Adobe Premiere Pro: Sistemske zahteve

Družba Adobe Systems že dolgo ustvarja kul programsko opremo za svoje uporabnike, ki jo uporabljajo strokovnjaki iz različnih industrij. Razvoj programske opreme je podjetje začelo leta 1982. V tem času je prišlo do ogromne količine zahtevkov, ki jih je težko šteti.

Priljubljenost

Med priljubljenimi so Reader, Photoshop, Flash, Lightroom in Premiere Pro. To so glavni voditelji podjetja, ki so vedno priljubljeni in veljajo za najbolj zahtevne. Njihova priljubljenost je posledica univerzalnosti, saj skoraj vsak uporabnik potrebuje programe za branje elektronskih publikacij, gledanje video posnetkov ali urejanje slike.


Med mnogimi drugimi aplikacijami so podjetja namenjena določeni industriji. Da, obstaja paket programske opreme za spletne razvijalce. Za postavitev in urejanje so na voljo sistemi za namizno založništvo. Obstaja veliko programske opreme za ustvarjanje interaktivnih iger itd.

O programu

Sistemske zahteve programa Adobe Premiere Pro tega programa niso naredile najbolj priljubljenega, saj ga šibek računalnik ne obravnava v celoti. Kljub temu je to najljubši program za nelinearno urejanje videa. Svojo službo je začela leta 2003. Takrat je izšla prva različica Adobe Premiere 7. Prvi dve različici sta bili na voljo lastnikom Windows. Lastniki "Apple" so začeli uporabljati programsko opremo iz tretje različice. Sprva so razvijalci začeli izdajati ločen program, toda od tretje različice so se odločili, da ga vključijo v Adobe Creative Suite 3. Za celotnočas, ko se je programska oprema bistveno spremenila, se je razvil iz preprostega sistema za urejanje videa, večnamenske platforme.


Uporaba

Preden se naučimo vse o sistemskih zahtevah Adobe Premiere Pro, bomo razumeli, kdo ga uporablja pri svojem delu. Če vržete možgane, potem je očitno, da so glavni uporabniki med tistimi, ki delajo z videom. Da, večina video blogerjev je dobila to programsko opremo in jo uporabila za ustvarjanje vsebin na svojih kanalih. Poleg teh, pogosto velikih podjetij, televizijskih kanalov in oddaj, kot so "BBC" ali The Tonight Show, ustvarjajo lastne materiale prek tega programa. Znano je tudi, da programska oprema služi za namestitev filmov. Torej, v programu Adobe so bile ustvarjene: "Socialna mreža", "Skozi prah do zmage", "Deadpool", itd.

Razvoj

Znanih je več kot 40 različic tega programa. Vsak od njih ima svoje priporočene sistemske zahteve za Adobe Premiere Pro. Prva različica programa je izšla brez besede Pro v imenu. Na splošno politika podjetja predvideva novo objavo v aprilu, po kateri lahko vsi pregledovalci in partnerji izdajajo mnenja in oglase. V juniju se prikaže posodobljena različica, ki jo lahko namestite na katerega koli uporabnika računalnika.
Naslednji v septembru razvijalci izvajajo še eno napoved, vendar posodabljajo nekatere komponente programske opreme ali popravke napak. Po oktobrskem ali novembrskem odzivu na lastne računalnike "odskoči". V povezavi s pregledi in reklamacijami, če sploh obstajajo, lahko program prenese spremembe, popravke napak itd.

Prvi testi

Razumevanjezaporedje in število različic je težko. Znano je, da ste prvič izvedeli za programsko opremo leta 1991. Potem je bila izdana prva različica za Mac OS. Nihče drug ni vedel, kakšen bi bil Adobe Premiere Pro. Sistemske zahteve so bile najavljene za Adobe Premiere. Računalnik naj bi delal z video formatom VideoSpigot in PICT. Možno je bilo ustvarjanje filmov z ločljivostjo 160x120. Zvok je bil podprt z 8-bitnim sistemom, sistem pa naj bi predvajal video kaseto. Naslednja različica za jabolčne naprave je bila izdana leta 1992. Opremljen je z veliko funkcionalnostjo, zato je za osebne računalnike potrebne izboljšane sistemske zahteve. Programska oprema zdaj podpira zajemanje zvoka in videa v QuickTime, pomoč pri ustvarjanju naslovov, zaporedja, pospeševanje in upočasnitev gibanja itd. Aplikacija je podpirala do 49 posebnih učinkov, 5 filtrov za zvok, 41 filtrov za video. Tretja različica, ki se je pojavila leta 1993, je povečala število video posnetkov na 97, kot tudi zvočne posnetke na 99. Sistem naj bi zdržal paketno obdelavo, kar je pomenilo veliko sredstev.

