Matična plošča z vgrajenim procesorjem: pregled, specifikacije in pregledi

Medtem ko večina igralcev izbira komponente PC, proizvajalci poskušajo narediti najbolj vsestranske naprave. Nihče vas ne bo presenetil z matično ploščo z vgrajenim procesorjem. Toda platforma igralcev z že nameščenim čipom lahko postane veliko odkritja.

Zakaj uporabljati ploščo z vgrajenim procesorjem?

Matične plošče z vgrajenim procesorjem so bile izjemno priljubljene. Pisarniški računalniki so temeljili na takšni platformi. Pri sestavljanju ali nakupu je bilo mogoče prihraniti dober posel. Toda sčasoma je postalo jasno, da se takšne matične plošče ne razlikujejo zlasti po produktivnosti. Ponavadi imajo omejeno zmogljivost tako na napravi kot celoti kot na komponentah. Zato so se pri zbiranju igralnih računalnikov mnogi začeli zavedati, da bodo morali samostojno kupiti procesor, da bi kompenzirali učinkovitost celotnega sistema.


Toda zdaj so proizvajalci spoznali svojo napako. Torej, s precej povprečnimi modeli matičnih plošč, so se na trgu pojavile igralne platforme, ki ne zahtevajo nakupa ločenega čipa. Dovolj je za integrirano delo.

Možnosti plošče

Pregled matičnih plošč z vgrajenim procesorjem bi se moral začeti z novimi izdelki. Ampak to ni povsem pošteno, saj lahko igralce najdemo med njimi, ne vsak uporabnik, ki išče igralno platformo. Mimogrede, takoj je treba omeniti, da ima večina takih modelov posebne zasluge -velikosti Dejstvo je, da je sedaj izdajanje matičnih plošč omejeno na različice Mini-ITX in MicroATX. To je treba upoštevati pri namestitvi osebnega računalnika, saj lahko pride do težav pri namestitvi grafične kartice.


Matične plošče z vgrajenim procesorjem so energetsko učinkovite. Prvič, ne porabijo veliko električne energije. Drugič, ne potrebujejo močnega hladilnika. Čeprav je tukaj »ena«, je običajno takšni modeli manj produktivni.

Ocena

Ocena matičnih plošč z vgrajenim procesorjem - primer je subjektiven. Vse je odvisno od namena, za katerega kupec izbere eno ali drugo možnost. Ampak, če naredite več ali manj uravnoteženih pet, potem bi bilo videti takole:
 • ASUS ROG Strix Z270I Gaming.
 • ASRock Fatal1ty Z270.
 • ASUS J1900I-C.
 • ASRock D1800M.
 • ASUS AT4NM10T-I.
 • Na začetku seznama so drage igralne platforme, ki so bile razvite posebej za igralne sisteme. Zato so zelo produktivni in močni. Naslednji so modeli, ki se nanašajo na segment proračuna. Imajo minimalen nabor slotov in procesor je zasnovan za delo s pisarniškimi aplikacijami.

  ASUS ROG Strix Z270I Gaming

  To je edini model platforme formata mini-ITX, ki temelji na Z270. Izgleda trdno in v igri. Na njem so takoj vidni radiatorji, ki prikazujejo model naprave.
  V notranjosti je nameščen procesor Intel LGA1151. Nabor čipov je Z270 Express. Na matični plošči lahko namestite dve plošči pomnilnika RAM do 32 GB DDR4. Oblika faktorja omogoča napravi, da deluje samo z eno grafično kartico. Kljub velikosti matične plošče na vmesnikuPlošče imajo vsa potrebna vrata.

  Ocene za ASUS ROG Strix Z270I Gaming

  Ta model je všeč vsem uporabnikom. In to ni čudno. Opazili so možnost overclockinga, dobro lokacijo elementov in kompaktno velikost. Proizvajalec zahteva materni jezik 13 tisoč rubljev. In celo tako precej visoki stroški niso postali problem. Negativne povratne informacije so se dotaknile pomanjkanja zunanjega USB 3.1.

