Avto Toyota Carina: Specifikacije, lastnosti in pregledi

Skupaj je prisotnih sedem generacij Toyote Carina. Zadnja dva zaslužita posebno pozornost, saj so ti sedani tudi v našem času precej moderni. Vendar pa jih je treba podrobneje opisati.

O šesti generaciji

Njegova izpustitev se je začela leta 1992 in končala leta 1996. Modeli šeste generacije so bili znani kot Toyota Carina E. Posebnost teh avtomobilov je bila originalna, prepoznavna oblika. Sprednji del je bil okrašen s širokim, rahlo sploščenim pokrovom, ozkimi žarometi, gladko rešetko hladilnika in dolgimi, podolgovatimi "proti megli". Prav tako je treba omeniti visoko protikorozijsko odpornost telesa.


Notranjost je narejena v klasičnem slogu, vse izgleda skromno, vendar je na prvi pogled mogoče razumeti, kako visoka je kakovost montaže. Čeprav so bili uporabljeni materiali pri predelavi poceni. Naslanjači so udobni, salon je zasnovan za pet, toda zadaj z največjim udobjem lahko sprejmejo le dve osebi. Zanimivo je, da evropska različica tega modela ni nič drugačna od avtomobilov devete generacije Toyota Corona.

Karakteristike

Šesto generacijo Toyote Carina so ponudili s štirimi različnimi motorji. Najšibkejši je bil 1,6-litrski 99-konjski agregat. S tem motorjem pod pokrovom je limuzina pospešila na "stotine" v 11,9 sekundah, njegov maksimum pa je bil omejen na 185 km /h, vendar je bila poraba skromna, le 6,5 litrov bencina na 100 "mestnih" kilometrov.


Naslednja moč je bila1,8-litrski motor s 107 konjskimi močmi. Toyota Carina s takim motorjem se pospešuje na "stotine" v 11,2 sekunde, njegov maksimum pa je 190 km /h. Oba motorja sta šla v parih s 5-stopenjsko "mehaniko". Obstajale so tudi različice z 133-metrsko 2-litrsko enoto. Ponudili so ga s 5-stopenjsko "mehaniko" in s 4-stopenjskim "avtomatskim". Omejitev hitrosti modelov s to enoto je bila 205 km /h, pospešek na "stotine" pa je trajal 9 sekund. V mestnem načinu je porabil 7,7 litrov bencina.
Ampak najmočnejša šesta generacija Toyote Carina je bila ponujena s 175-litrsko 2-litrsko enoto. Takšen avtomobil je v prvih 8,4 sekundah štel prvo "sto", njegova meja pa je bila 225 km /h. Motor je porabil 7,8 litra v mestu. Modeli s tem motorjem so bili na voljo samo s 5MKPP.

Pripombe lastnikov

Kot je razvidno, ima Toyota Carina limuzina dobre lastnosti. Zdaj se lahko obrnete na povratne informacije dejanskih lastnikov, da bi razumeli, kaj stroj resnično je. Povratne informacije so večinoma pozitivne. Ljudje hvalijo ta avto, kljub njegovi trdni starosti. Če verjamete v njihove besede, je "Karina" odlična limuzina, ki je preprosta in cenovno ugodna, še bolj zanesljiva in odporna. In v zimskih mesecih, v najhujših zmrzalih, se začne z največjim drugim. Vsi motorji so dovolj vlečni in močni. "Konji" so dovolj, da prikažete dinamiko in se prepričate, da prehitevate ali napredujete.


Poleg tega je avto udoben. Res je, da obstajajo nekatere posebnosti. Če greste z rahlo spuščenimi okni, bodo trzali. Todače so popolnoma izpuščeni, ni pretiranega zvoka. Toda izolacija hrupa je šibka, zato je bolje iti z zaprtimi okni.

