Kako poudariti v "Vardo" brez besed ali besedila: nekaj preprostih korakov

Mnogi od tistih, ki delajo z Wordovimi pisarniškimi dokumenti, se dobro zavedajo, da morajo včasih poudariti besedilo, da poudarijo njihov poseben pomen. Ali pa pustite poudarjen prostor za polnjenje, če je to neka oblika uradne registracije, na primer, da vnesete podatke o potnem listu ali druge informacije. To je dobro znano. O tem, kako poudariti v "Vardo" brez besed ali z besedilom, zdaj in bodo razpravljali. Poleg tega bodo identificirane osnovne vrste uporabljenih metod in določene bodo nekatere kombinacije tipk, ki bodo morda potrebne za poenostavitev operacije.


Podčrtaj besedo: glavne vrste

Najprej obstaja kar nekaj orodij, ki lahko ustvarijo podčrtaje ali celo prepišejo besedilo v urejevalniku Word. V tem primeru nas zanima podčrtaj v "Vardo", saj se najpogosteje uporablja.
Tudi v tem primeru lahko uporabite več osnovnih metod za izdelavo linij iz standardnih znakov, ki so na voljo v območju tipkovnice, in uporabite različne vrste linij (ravne, zlomljene, valovite, enojne, dvojne itd.).

Najlažje metode za določanje podčrtajev

Najprej uporabimo najpreprostejši primer uporabe standardnega orodja Word. V orodni vrstici, ki se nahaja zgoraj, je poseben gumb s sliko črke "Č" s črto spodaj. Izberite želeni del besedila in kliknitenjo To lahko storite drugače in uporabite gumb pred začetkom tipkanja. Učinek bo enak. Za tiste, ki ne želijo uporabljati gumbov, ampak vroče tipke za hiter dostop do te funkcije, se ujemajo kombinacije Ctrl + U


.
Mnogi ljudje ne posvečajo pozornosti dejstvu, da je poleg gumba na puščici še dodaten meni, v katerem lahko najdete veliko zanimivih stvari. Določa vrste vrstic, izbiro barve. In če vnesete odsek dodatnih podnaslovov, lahko uporabite oblikovanje konture in sence, določite debelino črte, nastavite zgornjo ali spodnjo podčrtano, izberete male črke in na kartici Dodatno nastavite tudi tako imenovano sledenje ali celo najmanjše število znakov, za katere podčrtajmo podčrtaj bo uporabljen samodejno in nato izključen.

Kako poudariti besede brez besed

Toda to so standardna orodja za testna polja, včasih pa morate poudariti prazen prostor. V vprašanju, kako poudariti besedo "Vordi" brez besed, lahko uporabite nekaj preprostih rešitev. Najenostavnejši način je, da s tipkovnice vnesete spodnje tipke, ki se imenujejo s kombinacijo tipke Shift in tipke "-". Ta vrstica bo trdna, če pa uporabite običajno linijo brez "premika", bo črta označena in bo locirana izključno v centru. Zato ga bo treba prenesti na novo linijo, kar je precej neprijetno. In besedilo v tem primeru bo videti težko brati.
Enostavnejša metoda je uporaba tipke tabulatorja skupaj s tipko Shift prigumb za podčrtovanje je vklopljen. To se doseže z nastavitvijo enake ali sorazmerne dolžine vrstic in poravnavo med tipkanjem. In tu je glavni problem. Samo za tiskanje dokumenta se uporabljajo takšne metode, toda ko morate v sam urejevalnik vnesti besedilo nad podčrtanim prostorom, je njihova uporaba neprimerna (preprosto ni mogoče natisniti ničesar). Uporabiti morate druge metode.

Delo s tabelami in uporabo avtomatske konverzije

In tukaj konstruktor tabel pomaga pri reševanju problema, kako brez besede podčrtati besedo "Vordi". Sama odločitev je preprosta in univerzalna.
Potrebno je le vstaviti tabelo z zahtevanim številom celic in nato nastaviti meje tako, da ostanejo le spodnje. Vendar pa je nerodnost takšne metode ta, da bo sama meja precej nižja od položaja glavnega besedila, in nenehno se bo morala zlomiti, nato združiti celice, ko v določeni vrstici podčrtaja preprosto ne potrebujemo.
Nazadnje, zanimiv način je uporaba meje za celotno črto, in ni pomembno, ali obstaja besedilo tam ali ne. To storite tako, da preprosto izberete ustrezno vrsto meje s klikom na gumb na zgornji plošči. Vrstica se samodejno nastavi na celotno dolžino linije. Toda nad tako podčrtano je mogoče natisniti brez težav. Obstaja še en bolj zapleten način za risanje črte z vgrajeno grafiko, vendar jeizgleda popolnoma iracionalno. Tako se lahko omejite na najbolj preprosta, celo primitivna sredstva.

Sorodne publikacije