvok, lahkost in dimenzije - to je le majhen seznam tega, kar proizvajalec ponuja svojemu potencialnemu kupcu za dobro sprejeto plačilo. Vendar je vredno povedati malo več o vsem.

Opis

ASUS x541s se danes težko imenuje spektakularen, vendar zadostuje za običajno pisarniško delo in različne predstavitve. Dva - ali štirijedrni procesor, do 8 GB RAM-a, kot tudi več vrst trdih diskov z različnimi količinami za shranjevanje vseh svojih podatkov. Prisotnost več različic je absolutni plus, saj ne more vsakdo privoščiti nakupa vrhunske opreme. No, ok, podrobnosti o specifikacijah ASUS x541s bodo obravnavane spodaj v ločenem odstavku.


Če govorimo o videzu novosti, je to precej dobro. Prenosnik ima več barvnih možnosti in je oblikovan v sodobnem slogu. Material, iz katerega je laptop izdelan iz plastike, čeprav se na prvi pogled zdi, da ni. Če pogledate prenosnik pod različnimi koti, boste opazili preliv, ki je neločljivo povezan s kovinskimi površinami. Večji realizem dodaja površino, na kateri so vidne sledi »mletja«. Toda stroga resničnost je, da je nobenaTu ni nobene kovine - to je samo dobro obarvana plastika.


Poleg logotipa podjetja na pokrovu prenosnega računalnika ni nobenega drugega logotipa. Pod nalepkami, gumiranimi nogami in majhno mrežico, tudi nič. Baterija tukaj ni fiksna, zato poiščite predalček za baterijo, ki ni vreden truda. Pravzaprav je nevzdržljiva baterija precej sporna rešitev, ker bo v prihodnje, če bo uporabnik želel zamenjati baterijo, moral odviti vse spodnje pokrovčke. Gremo še dlje. Na desni strani ASUS x541s je pladenj DVD pogona. Vendar so bili vsi konektorji premaknjeni na levo: zunanja vtičnica, USB priključek C, priključek Thunderbird 3.0 za omrežni kabel (RJ-45), VGA priključek za priključitev zunanjega monitorja, Priključek HDMI, USB 3.0 priključek USB 2.0 in 35 mm kombinirana vtičnica za priključitev slušalk ali mikrofonov.
Ta ureditev na splošno ni slaba, vendar bi rad videl drugo USB vrata na desni strani, tako da bi bilo mogoče priključiti žično miško. Torej, čeprav večina danes uporablja brezžično periferno, obstajajo ljudje, ki imajo raje žične naprave. Morali bodo povezati miško na levi strani, nato pa vrgel žico čez prenosnik, tako da ne bo zmedena. Lahko pa bi bilo lažje - dodajte samo en USB na desno stran.
Zaslon ASUS x541s je opremljen z današnjimi značilnostmi, vendar jih je mogoče spremeniti glede na konfiguracijo. Torej, v top različici bo zaslon z ločljivostjo 1920x1080 podpora na dotik, sijajni premaz,Frekvenca 60Hz in osvetlitev LED. V drugih primerih bo vse praktično enako, le resolucija se bo spremenila na 1366x768 in senzorična podpora bo odstranjena. Od dodatnih vredno omeniti prisotnost anti-bleščanje premaz je precej dobre kakovosti. Matrika zaslona je izdelana s tehnologijo TN, koti gledanja niso zelo dobri. Vendar pa je ASUS zaradi prizadevanj inženirjev uspel doseči svetle, jasne in žive slike, kar je seveda pomembnejše.
Če dvignete pokrov prenosnega računalnika, se bo odprla polna velikost tipkovnice z digitalnim blokom in sledilno ploščico. Nad tipkovnico so lepo nameščeni 2 zvočniki, med njimi pa je logotip SonicSound.
Na nalepki na desni strani lahko vidite slogan podjetja ASUS (v iskanju neverjetnih) in značilnosti x541s, čeprav kratke. Na isti palici so 3 glavne prednosti tega modela: napredek tipk 23 mm, fascinanten zvok in lahkotnost ter prenosljivost.

Specifikacije

Zdaj je čas za prehod na glavne tehnične značilnosti modela. Za udobje so postavljeni v majhno mizo.

ProcesorCeleron® Dual-Core N3160 /N3060 ali
Pentium® Quad-Core N3710Intel HD grafika

)

HDD: 500Gb /1Tb /2Tb SSD: 128Gb /256GbOS

)
DOS /Windows 10: Domov /ProBaterija36W /h

70)
DimenzijeV: 381,4 mm D: 251,5 mm V27,6mmVmesniki


)
1 HDMI vhod, 1 USB 301 VGA, LAN RJ45 priključek 1 USB 201 povezovalni priključek 35 mmza slušalke in mikrofonDodane so tudi značilnosti fotografij ASUS x541s. Tu je nekaj dodatnih točk, ki niso navedene v zgornji tabeli.

Glavne značilnosti

Čas je, da govorimo o glavnih značilnostih in značilnostih ASUS x541.
Prvi je zvočni sistem SonicMaster. Prenosnik ima 2 zvočnika z močjo 3 W, ki proizvaja precej dober zvok, ki ga je mogoče izboljšati s fino nastavitvijo AudioWizard.
Drugi je zaslon. Kljub TN-matriki se je zaslon izkazal za svetlega in jasnega, z bogatimi barvami. ASUS trdi, da je bil ta uspeh dosežen s tehnologijo True2Life Video.
Tretjič, tehnologija ASUS Eye Care, ki zmanjšuje modro barvo v načinu branja, negativno vpliva na oči in oči.

Mnenja

Kljub zelo dobremu delovanju modelov ASUS x541s so ti modeli drugačni. Večina uporabnikov se pritožuje nad baterijo, ki jo ni mogoče odstraniti, in kratkim napajalnim kablom. Tudi razočaranje ni zelo kakovostna sledilna ploščica in odkrito šibki družinski procesorji Celeron, ki se ne soočajo vedno z enostavnimi obremenitvami.

Cene

Trenutno se cena za laptop ASUS x541s začne pri 13800 rubljih. za najbolj okrnjeno različico. Paket s 4 GB pomnilnika in quad-core procesorjem bo stala približno 20.000 rubljev. 4 GB in dual core Celeron bo stala približno 15000-17000 rubljev.

V zaključku

Specifikacije prenosnega računalnika ASUS x541s so danes precej dobre, če ga sploh ne uporabljatepoenostavljene različice Dovolj dovolj za delo v pisarniških aplikacijah, pregledovanje večpredstavnosti, brskanje po internetu in druge preproste naloge.

Sorodne publikacije