Skrivnostne ribe, ki prestrašijo svojo edinstveno lepoto

Divje živali so ustvarile precejšnjo količino skrivnostnih rib, ki nas obenem presenetijo in prestrašijo. Oceanske globine so eno izmed najmanj znanih krajev na svetu. V modrih globinah vode je veliko čudnih in nenavadnih bitij, od katerih večina ni podobna nikomur, in to pritegne našo pozornost in zanimanje.

Spodaj je seznam tistih neverjetnih rib, ki niso edinstvene, ampak tudi zelo nevarne za ljudi.

Saberzub

Edinstvena riba, ki živi na pol kilometra globoko v tropskih vodah. To je grozen plenilec z velikimi ostrimi zobmi in groznim vrhom, velikosti do 15 cm. Zanimivo je, da je saberdrop vladar najdaljšega v svetu zob glede na dolžino njegovega telesa. Je čudno?


Evropske hudiče

Ribe živijo v spodnjih slojih vzhodnega Atlantika na globini 4 km. Drugo ime je hudič. In vse to je neprivlačnega videza in precej zastrašujočega videza. Posebnost te skrivnostne ribe je prvi žarek potopa, ki se je na koncu preoblikoval v "ribiško vrvico s svetilko". To je posebna lovska vaba za hrano.

Velike tigrove ribe

Največje vrste rib iz sladkovodnih jegulj, ki živijo v vodah osrednje in zahodne Afrike, v porečjih rek Loualaba in Kongo. Njegova velikost je dolga 15 m, teža pa do 50 kg, kar je presenetljivo, da so v Kongu v nekaterih primerih ribe napadle osebo kot plen. Po mnenju lokalnih prebivalcev je toedine vrste rib na svetu, ki se ne bojijo krokodilov in jim lahko dajo odskok. Vendar študije o tem niso bile izvedene, zato so govorice še vedno govorice.


Wartwood

Ribe z morskimi plenilci, ki živijo na dnu v bližini koralnih grebenov in kamnov Pacifiškega in Indijskega oceana. Njegova dolžina je približno 35-50 cm. Obarvanost se spreminja od rjavkasto rdeče do zelenkaste z različnimi barvami - omogoča, da se skrije med grebeni. Njena koža je pokrita s številnimi bradavicami, zaradi česar je videti kot prave kamne. Na hrbtu so zgrajene bodice, ki sproščajo strupene toksine. Žrela je precej nevarna riba, saj njen strup povzroča hude bolečine, paralizo okončin in umiranje tkiv na poti zaužitja toksinov.

Leteči morski pes

Ali verjamete v obstoj morske kače? Navsezadnje je bil prototip mitske pošasti najverjetneje ravno plaustasets. To je redka reliktna riba, ki se je pojavila pred približno 95 milijoni let. Njegovo polmetrsko telo je kot telo kače, v ustih pa 300 ostrih bodičastih zob, ki se nahajajo v skupinah.
Skrivnostne ribe v svetu oceanskih globin so doživele razvojni razvoj, ki jim je omogočil preživetje v vodnem stolpcu, kjer se druge živali niso prilagodile življenju. To je tisto, zaradi česar so bili tako čudni, vendar hkrati in precej nevarni za osebo.

Sorodne publikacije