Meizu Pro 7: pregledi, opis in funkcije

Število novosti med pametnimi telefoni se vsako leto poveča. Izbira darila za rojstni dan v pol leta ni možnost. Čez nekaj dni se lahko vse spremeni in trg bo imel novo vodilno vlogo, ki bo osvojila občinstvo. Enako se je zgodilo z Meizu Pro 7. Model povratnih informacij se še ni pojavil in pobral, vendar lahko naredite splošen vtis.

Trg

Če ste bili pozvani, da opišete telefon Android 2017, verjetno ne boste pozabili omeniti najnovejših Qualcomm Snapdragon, zaslonov visoke ločljivosti, ohišij z dvema fotoaparatoma in kovin.


V zadnjem letu smo videli podobne modele, ki se pojavljajo v skoraj vseh cenovnih segmentih. Celo proračunski modeli so spretno kopirali zasnovo vodilnih modelov, skrili teksturo kovin za plastiko in postavili dvojni modul za kamere.
Zato med predstavitvijo kitajskega pametnega telefona ne pričakujete nič podobnega, saj je vse, kar je bilo mogoče, že pripravljeno. Toda z junakom pregleda je vse šlo nekoliko drugače. Ocene Meizu Pro 7 M792H 64Gb je dobil že na predstavitvi. Kaj je tako nenavadnega glede novega telefona in uspešnega bo takšna rešitev v praksi?

O telefonu

Meizu je uporabnike navadil na dejstvo, da vsako leto na trg sprosti vsaj eno vodilno podjetje. Včasih obstaja več sprememb, včasih pa tudi nekaj vrhunskih odločitev. 2017 ni bila izjema. 26. julija sta bila predstavljena dva pametna telefona - Pro 7 /Pro 7 Plus. Očitno je kitajski proizvajalec še vedno izkoristi priložnost za uvrstitev v priljubljenostizdaj iPhone in Samsung. Od tod tudi ime modelov. Za razliko od koncepta, ki so ga izbrali vodilni na trgu, Meizu proizvaja modele, ki se ne razlikujejo le v velikostih zaslona.


Pregledi Meizu Pro 7 Plus 64Gb so zbrali še več, kot so bile njihove mlajše spremembe. To je posledica povečane ločljivosti zaslona. Spremenila je tudi notranjost pametnega telefona. Starejši model ima izboljšan procesor in grafični krmilnik, več RAM-a. Vse to je privedlo do povečanja stroškov v višini 15 tisoč rubljev v povprečju.

Pakiranje

No, in začeti pregled našega "junaka" je vredno paket. Tukaj, končno, je kaj reči in kaj hvaliti. Podjetje je poskrbelo, da novost predstavi v novi luči in kupcu nežno nagovori za določen model.
Zato je okno preoblikovano in ni videti kot prejšnje oblikovalske odločitve. Vsi modeli bodo sedaj predstavljeni v plastičnih škatlah črne barve. Odpirajo se diagonalno. Ena polovica je izdelana iz sijaja, druga pa iz mat plastike. Na sijajni plošči je ime pametnega telefona čudovito, zaščitni film pa je zataknjen na vrhu. Znotraj opazimo še eno matirano kartonsko škatlo. Razdeljen je bil na polovico, v notranjosti pa je opazna luknja, kjer je videti sprednja stran naprave. Na sprednji plošči je vidna sponka za papir, da odstranite pladenj. Takšna predstavitev Meizu Pro 7 M792H 64Gb pregledi, seveda, se bodo zbirali za dolgo časa. Poleg tega vse to dopolnjuje visokokakovosten, vendar skromen komplet. V notranjosti je poseben pladenj, v katerem je hitro napajanje, USB-C kabel in dokumentacija. Nekajpaketi so našli plastični odbijač.
Najnovejše spremembe so odkrile gradnik. Izgleda lepo in privlačno, vendar ni jasno, zakaj. Morda je to posledica kluba proizvajalcev ventilatorjev.

Videz

Pregled pametnega telefona Meizu Pro 7 se je zbral večinoma pozitivno zaradi zasnove. Toda začnimo z redom. Model je predstavljen v več barvah: črna, rdeča, roza. Pravzaprav smo temno sivi in ​​bež pred nami, namesto črne in rožnate. Toda rdeči primer se je izkazal za zelo svetlega in privlačnega. V starejši različici je različica črne barve, kljub svoji lepoti, je neprozorna. Toda to, kot veste, ni glavna stvar. Nov element je mogoče razlikovati z dodatnim prikazom na hrbtni strani. Seveda je včasih manj kot glavni. Nekdo bo našel takšno odločitev, ki je že izrazil svoje nezadovoljstvo in nesporazum. Najverjetneje bi bilo treba takšno revizijo imenovati rešitev tržne podobe. Toda kljub temu, da je ta zaslon lep, nosi tudi funkcionalno obremenitev. Poleg že znane tehnologije Always on Display, recenzije o Meizu Pro 7 pravijo, da lahko tukaj naredite nekaj zanimivih in uporabnih nastavitev.