V zvezi z odvečnimi

so se verzije za Windows začele pojavljati leta 1993. Bilo je težko razumeti, kakšne bi bile zahteve sistema Adobe Premiere Pro za optimizacijo in udobje programske opreme. Zahteva podporo za AVI, AIFF, WAV in za slike BMP, DIB, PICT, PCX, TIFF. Že v drugi različici je dodana podpora za različne tehnologije, ki delajo na video zajem, uvoz, razširitve itd. Od poletja 1994, se verzije za Windows in Mac OS pojavljajo skoraj istočasno. Adobe Premiere 4. izdaja razširja uporabniške zmogljivosti. Zdaj lahko vnesete skoraj 100 videoposnetkov,se prikaže okno za obrezovanje in dinamični predogled. Za lastnike "jabolk" obstaja možnost urejanja filtrov, zajemanja serije, podpore za novo obliko. Različica Windows, nasprotno, naredi vse za optimizacijo prejšnje različice programa in razširitev njegovih zmogljivosti na drugih platformah.

Do leta 2003 je razvijalec izboljšal različice enega za drugim. Od pete revizije izhaja skupni program za Windows in Mac OS. Obstaja ogromno novih funkcij in tehnologij. Delo s projekti se povečuje, orodja so optimizirana itd.

Nov vdih

Leta 2003 so se vsi začeli zelo zanimati za sistemske zahteve Adobe Premiere Pro. Prva različica omogoča resničen skok v tehnološki načrt. Prejme posodobljeno obliko, kot tudi popolnoma prepisano izvorno kodo programske opreme. Zdaj je uporabniku na voljo široka paleta orodij za korekcijo barv, nastavitve bližnjic, nov medijski kodirnik in množico formatov. Od leta 2004 do leta 2006 so na voljo nove posodobitve, ki na splošno, čeprav niso zelo kardinalne, še vedno pomagajo uporabniku izboljšati delo v programu. Iz glavnega se pojavljajo uredniški DVD, HDV, Adobe Clip Notes in After Effects. Tisti računalniki, ki imajo vgrajen grafični čip, omogočajo naprednejšo obdelavo.

Adobe Creative Suite

Videz tega programskega paketa ni pripeljal le do sprememb v tehnični komponenti, temveč tudi do imen programa. Prva različica kompleta ZA se je pojavila leta 2003. Toda leta 2006 se je v njem pojavil Adobe Premiere Pro CS3. Z izdajo programa Adobe Creative Suite so lahko uporabniki poleg dela brez povezave dostopali tudi dospletno objavljanje, objavljanje projektov, uporaba dokumentacije itd. Do CS6 Adobe Premiere Pro ni spremenil sistemskih zahtev za osebni računalnik. V svojih različicah in revizijah je dodal podporo za nove modele grafičnih kartic, sinhronizirano delo z drugo programsko opremo, delovanje novih formatov, dovoljenj in razširitev. Začeli so se pojavljati novi video učinki in filtri za zvok. Odločili smo se za delo v aplikaciji z video kamerami različnih modelov in podpreti njihove metapodatke.

