Kako uporabljati ročno zavoro: navodila po korakih

Kako uporabljati HandBrake na prvem srečanju z aplikacijo - vprašanje, ki skrbi veliko uporabnikov, ki so se odločili kopirati stare posnetke z diskov različnih formatov. V članku je podrobno opisana aplikacija in njene funkcije, ki vam omogočajo hitro razumevanje procesov pretvorbe.

Najnovejše različice programa so dodale funkcije za pretvorbo /Web /Devices /Matroska, ki vam omogočajo razširitev vrst zapisljivih datotek. Nato lahko kopirate DVD-je ali pretvorite video v x264 (Intel QSV) /​​x265 in VP9 MKV na računalnik z operacijskim sistemom Windows z uporabo ročne zavore, da bi dobili boljšo kakovost slike, medtem ko je obdelava hitra in ne zahteva veliko sistemskih virov.


Nova različica pretvornika vsebuje tudi naslednje funkcije:
 • Oblika slike 4K. Vključenih je bilo več novih profilov - kot so nastavitve na YouTube, Vimeo in 2160p /4K za Apple TV, Chromecast, Fire TV, Roku.
 • Sinhronizacija z nitmi x265 /VP8 /VP9 /Intel QuickSync Video /LibFaac.
 • Pri uporabi formata VP8 /VP9 ima ročna zavora visoko hitrost obdelave, ki se pojavi v velikosti in kakovosti. Videoposnetek iz programa Intel QuickSync je podprt samo v operacijskem sistemu Windows in optimiziran za različico 110. x265 je nova tehnologija, ki se stalno razvija.
 • Glede na to, kako uporabljati novejše različice HandBrake, je treba takoj omeniti, da se dizajn praktično ni spremenil in da bodo razpoložljiva navodila ustrezna za vse vrste posodobitev.

  Privzeta nastavitev

  Privzete nastavitve zvoka in podnapisov lahko shranite v možnostih dofilm, ki ga je mogoče urejati. Posodobljen vmesnik vmesnika v smislu delovanja je boljši od prejšnjih različic.


  Kako začeti z operacijskim sistemom Windows

  Kako uporabljati ročno zaviranje v operacijskem sistemu Windows - Za mnoge uporabnike je aktualna tema. Pravzaprav ni nobene razlike glede tega, na kateri operacijski sistem je nameščena aplikacija. Ima edinstven slog oblikovanja. Če želite začeti uporabljati program, morate narediti naslednje:
 • Prenesite in namestite ročno zavoro.
 • Spreminjanje nastavitev vira.
 • Spremenite ciljne nastavitve.
 • Spreminjanje drugih parametrov, povezanih s filtri in formati.
 • Napredne nastavitve pri kopiranju DVD-jev in pretvorbi videov drugih formatov.
 • HandBrake v ruskem jeziku za Windows je opremljen z vsemi vrstami posodobitev. Ni potrebe po iskanju dodatnih datotek s prevajanjem v programskem slogu.

  Drugi nasveti in triki za program

  Če pomislite, kako uporabljati ročno zavijanje za pisanje različnih formatov datotek na mobilne naprave, lahko pride do številnih omejitev. Zaradi hitre izdaje novih tehnoloških modelov razvijalci nimajo vedno dovolj časa za uvedbo novih razširitev in posodobitev. Ročna zavora ima nekatere omejitve v vseh različicah, na primer nepodprte za diske z zaščito pred kopiranjem in omejene profile nastavitev naprave.
  Zahvaljujoč izboljšavam, ki so bile uvedene v najnovejših različicah, lahko zdaj kopirate DVD-je in pretvorite videoposnetke s pomočjo ročne zavore na računalniku Windows 10 /8.1 /7 /XP. To je udobno in udobno. Na primer, kadar je to potrebnoUstvarite lastne sezname predvajanja za igranje priročnikov iPhone iPhone. Na voljo tudi prek računalnika z operacijskim sistemom Windows, prejšnjih nastavitev iPod touch, nastavitev profila iPad Handbrake, ustvarjanja particij in kopiranja šifriranih DVD-jev.

  Korak 1. Prenesite in namestite DVD Ripper za ročne zavore (priporočena različica 111)

  Najprej morate prenesti ročno zavoro in jo namestiti na računalnik z operacijskim sistemom Windows (ročna zavora že podpira operacijski sistem Windows 10 64 bitov). Program je na voljo za računalnike Mac, Windows in Linux. Zato se lahko uporablja na skoraj vseh vrstah operacijskih sistemov. Po prenosu boste morali namestiti program. Slediti morate navodilom na zaslonu in vse bo nameščeno brez težav. Pri nameščanju datotek je zelo priporočljivo, da ne spreminjate nastavitev. Ko je namestitev končana, je vse, kar morate storiti, pripraviti DVD ali video pred kopiranjem in pretvorbo z ročno zavoro 111.
  Opomba: Če želite pretvoriti DVD, upoštevajte, da ročna zavora kopira samo DVD-je, ki jih je mogoče predvajati na DVD-predvajalniku (poskrbite, da velikost DVD-ja ustreza zahtevam za snemanje medijev). Torej, če je disk napolnjen z video datotekami, kot so AVI, MPG, WMV, MOV itd., Jih ne bo pretvoril v paketni način, zato bodo po snemanju enake oblike.