Spremembe

Na splošno je mogoče opaziti spremembe, ki so vplivale na novost zaradi novega elementa na zadnjem pokrovu. Če ne bi bilo, bi bilo mogoče združiti vodilne pobude s tistimi, ki so bili prej sproščeni. Tukaj je enak kovinski zaokrožen kovček s plastičnimi vložki. Spredaj je podoben vsem prejšnjim modelom: majhen okvir na straneh zaslona, ​​velike ploščeod zgoraj in spodaj je poznan spodnji gumb tipala. Majhen zaslon je postavljen blizu levega roba hrbtne plošče in ostaja nekaj centimetrov do zgornjega dela. Takoj lahko vidite dve celici kamere, ki se ujemata nad zaslonom, majhno bliskavico. Logotip smo izbrali za premik v spodnjem desnem kotu in ga postavili navpično.

Podrobnosti

Pregledi Meizu Pro 7 M792H so priročni glede podrobnosti in lokacije običajnih elementov. Vse je ostalo praktično na njihovih mestih. Sprednja plošča ima zaščitno steklo z oleofobnim premazom.
Mlajši model ima 52-palčni zaslon, starejši pa 57 palcev. Obstajata tudi dve ločljivosti zaslona. Nad zaslonom sta sprednja kamera, zvočnik, senzorji in indikatorji. Pod njim je gumb "Home", ki deluje kot optični bralnik prstnih odtisov. Spodnji konec je zaseden s priključki za slušalke in priključkom za polnjenje. Obstaja tudi perforirana maska, pod katero se skriva zunanji zvočnik in majhna luknja mikrofona. Na zgornjem koncu se nahaja dodatni mikrofon za odpravljanje hrupa.
Na desni strani je gumb za glasnost in gumb za zaklepanje. Na levem vrhu je bil postavljen pladenj za dve sedem kartic.

Ergonomija

Kot se je izkazalo, uporabniki niso zamudili pametnega telefona Meizu Pro 7 Plus. Recenzije so vodile do skale v prid mlajšemu modelu. Pri uporabi je veliko bolj priročno kot dimenzije. Starejši model ni lahko držati z eno roko, še bolj pa ga upravlja. Kljub temu pa sta oba primera prejela nedrseče konce in stranske stene ročajev. V rokah modela ležiZanesljiva, celo velika različica. Namestitev vseh priključkov na običajno mesto, še posebej za tiste, ki so uporabljali starejše modele iz Meizu. Vse na koncu na svojih mestih v hitrem in prostem dostopu. Univerzalni gumb pod zaslonom deluje hitro, brez prekinitev. Skener se takoj odzove, ne povzroči naključnih napak. Zaslon ima oleofobni premaz, prsti dobro zdrsnejo in odtisi se zlahka izbrišejo. Ne pušča mastnih madežev in prahu. Multitouch se hitro odzove, ne da bi izpisal fantomske stiskalnice.

Prikaz

Na zaslonu ni nič vidnega. Ker nimamo vodilnih modelov, naj ne pričakujemo najhujših rešitev. Mlajši model deluje z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik pri diagonali 52 palcev. Starejši so dobili 2560 x 1440 pik na 57 palcev. Na obeh modelih je AMOLED matrika, ki je sedaj redko v kitajskih pametnih telefonih. Večina proizvajalcev raje IPS. Nemogoče je reči, katera matrica je boljša. Nekdo je všeč svetlih, sočnih in bogatih barv AMOLED-a, nekdo pa je zaljubljen v naravnost in realizem IPS-a.
Svetlost zaslonov je dobra. Razširjeni so bili koti gledanja. Tudi pri ekstremnih pobočjih ostane slika vidna, kontrast je na ravni, barve pa praktično niso popačene. Če uporabnik meni, da so barvne možnosti napačne, lahko popravite svoje nastavitve.

Zmanjšana različica

Ne moremo pozabiti na majhen zaslon Meizu Pro 7. Prejel je dobre ocene za svojo kakovost. V obeh modelih ima velikost 19palca z ločljivostjo 240 x 536 slikovnih pik. Matrica je ponovno AMOLED. Ima senzor, ki deluje pravilno. Čeprav je v začetnih različicah prišlo do težav. Ta zaslon je prekrit z zaščitnim steklom. In za zaslon in utripa je ločena plošča. Za leče se uporablja drug modul.