Sedma generacija

je bila zadnja. Sprostitev se je končala 21. novembra 2001. Toda preden je bil model dvignjen s tekočega traku, je bil preoblikovan. Oblikovalci so se odločili, da odstranijo modelirne odbijače, obrnete obliko žarometov in rešetke hladilnika, namestite še en volan, spremenite nekatere elemente kabine, podložite sedeže in premaknete tablico na vrh prtljažnika.
V zadnjem letu izdaje je koncern izdelal model z omejeno količino. To so bile "jubilejne" različice. Opremljeni so bili z maksimumom. Med značilnostmi je mogoče omeniti žametne stojala, elektronski menjalnik, pranje zadnjega stekla, spojler za prtljažnik, ionizator, svetlobni senzor, ogrevana ogledala in brisalce vetrobranskega stekla, kromirane elemente, notranjo osvetlitev in stranska krila grelnika.

Tehnične značilnosti

Najnovejši modeli Carini so bili na voljo s tremi motorji. Najšibkejši je bil 94-močni 2,2-litrski turbo dizelski motor. Modeli, ki so bili opremljeni z njimi, so bili pogon na vsa kolesa. Ta motor je bil samo v parih s 5-stopenjskim "avtomatskim strojem". Na voljo so tudi različice z bencinskimi agregati za 100 in 115 "konj", prostornino 1,5 in 1,8 litra. Obe enoti sta bili ponujeni v parih s 4-stopenjskim "avtomatskim". Stroški vseh teh motorjev se gibljejo od 7 do 8 litrov goriva na 100 "mestnih" kilometrov. Samo pozimi se "apetit" v avtomobilu dvigne (približno 1 liter).

Kaj povejomotoristi?

V različicah sedme generacije Toyote Carina so tehnične lastnosti dobre, toda najboljše pri njenih značilnostih lahko povejo samo lastniki. Stroj se dobro obnaša na cesti, kaže neverjetno agilnost, dinamičnost in zaupanje pri visokih hitrostih. Motorji v teh modelih so preprosto nepremagljivi, odlično delajo tudi brez olja. "Appetit" mu, mimogrede, v enotah je skromen. In kontrolna točka deluje gladko, brez kretenov. Razlika med športom, udobjem in zimskim načinom je prav tako očitno, da je lastnikom všeč. Čeprav, kot preostali pregledi Toyota Carina preglede kažejo, obstajajo tudi slabosti. Ni nastavitve višine sedeža, pristanek pa je zelo nizek. Vendar se to odraža v športnem značaju avtomobila. Mnogi ne marajo pomanjkanja tahometra, PRW in Manu načina pri avtomatskem menjalniku, električnih ogledalih in krmiljenju volana. Toda drugi vozniki verjamejo, da je mogoče narediti popust na starost avtomobila, in če obstaja želja, potem kupite želene dele /možnosti za demontažo.

Toyota Carina ED

Na koncu bi morali govoriti tudi o tem modelu. Pod tem imenom je znana športna srednje trdna trda streha, katere proizvodnja je trajala od 1985 do 1998. To je neodvisen model, v njegovi osnovi ni bila postavljena platforma iz "Karine". Hardtop, zahvaljujoč elegantnemu, več ameriškemu dizajnu, je postal zelo priljubljen. Mimogrede, črke ED v svojem imenu pomenijo izraz Exciting Dressy, ki se iz angleščine prevaja kot "razkošno" in "fascinantno". Skupaj je bilo tri generacije tega modela. Od običajnega "Carina" trde strehe se razlikujepomanjkanje povprečne police med vrati, spodnjim delom telesa in podestom ter motorji. Pod pokrovom teh modelov niso bile nameščene enote manjšega obsega. Samo motorji s prostornino 1,8 in 2,0 litra. Drugi trdi delci so se lahko pohvalili s popolnejšim kompletom. Vključeval je klimatsko napravo, električno nastavljen voznikov sedež, dodatne senzorje in kontrolno luč, ki je poročala o ustavljenem zaustavitvenem signalu. In vse to je bilo opremljeno z modeli iz sredine 80-ih! V prihodnosti bo opremljen z ABS, kolesi iz lahke zlitine, CS-predvajalnikom z AM /FM radiom, 3-točkovnimi varnostnimi pasovi, sistemom 4WS in protizdrsnim. Ti modeli so bili izjemen uspeh, in še zdaj obstajajo ljudje, ki želijo kupiti tak avto zase. Vendar se to zdi mogoče. Model v dobrem stanju bo stala približno 200000 rubljev. In to je precej skromna cena za tako impresiven in kakovosten avto.

Sorodne publikacije