  Korak 2. Spreminjanje nastavitev vira

  HandBrake v ruskem jeziku za Windows vam omogoča hitro iskanje ustreznega menija in nastavitev. Ko je disk zagnan, mora uporabnik pred pretvorbo izvesti več dejanj. Morate držatiPrenos vsebine DVD-ja:
 • Vstavite DVD, ki ga želite pretvoriti, v računalnik in zaženite programsko opremo Handbrake.
 • Če se pogovorno okno ne odpre, kliknite "Open File" in izberite DVD pogon.
 • Aplikacija odpre glavno okno ročne zavore in pregleda vstavljeni pogon DVD, da zazna različne razdelke glave (ponavadi traja preveč časa, vendar ko jih poskušate odpreti s šifriranimi DVD-ji z ​​več glavami, jih bo sistem pregledal enega za drugim tako bo porabljen več časa).
 • Izberite ustrezen naslov. Vstavljeni DVD pogon bo verjetno imel več naslovnih naslovov (na primer glave in podnapise) za glavni film in druge posebne funkcije. Uporabnik mora ročno izbrati ustrezen razdelek.
 • Včasih, ko uporabnik poskuša odpreti DVD, se prikaže okno z velikim številom map. Vsi podatki v njih niso potrebni. V standardnih licenciranih diskih označite samo mapo VIDEO_TS.

  Korak 3: Izbira vira

  Prav tako je aktualno vprašanje, kako delati v ročnem zavihku s ploščo z nastavitvami. Številne možnosti in filtri lahko uporabnike zmedejo pri izbiri prave vrste datoteke ali diska. Kliknite gumb »Odpri izvorno kodo«, nato kliknite »Izberi vir«, da najdete glavni videoposnetek.

  Opomba: Ročna zavora podpira video - DVD VOB datoteke, MPEG-TS, Matroska, AVI, MPEG-4 itd. Poleg tega program trenutno ne more kodirati videoposnetkov, zaščitenih z DRM, kupljenih iz iTunes ali predhodno shranjene iz oblikeBlu-Ray Omrežni kodeki in vtičniki za te oblike ne rešijo težave. Treba je počakati na uradno posodobitev. Treba je omeniti, da program ne more kopirati diskov z zaščito pred tem dejanjem, saj omogoča številne funkcije v sistemu nezakonite. Enostavnejši način je, da prenesete alternativo HandBrake, kot je WinX Free DVD Ripper, da kopirate ne le redne DVD-je, temveč tudi kopirate zaščitene formate datotek. Aplikacija odklene DVD zaščito, kot so CSS, UOP, RCE, regionalna koda in Sony ARccOS, itd. Poleg tega, ko kupite platinasto različico, lahko celo brez truda kopirate Disney DVD-je in novo izdane DVD-je.

  Spreminjanje nastavitev prejemnika

  Nastavitve za ročno zaviranje za format snemanja prav tako ne bodo vzele veliko časa. Ko je vir izbran, vas programska oprema samodejno pozove, da kaže na točko, kamor želite poslati pretvorjene datoteke. Način prikaza slike in zvoka v prejeti datoteki je odvisen od nastavitev, ki so izbrane na tej stopnji.
  Ena od prvih stvari, ki jih je treba rešiti, je oblika, v kateri je potrebna izvorna datoteka. Obstaja nekaj nastavitev in filtrov, ki jih lahko najdete na plošči »Preference Switch«. Ko odprete ta odsek, morate izbrati katerega od predloženih oblik, kot so Apple TV, iPod, iPhone, Android, Chromecast, Roku, Android. Če potrebujete DVD klon ali pretvorite video v iPhone X /8 Air za iPad /iPad mini, iPod touch 5 itd., Morate poiskati ustrezen razdelek menija. Tu lahko uporabniki izberejo pravo napravo za formatiranje zahtevane velikosti videoposnetka.
  Opomba. Privzeto so izhodne datoteke ročne zavore namizje. Če želite datoteko shraniti drugje, morate izbrati drugo mesto. Če namestitev ni bila izvedena, se lahko datoteka, posneta na namizju, prekopira na pravo mesto. Navesti morate naslov dobljenega videoposnetka. Aplikacija sama ponavadi daje privzeto vrednost. V meniju lahko imate vse želene sloge. Izkušenim uporabnikom svetujemo, da to storijo takoj v zgodnji fazi, da prihranijo čas.

