Kako preveriti, ali so odprta vrata na oddaljenem računalniku ali strežniku?

Kako lahko preverim, ali so odprta vrata na oddaljenem računalniku ali strežniku? Da, in to je relativno težko. Vsakdo, ki lahko rokuje z računalnikom, nima niti veliko znanja in veščin. Začnimo.

Lokalni računalnik

V tem primeru preverite, ali je odprta vrata zelo enostavna. Če želite to narediti, morate poklicati ukazno vrstico. V ta namen uporabite Win + R. Ko se odpre okno, morate vnesti ukaz cmd in pritisniti tipko enter. Zato imamo pred seboj ukazno vrstico. V oknu morate napisati netstat -a. Po tem se na zaslonu prikaže seznam trenutno odprtih vrat.

Oddaljeni računalnik

V ta namen se uporablja ista ukazna vrstica. Šele zdaj morate vnesti tri elemente: "telnet - naslov IP - vrata". Pritisnite tipko enter. Če se ne prikaže vnos Ne morem odpreti, to pomeni, da je odprt. V primerih, ko je izhod, vrata zaprta. Če ni časa za prekinitev vseh vrednosti, vendar je hkrati potrebno preveriti, ali je odprto vrata, potem za ta namen lahko uporabite pripomočke. Mimogrede, ukaz telnet vam omogoča, da si ogledate in lokalni računalnik kot oddaljen, tako da delate z njim, težko je biti na daljavo. Kakšen je mehanizem te vrste dela? V tem primeru je vnos ukazne vrstice videti kot "telnet - localhost - vrata".


strežnik

V tem primeru preverite, ali je odprta vrata bolj zapletenavseh. Ker avtor izhaja iz dejstva, da se bralci ne bodo ukvarjali s posegi v tehnologijo in imeli skrbniške pravice, in bodo veljali za ustrezno vedenje. Najprej morate zagotoviti storitev, ki bo delala na določenem pristanišču. V ta namen lahko uporabite pripomoček netcat, ki vam omogoča poslušanje njegovega dela. Omogoča uporabo protokolov TCP in UDP, sprejem in prenos podatkov. Ko že govorimo o njegovih prednostih, je treba opozoriti na precej široke možnosti, jasne smernice in enostavnost uporabe. Mimogrede, za delo s strežniki lahko uporabite prej obravnavani ukaz telnet, vprašanje je le v udobju dela z njim. Navsezadnje bo morda treba izvesti množično preverjanje pristanišč. Ker če vse ročno vzamete, bo trajalo veliko časa. V tem primeru morate brez možnosti uporabiti pripomočke. Brez njih masovno preverite, ali je odprto pristanišče možno, vendar bo povzročilo izgubo časa. Hkrati delo ni zapleteno. Dodati morate samo določenega gostitelja (kot možnost, razpon IP), določiti, da je predmet raziskovanja in izvajati postopek. Res je, da v tem primeru obstaja negativna točka: takšna dejanja številnih varnostnih sistemov veljajo za DDOS-napad, ki vključuje prepoved.

Sorodne publikacije