Na zadnji poti

Leta 2012 je postala znana nova različica Adobe Premiere Pro CS6. Sistemske zahteve so se izkazale kot optimalne za mnoge uporabnike. Zato je ta različica programa že dolgo časa postala prednostna naloga, kljub nastanku nove različice. Programska oprema je delovala na operacijskem sistemu Windows in Mac OS.
V prvem primeru procesor ne more biti šibkejši od različic Intel Core2 Duo ali AMD Phenom II, hitrost sistema pa je 64-bitna. Za namestitev so na voljo različice operacijskih sistemov: od 7. do 8.1. Priporočljivo je bilo imeti 8 GB RAM-a, vendar je bilo mogoče namestiti program na 4 Gb sisteme. Na trdem disku je bilo treba sprostiti 4 GB pomnilnika. Za shranjevanje ali uporabo datotek je bilo potrebno dodeliti več prostora za 10 GB. Ločljivost zaslona 1280 x 900 je omogočila bolj udobno delo s programsko opremo. ŽELEZNICA naj bi bila hitra - od 7200 vrt /min. Za uporabo vseh funkcij je pomembno, da program aktivirate in namestite QuickTime, OpenGL 2.0 itd. Sistemske zahteve Adobe Premiere Pro CS6 za Mac OS so predstavljene skoraj enako kot operacijski sistem Windows. Procesor je želel imeti več jeder, različiceoperacijski sistem iz leta 1068. V nasprotnem primeru so obstajale zahteve glede operativnega in notranjega pomnilnika, hitrosti RAILWAY, razpoložljivosti potrebne programske opreme itd.

Adobe Creative Cloud

Ta komplet je nadomestil prejšnji Adobe Creative Suite "Sedaj so vse komponente dopolnjene z drugo okrajšavo: namesto CS je postal CC. Ta paket aplikacij je bil popolnoma preoblikovan v funkcionalnem načrtu, vendar so vsi obstoječi softwares ostali isti, imajo tudi nekoliko spremenjene funkcije, dodane so nova orodja in tehnološka podpora.
Najprej lahko uporabnik kupi ta nabor in dostopa do vseh lastniških aplikacij in skladiščenja v oblaku. Drugič, med delom s katero koli programsko opremo lahko uporabnik shranjuje vse potrebne materiale v oblaku ali jih izmenjuje z drugimi prek omrežja. Tretjič, vsi lahko namestite vse komponente paketa, in vsak posebej, ne da bi zamašili nepotrebno programsko opremo sistema.

Novi

Adobe Premiere Pro CC ni postavil prekomernega napihovanja sistemskih zahtev. Če pozorno pogledate, lahko vidite, da se ne razlikujejo od zahtev Adobe Premiere Pro CS6. Nova različica zahteva tudi procesor Intel Core2 Duo ali AMD Phenom II, 4 GB potrebnega RAM-a, 8 GB priporočeno. Programska oprema je zahtevala 4 GB notranjega pomnilnika in 10 GB za shranjevanje datotek. Za pravilno delovanje funkcije QuickTime morate nastaviti isto ime. Različica Adobe Premiere Pro iz leta 2014 ni spremenila sistemskih zahtev, vendar je obstajal seznam podprtih grafičnih procesorjev. Torej, da Windows poveča grafiko pospeševanja strojne opreme,Priporočena je bila uporaba grafičnih kartic GeForce GT 650M za prenosne računalnike in GeForce GTX 470 za stacionarne sisteme. Serija pospeševalnikov Quadro se je začela z različico 2000 za PC in končala s Quadro K6000. Prav tako je bil ogromen seznam predstavljen lastnikom grafičnih kartic podjetja AMD. V tem primeru sistem ne bi smel delati s kartico nižjega razreda Radeon HD 6750.

2015

Naslednja različica Adobe Premiere Pro CC 2015 je nekoliko spremenila sistemske zahteve. Računalnik je moral še vedno pridobivati ​​večjedrni čip, da bi takoj izvedel vse potrebne ukaze. RAM je bilo priporočeno 16 GB, čeprav je bilo mogoče uporabiti sistem z 8 GB. Ista stvar, potrebna za namestitev programa v računalnik. Prav tako je posodobljen seznam grafičnih kartic za pospešitev grafičnega procesorja.
Sprostitev novih pospeševalnikov je takoj sprožila podporo za njihovo uvedbo v proizvod podjetja. Zato so vse najnovejše različice vedno delale z novimi grafičnimi karticami brez težav. Toda podpora starejšim pospeševalnikom se je zmanjšala, saj zastarele različice komajda obvladajo posodobljene komponente programske opreme podjetja Adobe. Adobe Premiere Pro 2015 posodobljene sistemske zahteve za pospeševalnike posodobljene zaradi bolj aktualnih različic grafičnih kartic. Različice NVIDIA Quadro se niso začele več uporabljati z modelom 2000, temveč z zmogljivejšim K1100M. Tudi več različic grafične kartice je ostalo za seboj in v seriji GeForce. Podpora se je začela z modelom GeForce GTX 680. AMD je posodobil tudi svoj seznam grafičnih kartic. Program se lahko namesti na sisteme s pospeševalnikom, ki ni mlajši od FirePro S7000 Radeon R9280 Radeon HD 8470 in drugih.

