Adobe Premiere ali Sony Vegas. Primerjava programov, ki jih je bolje izbrati

Adobe Premiere ali Sony Vegas? "- to je vprašanje, ki si ga zastavijo mnogi uporabniki, ki se šele začenjajo na področju videoinstalacije. Izbira je res zapletena, raje pa se ne bo odločila za enega ali drugega programa. Oba video urednika imata veliko funkcionalen, veliko uporabnih čipov, lep in ergonomičen vmesnik, veliko število dodatnih vtičnikov in še veliko več ... Kaj izbrati na koncu? Najbolj pravilna možnost v tem primeru je primerjava dveh programov.

Vmesnik

Za začetek ugotavljanja, kaj je najbolje - Adobe Premiere ali Sony Vegas, bo pomagal oceniti uporabniški vmesnik. Ko prvič zaženete Premiere Pro, lahko neizkušen uporabnik zaradi velikega števila različnih oken, zavihkov, menijev, itd. Potisne svoj vmesnik programske opreme. Vendar se ne bojte, da se lahko navadite na tak vmesnik zelo hitro, poleg tega pa je popolnoma prilagodljiv in lahko prilagodite za vas.


Kar zadeva vmesnik v Vegasu, je tu malo bolj preprosto. Program takoj spozna uporabnika z minimalnim številom oken, več zavihki in orodnimi vrsticami z orodji. Še posebej, zaradi takega zmanjšanja, večina urednikov začetnik raje "Vegas", ker je veliko lažje razumeti, in s kupom nastavitve ni treba nered okoli. Tukaj je malo problematično konfigurirati vmesnik, vendar še vedno lahko.
Kar se tiče jezika, potem obojeVideo uredniki so ruski, vendar večina uporabnikov programa Premiere priporoča, da še vedno uporabljajo angleščino, saj je z njimi veliko lažje delati, v ruščini pa nekateri zavihki in odstavki nimajo pravilnega prevoda, v večini video vadb pa program uporablja angleščino.


Kar zadeva Vegas, lahko deluje na splošno, v katerem koli jeziku, med prevodom in izvirnikom ni posebne razlike.

Priročnost uporabe

Naslednji korak primerjave, ki vam pomaga ugotoviti, kaj je najboljše, je Adobe Premiere ali Sony Vegas, ki je enostavna za uporabo programa. Za lažjo uporabo sta oba programa načeloma celo. "Vegas", zahvaljujoč minimalističnemu vmesniku, ki uporabniku zagotavlja popolnoma udobno in priročno delo, tudi z velikim številom video posnetkov. Vsa glavna orodja so dobesedno pri roki, poleg tega pa obstaja podpora za hotkeys, ki močno pospešuje potek dela.
Premiere Pro je tudi zelo priročen za delo, saj je vse mogoče prilagoditi za vas. Možno je izdelati več nastavitev uporabniškega vmesnika za različne naloge in hitro preklapljati med njimi. Kartice, delovni prostori, okna, orodna vrstica - vse, kar je mogoče, se nahaja pred očmi, kot pravijo. Podpora hotkeys je tam, lahko dodatno ustvarite svoje obdelovance za določene funkcije in možnosti.
Edina stvar, ki jo je treba pripisati slabostim Premiere - program ni zelo primeren za delo na majhnihmonitorji, manjši od 22 palcev, lahko povzročijo tudi nelagodje pri majhni ločljivosti zaslona, ​​na primer 1280 x 720. No, vredno je tudi, da večina uporabnikov programa Premiere tako ali drugače razmišlja o nakupu drugega monitorja za lažji potek dela. Kar zadeva Sony Vegas, je v tem programu zelo udobno delo na prenosnem računalniku, na računalnikih z majhnimi monitorji in pri nizkih ločljivostih.

Delo z videom

Čas je, da primerjamo delovno funkcionalnost z videom, kar bo tudi pomagalo ugotoviti, kaj je najbolje - Adobe Premiere ali Sony Vegas. V obeh video urednikih je zelo zmogljivo orodje za delo z videom, vendar če govorite naravnost, je v Premiere veliko širši. Poleg običajnega strganja, lepljenja, vstavljanja prehodov lahko dodate tudi popolnoma prilagodljive, animirane in animirane učinke, ki vam pomagajo drastično spremeniti videoposnetek. Poleg tega je za Premiere preprosto ogromno vtičnikov drugih proizvajalcev, ki močno razširjajo zmožnosti urednika. V Vegasu so tudi vtičniki, vendar so veliko manjši.
Če govorimo o možnostih Vegasa, potem je to precej dobro, vendar bolj primerno za amaterske namene. Prav tako je treba omeniti, da ima Vegas velik plus v smislu dela s skripti za podporo videu, zaradi česar je veliko procesov enostavno avtomatiziranih.

Delo z zvočnimi posnetki

Zvok je tudi zelo pomemben del vsakega videa, prav tako pa je za urejevalnik videov pomembna tudi sposobnost popravljanja ali popravljanja zvočnih posnetkov. Poglejmo, kaj je bolje v smislu delaz zvokom - Sony Vegas ali Adobe Premiere Pro.
Tudi tukaj se lahko žogica podeli izdelku podjetja Adobe, saj obstaja cel arzenal potrebnih orodij za delo z zvokom. Tudi v Vegasu je zvočno delo popolno, vendar večina manipulacij zvočnih posnetkov poteka preko učinkov, ne pa posebnih orodij za to.

Adobe Premiere VS Sony Vegas po stroških licenc

Druga pomembna točka - primerjava stroškov licence. To je zelo pomembna točka, saj ni vsak uporabnik pripravljen plačati veliko denarja za polno uporabo programa. Torej, koliko stane? Letna licenca s predplačilom na Premiere bo stala 15 tisoč rubljev, če menite, da je uradna stran razvijalca. To je veliko denarja, in naj vsako leto kupiti licenco ne more vsakdo.
Kar zadeva Vegas, bo najbolj ugodna različica urednika s predpono Pro Edit stala 20 tisoč rubljev, vendar so ponudbe in cenejše. Najpomembneje pa je, da je licenca za Vegas podeljena za vedno in za to ni treba plačevati letno. Torej je tu očiten zmagovalec - Sony Vegas.

Če povzamemo

Čas je, da povzamemo rezultate današnje primerjave in ugotovimo, da je bolje - Sony Vegas ali Adobe Premiere? Če potrebujete program za amatersko namestitev, z poceni licenco, širokim funkcionalnim, enostavnim in jasnim vmesnikom, potem je prava izbira v tem primeru Sony Vegas. Zelo enostavno ga je obvladati, za železo ni posebej zahtevno in z njim lahko dosežete dobre rezultate.
Če je cilj naučiti vse osnovenamestitve in po možnosti za nadaljnje delo na tem področju, je vredno pogledati v smeri Premiere. Urednik ima zelo široke možnosti za delo z videom, zvokom. Z Premiere je na voljo veliko posnetkov, oglasov, serijskih publikacij in celo nekaterih filmov. Na splošno so funkcije "Premier" zelo široke in ga lahko ves čas preučujete.

Sorodne publikacije