Kaj storiti, če računalnika ne izklopite prek možnosti Start

Osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon. Skoraj vsakdo ima vsaj eno napravo s tega seznama. Nakup novega računalnika je vedno pomemben dogodek. Lepo je delati na prenosnem računalniku, ki se hitro odziva na poizvedbe, ne visi in je pravočasen.

Toda kaj storiti, če se računalnik ne zaustavi prek funkcije Start. To je standardni način za izklop računalnika ali prenosnega računalnika, ki se izvaja v operacijskem sistemu Windows. Ne glede na to, katera različica operacijskega sistema je nameščena, je bil gumb Start vedno pomočnik.


Če pa se računalnik preklopi izklop prek Starta, vam ni treba takoj panike in zagnati v servisni center. Če želite začeti, si bolje spoznajte razloge, ki lahko povzročijo spremembe v računalniku.

Namestitev posodobitev

Med najpogostejšimi razlogi, zakaj se računalnik ne zaustavi prek programa Start, je bil sam sistem in ostaja sistem prenosnika ali računalnika. Windows 7-10 se pogosto posodablja. Ko uporabljate računalnik, sistem prenese posodobitvene pakete, ki bodo nameščeni šele po zaustavitvi. V tem primeru zaustavitev prek menija Start ne bo delovala. Računalnik se ne bo zaustavil in na zaslonu se bo prikazalo informacijsko okno, ki označuje, da potekajo posodobitve za namestitev in aplikacije.
Pri posodabljanju operacijskega sistema ne pritisnete nobenega pritiska na tipke ali kombinacije Ctrl + Alt + Delete. Prenosni računalnik je najbolje prepustiti delovanju in nikakor ne izklopiti gumbaizklopite ali izvlecite kabel. To lahko povzroči napačno delovanje OS-a.


Če želite odpraviti težavo, ki ne izklopi računalnika prek posodobitev, lahko začnete. V centru za posodobitve je dovolj, da zavrnejo samodejni prenos in namestitev.

Namestitev nove strojne opreme

Za ustvarjanje težav in zaviranje operacijskega sistema, ko se naprava izklopi, je lahko namestitev nove opreme nepopolna. Iskanje in namestitev ustreznega gonilnika je lahko zakasnjena in postane razlog, zaradi katerega se računalnik ne odziva na zagon. Težavo lahko odpravite na dva načina:
 • Zaprite namestitveno okno.
 • Počakajte, da se postopek konča.
 • Zapiranje programa

  Pri vsakem izklopu operacijski sistem zapre vse delujoče programe, vključno s tistimi, ki so delali v ozadju. Če se operacijski sistem Windows XP ne izklopi z zagonom, lahko 7 8 in 10 te programe dolgo časa izklopita. Na prenosni računalnik se lahko namesti tudi aplikacija, ki je operacijski sistem ne more zapreti. Če ne vsaj eden od vseh procesov, potem standardni izklop računalnika ne bo prinesel rezultatov.
  Problem je samo en: najti postopek, ki "zavira" zaustavitev. Če želite to narediti, morate iti tako: v "Nadzorni plošči" poiščite element "Administration", nato izberite "View events". V reviji Windows si oglejte dve particiji: »Sistem« in »Dodatki«. Če je vsaj en proces označen s sporočilom o napaki, ga morate onemogočiti. Tudi razlogki ne izklopi računalnika prek "Start", ampak se znova zažene in lahko postanejo programi, ki se naložijo ob zagonu operacijskega sistema. Če želite spremeniti programe iz "Auto Backup", morate vnesti Win + R in v pojavnem oknu: msconfig. V pogovornem oknu izberite zavihek »Samodejno varnostno kopiranje« in onemogočite nepotrebne programe.
  Ta metoda bo pomagala ne samo odpraviti problem, ki ne izklopi računalnika prek "Start". Windows 8 7 in 10 bosta ob vklopu naložena veliko hitreje.

  Spreminjanje nastavitev porabe energije

  Če želite preprečiti počasno zaustavitev in odpraviti težavo, ko se računalnik ne zaustavi prek funkcije Start, lahko spremenite nastavitve napajanja. Nekateri menijo, da ti ukrepi ne bodo privedli do vidnih rezultatov, primernih le za prenosne računalnike. Vendar bodo pravilne nastavitve moči omogočile hitrejše izklop prenosnika in računalnika. Najprej morate iti v Upravitelj naprav. Preprosto ga je preveriti. Najprej pritisnite nekaj tipk: Win + R. V pojavnem oknu vnesite: devmgmt.msc in pritisnite gumb enter. To bo odprlo upravitelja naprav. V tem oknu morate odpreti korensko zvezdišče USB in onemogočiti dovoljenje za zaustavitev. Po tem se osebni računalnik ali prenosni računalnik izklopita precej hitreje, zmanjša pa se nevarnost zamrznitve pri delu z menijem Start.

  Clean Registry

  Čiščenje registra je namenjeno naprednim uporabnikom osebnih računalnikov, saj lahko manjše spremembe onemogočijo operacijski sistem.
  Klicanjeurednik, morate vnesti Win + Rregedit. V razdelkih poiščite Upravljalnik ControlSession. V spustnem seznamu izberite BootExecute in izbrišite podatke, tako da v okno vnesete: autocheck autochk.

  Prisilna zaustavitev

  Zadnji, najbolj nezaželen način za zaustavitev računalnika ali prenosnika med zaustavitvijo je hladen izklop. Izvede se le, če nobena od zgoraj navedenih metod ni pomagala.
  Za hladno zaustavitev morate držati gumb za vklop na sistemski enoti ali prenosnem računalniku. Po nekaj sekundah bo naprava popolnoma prekinjena. Vendar pa s takšno zaustavitev lahko vpliva na datoteke operacijskega sistema in ne shranite najnovejše spremembe v delu.
  Številni uporabniki, katerih osebni računalniki so nameščeni v operacijskih sistemih Windows 7 8 in 10, se pogosto soočajo z nevsiljivim zastojem operacijskega sistema, ko ga zaključite. Ne pomagajte pri čiščenju registra, spreminjanju nastavitev samodejnega zagona. To težavo lahko rešite brez uporabe strokovnjakov z namestitvijo čistega operacijskega sistema. Dovolj je, da najdete v "Nadzorni plošči" postavko "Akcije pri zapiranju pokrova" in izberete namesto tega "Dokončanje dela", "Kibernetika".

  Sorodne publikacije