2016

Pogostona internetu iščete sistemske zahteve Adobe Premiere Pro CC 2016, vendar jih ne najdete. Uporabniki se sprašujejo, zakaj ni ničesar o tem. Lahko se zgodi, da je podjetje izdalo različico za leto 2015, nato pa takoj v letu 2017. Izkazalo se je, da je to res lahko. Z njim je težko razložiti. Vendar je treba opozoriti, da je bilo po izdaji različice za leto 2015 za to leto še 4 revizije s spremenjenimi značilnostmi. Zato ni bilo časa za objavo različice za leto 2016. \ t Družba se je odločila, da jo bo preskočila in konec leta 2016 je napovedala novost, vendar že z imenom 2017.

2017

Datum izdaje april 2017. Program ima veliko zanimivih funkcij, ki še nikoli niso bile izpolnjene. Olajšano delo z grafičnimi predmeti in video naslovi. Obstaja nov oblikovalec naslovov. Oblikovan je bil na podlagi vizualizacijskega jedra tekstovnih materialov, razvitih v Photoshopu in Illustratorju. Z oblakom in drugim dostopom do knjižnic lahko dovolite ogled animiranih grafičnih predlog drugim uporabnikom. Če pogledate nove nastavitve novosti, razumete, da morajo sistemske zahteve za računalnik Adobe Premiere Pro CC 2017 za računalnik tvoriti prostor. Ker uporaba novih zvočnih učinkov z integracijo v Adobe Audition zahteva veliko sistemskih virov. Tudi ustvarjanje zvoka s posebnimi učinki za platforme virtualne resničnosti je iznajdljiva naloga za računalnik. Lastniki zaslona Touch Touch Bar ali Surface Dial so še posebej dobra novica - zdaj je njihova podpora implementirana v novi različici. Izkazalo se je, da sistemske zahteve Adobe Premiere Pro 2017 praktično neod tistih, ki so bile potrebne za program za leto 2015. \ t Potreben je bil tudi večjedrni procesor, pojavila se je podpora nadgrajenim operacijskim sistemom. RAM potrebuje tudi 16 GB, vendar lahko uporabite 8 GB. Potrebujete tudi program, da ga namestite. Zaslon za delo s programsko opremo ima lahko tudi ločljivost 1280 x 800, čeprav je priporočena 1920 x 1080, saj je mogoče delo z grafiko v formatu 4K, vendar za pravilno in učinkovito delo potrebuje kakovosten monitor.
Delo z Adobe Stock je dodalo nove funkcije. Zdaj lahko dodate umetniški vir, medtem ko uporabljate tehnološke postopke objave. Tako obstaja priložnost za delo z ogromnimi množicami kupcev, kot tudi enostavno pridobivanje pomembnih avtorskih honorarjev. Pri javnem dostopu do enega od svojih projektov, neposredno v programu, upodabljanje in izmenjava valjev na priljubljenih spletnih mestih.

Težave

Kljub dejstvu, da vsak izdelek Adobe Premiere Pro zagotavlja minimalne sistemske zahteve za vsakega uporabnika, je nujno, da je sistem v celoti skladen s to programsko opremo za učinkovitejše delo. V nasprotnem primeru nihče ni imun na pojav različnih napak, ki jih je težko napovedati. Torej, če ima računalnik v računalniku zastareli zvočni sistem, je lahko izguba zvoka v uvoženih videoposnetkih. Prav tako so uporabniki, ki že uporabljajo novo različico, opazili napake pri sinhronizaciji z avdicijo. Včasih obstajajo različni problemi s posebnimi učinki, vendar je bolj verjetno, da se jim pripišezdružljivost programa s sistemom in njegove napake, ki niso imele časa za popravo.

Sorodne publikacije