  ASRock Fatal1ty Z270

  Postavitev na plošči je precej gosta. Toda zato, da se elementi ne segrejejo, so nameščeni radiatorji. Pasivno hlajenje je dovolj. Model deluje s LGA1151 družino procesorjev Skylake-S in Kaby Lake-S. Kot že ime pove, je na platformi nameščen nabor čipov Z270 Express. Na ploščo lahko namestite dva pomnilniška modula DDR4 z največjo kapaciteto 32 GB.
  Zaradi svoje velikosti lahko ta model vsebuje tudi samo eno grafično kartico. Obstaja reža za SS-format M. 2. Vmesniško ploščo zasede 6 USB 3.0 vrat z enim Thunderbolt-om. Vsi drugi priključki so standardni.

  Ocene o ASRock Fatal1ty Z270

  Ta model je zelo podoben prejšnjemu. Ampak to je vredno 500 rubljev ceneje. Najverjetneje je to posledica pomanjkanja druge reže M. 2. Izbira nekaterih uporabnikov je padla v to možnost samo zato, ker je videti svetlejša od prejšnje platforme. Ocene na matični plošči z vgrajenim procesorjem so skoraj vse pozitivne. Uporabniki so opazili črni tekstolit in rdeče elemente na njem, ki nadaljujejo igro. Prav tako je všeč možnost overclocking in odlično funkcionalnost, kljub kompaktnosti oblike faktor.
  NekakoV modelu ni posebnih slabosti. Nekdo se je pritožil zaradi premočne lokacije komponent. Vendar se temu ne moremo izogniti v primeru Mini-ITX.

  ASUS J1900I-C

  To je povprečni model, ki je izšel leta 2015. Vendar pa ostaja dobra rešitev za domači računalnik. Na osnovi vtičnice BGA1170, ki ima procesor Intel Celeron J1900 s štirimi jedri in frekvenčnim območjem 24 GHz.
  Plošča je izdelana v obliki Mini-ITX in ima zato zelo tesen položaj elementov. V sredini je velik baker Heatsink, ki je dovolj za hlajenje

  Mnenja ASUS J1900I-C

  Ta matična plošča s procesorjem Intel lahko pritoži na vsakogar, če ne ena ", vendar". Mnogi uporabniki pritožil zaradi prisotnosti dveh RAM slotov zastarela tipa DDR3 s frekvenco 1333 MHz. Do leta 2018 to res ni najboljša rešitev. Toda v iskanju prihrankov je to morda najbolj donosna, še posebej, ko gre za pripravo običajnega domačega računalnika. Za mnoge je lahko pomanjkanje PCI Express x16 presenečenje. Toda origano ima številne prednosti:. Energetsko učinkovit procesor z integrirano grafiko, izboljšanih komponent za zaščito, podporo za USB 3.0 in tako naprej D.

  ASRock D1800M

  To je plačilo kupnine, MicroATX obliki faktorja. Deluje na čipu J1800 s procesorjem Intel Celeron J1800. Na kartici je vgrajena vmesnik za video. Obstajata dve reži za podpiranje tip pomnilnika DDR3 modelom 1066-1333 MHz. Stane tak model 5-7 tisoč rubljev.

  Mnenja ASROCK D1800M

  Opozoriti kupcev kakovosti sklopain dobro lokacijo komponent. Bila je tudi prijetna cena. Plošča ima nizko porabo energije in odvajanje toplote. Ima 3 reže PCI-E. Med slabostmi je treba omeniti slabe rezultate. Kako se ne moti, vendar platforma ne sodi v sodobne različice. Ima zelo preprost procesor in še enostavnejši grafični vmesnik. In DDR3 je že dolgo zastarel.

  Plošča formata ASUS AT4NM10T-I

  Mini-ITX s čipom NM10. Ta model deluje z Intel Atom D425. Namestite lahko dva OPTIONAL DDR3 pomnilniška modula. Na voljo je tudi vgrajen grafični vmesnik. Stane taka varianta samo 3-5 tisoč rubljev.
  To je najpreprostejša možnost. Razumeti je treba, da je primeren samo za delovni PC. Ne more se spopasti z bolj intenzivnimi nalogami.

  Ocene o ASUS AT4NM10T-I

  Uporabniki so opazili številne prednosti tega modela. To ni samo matična plošča z vgrajenim procesorjem. Ima 4 SATA priključke, gigabitno omrežno kartico, nizko porabo energije in posledično nizko toploto. No, cena v mnogih pogledih se zdi smešna, še posebej, če vzamete to obliko. Ena od pomanjkljivosti je, da opazite šibek grafični vmesnik in procesor z enim jedrom.

  Sorodne publikacije