  Korak 4. Spreminjanje drugih programskih nastavitev

  Kako stisniti HandBrake v bolj eksotične formate, se lahko uporabniški forum odzove. Vsebuje tisoče komentarjev lastnikov programov o tem, kako ustvariti novo obliko boljše kakovosti. Toda večina je bila neuspešna.
  Ko so izbrane izvorne in ciljne nastavitve, lahko greste dlje in izberete različne izboljšave za videoposnetek. Po zaključku vseh možnosti, da začnete način pretvorbe, morate klikniti na gumb "Začni kodiranje" in program bo pretvoril izbrane elemente. Vendar pa obstaja še nekaj drugih možnosti, ki jih je treba upoštevati, če želite obliko nekoliko izboljšati.

  stiskanje pretvorjenih datotek.

  Privzeto se datoteke kopirajo v polni velikosti. Čeprav je dobra v kakovosti, bo uporabnik potreboval veliko prostora za shranjevanje. Še posebej, če kopirate več filmov ali televizijskih oddaj, bo pretvorba hitro zapolnila prostor na trdem disku. Tukaj je nekaj načinov za shranjevanje prostega pomnilnika:
 • Izrežite vsebrez izbire tega poglavja v nastavitvah vira. To je ponavadi zadnji element v nastavitvah.
 • Filmi so narejeni za velik zaslon. Če je videoposnetek viden samo v računalniku ali iPhone 8 /X, lahko iPad Pro /Air 2 /mini 4 uporabite za zmanjšanje kakovosti slike. Po potrebi lahko velikost pretvorljive datoteke ročno nastavite. Možno je tudi zmanjšati kakovost zvoka s prilagajanjem avdio sistema.
 • Če je na DVD-ju več zvočnih posnetkov, lahko izberete želeno destinacijo za območje, v katerem uporabnik živi. Z drugimi besedami, licencirani diski imajo glasovni prenos v več jezikih. V nastavitvah lahko pustite eno.
 • ​​
 • Če potrebujete visoko kakovostno datoteko, morate izbrati dvosmerno kodiranje. S to nastavitvijo je ročna zavora dvakrat protestirala proti izbranemu videu. To pomeni, da bo trajalo dvakrat dlje, vendar bo kakovost slike in zvoka visoka, tudi če se bo zagnala na mobilne naprave.
 • Kako stisniti datoteke ročne zavore, lahko najdete v meniju namig, ki kaže na določeno možnost. Pojavi se majhno okno z dekodirno funkcijo.

  Korak 5. Dodatne nastavitve pri kopiranju DVD-ja in pretvorbi videa

  Navodila za ročno zaviranje kažejo, da lahko uporabnik uporablja več kot sto načinov nastavitev. Ena izmed najbolj priljubljenih je možnost podnapisov v programu za izbiro jezika, ki je na voljo na jeziku DVD. Po izbiri dodatnih možnosti pri določanju formata bo program posnel besedilo končnega filma.

  Ustvarjanje poglavij

  Kako uporabljati ročno zaviranje,Ustvariti ne samo videoposnetka, temveč je tudi razširjena predstavnostna datoteka s prehodi in premori. Ustvarjanje ciljev je zelo uporabna funkcija pri ustvarjanju novega filmskega diska. Zdaj imate možnost gledati DVD /video na osebnem računalniku, televiziji ali mobilni napravi z prosto izbirnimi glavami. To vam bo pomagalo najti pravi trenutek, ko zaustavite ali izključite predvajalnik z diskom.

  Urejanje izvirne slike

  Ruski priročnik v priročniku HandBrake pojasnjuje tudi, kako po potrebi prilagoditi sliko. S pomočjo konverzije lahko s pomočjo možnosti preprosto spremenite kakovost izvirne slike, na primer z zmanjšanjem njene velikosti z uporabo funkcije obrezovanja.
  Ročna zavora je zelo zmogljivo in zmogljivo orodje, še posebej, če obstaja velika zbirka DVD /video datotek, ki jih morate varnostno kopirati. Aplikacija bo uporabna, če želite gledati filme na različnih medijih. Ne pozabite na nekaj stvari:
 • Vedno preverite obvestilo o avtorskih pravicah na DVD-jih, ki jih nameravate kopirati (varnostna kopija lastnih DVD-jev ni vedno dovoljena). Pomembno je, da poskrbite, da imate polno pravico kopirati kupljene DVD-je ali izhodne video posnetke. Ročne zavore ne uporabljajte v nezakonite namene, kot je piratstvo ali komercialna korist.
 • Če želite kopirati televizijske epizode namesto filma, morate vsako serijo pretvoriti ločeno ali poskusiti preprostejšo rešitev - konstrukcijo čakalne vrste. Zatreba je storiti naslednje:
 • Najprej je izbrana možnost "Vključi čakalno vrsto".
 • Vsi parametri so konfigurirani za vsako epizodo.
 • Na koncu kliknite "Dodaj v čakalno vrsto".
 • Opisane metode v celoti odgovarjajo na vprašanje, kako konfigurirati HandBrake za snemanje video formata. Navodilo je univerzalno. Po mnenju lastnih razvijalcev programa je nespremenljiv meni in slog oblikovanja programa bolj stabilen in prepoznavni.

  Sorodne publikacije