Funkcije ohranjevalnika zaslona

Ker so povratne informacije o telefonu Meizu Pro 7 povezane z majhnim prikazom na hrbtni strani, je vredno pojasniti, katere funkcije opravlja in, na splošno, je lahko koristno. Pomembno je razumeti, da če s tem zaslonom niste zadovoljni, vendar ste iz tega razloga kupili ta model, ga lahko izklopite v meniju. Z dvojnimi trakovi lahko preprosto nastavite aktivacijo zaslona, ​​spremenite ozadja, pripomočke itd. Ta zaslon lahko prikaže informacije o sporočilu ali vremenu. Možno je nastaviti pedometer ali preprosto nastaviti uro. Seveda se je v praksi to prej izvajalo kot tehnologija, ki je vedno na ogled, in nekomu je takšna rešitev morda neuporabna. Toda tukaj je proizvajalec uspel priti ven. Pokazal je še eno priložnost.
Zahvaljujoč temu zaslonu lahko na glavnem fotoaparatu naredite sephi. Seveda, nekaj podrobnosti v njem ne boste razumeli, ampak vsaj v resnici vstopite v objektiv.

Kamera

Za oba modela sta bila uporabljena enaka leča. Smartphone Meizu Pro 764Gb pregledi na tem računu dobil dobro. Kamere niso bile slabe, čeprav zvezde niso zgrabile neba. Tradicionalno sta bila uporabljena dva senzorja Sony IMX386. Oba sta prejela 12 MP, od katerih sta bila enobarvna, druga pa obarvana. Oba sta izvedenaNo, delujejo z objektivno membrano 20. Na koncu se ustvarijo čudoviti portreti z lepo zamegljenim ozadjem. Boke vizualno izgleda naravno. Še vedno pa pred nami ni kamera, zato lahko strme fotografije naredimo le z dobro dnevno svetlobo. Ponoči so razmere slabe, zvoki so opazni in slike niso posnete.

"Polnjenje"

No, ne smemo pozabiti na najpomembnejšo stvar. Kljub novemu čipu telefon ostaja dobra naprava. To prav tako govori o njeni tehnični komponenti in njenih stroških. Mlada različica stane do 35 tisoč rubljev, cena višjega lahko doseže 50 tisoč rubljev s pogonom z 128 GB. Meizu Pro 764Gb se je pohvalil s procesorjem Mediatek Helio P25. Čip deluje na 8 jedrih s frekvenco 2600 MHz. Grafiko predstavlja Mali-T880 MP2. RAM v mlajši različici 4 GB, notranja - do 64 GB. Zanimivo je, da v pladnju za kartico SIM ni pomnilniške kartice. Zato boste morali biti zadovoljni z različico 64 GB. Toda v starejšem modelu, poleg te količine pomnilnika, obstaja tudi različica s 128 GB.
Meizu Pro 7 Plus deluje na Mediatek Helio X30. To je desetjedrni procesor s frekvenco 25 GHz. Graf ustreza IMG PowerVR. RAM v tem primeru je 6 GB. Če ne morete ugotoviti, katero možnost izberete, vam lahko pomaga zmogljivost baterije. V mlajšem modelu je 3000 mAh, v starejšem modelu pa 3500 mAh. Čeprav upoštevate razliko v velikosti zaslona, ​​bo delovni čas verjetno enak.

Ocene

Zdaj ni preprosto najti mnenja o Meizu Pro 7 od resničnih kupcev. Ker je bil telefon pred kratkim predstavljen, ima še vednoni bilo veliko ljudi. Strokovni pregledovalci pomagajo ustvariti splošen vtis. Iz prednosti je mogoče dodeliti dobro montažo in kakovostne materiale. Zaslon je bil tudi v obeh različicah zelo dober. Avtonomija morda ni dovolj za vse, čeprav lahko telefon zlahka "živi" delovni dan. Tudi specifikacije so bile dobre. Pametni telefon se spoprijema z vsakodnevnimi opravili, ki brskajo po internetu. Podpira vse nove igre z visokimi grafičnimi nastavitvami.
Ena od pomanjkljivosti je bila visoka cena, ki jo je povzročil novi čip. Nekaterim ni všeč in pomanjkanju zmožnosti namestitve pomnilniške kartice. Lahko se pritožite nad kakovostjo fotografije v temi dneva. Morda je kdo opazil pomanjkanje NFC. Na drug način pa imamo dva kul pametna telefona z zanimivimi oblikovalskimi rešitvami. Tudi če zaprete oči na marketinški potezi, tehnična komponenta obeh telefonov na visoki ravni. Pametni telefoni so produktivni, hitro se spopadajo z nalogami in zahtevami sodobnega uporabnika.

Sorodne publikacije