Pametni telefon Meizu M5c 16 GB: pregledi, opis, specifikacije

Meizu je uvedel eno od najcenejših pametnih telefonov, imenovano Meizu M5c. V mnogih pogledih spominja na že obstoječe naprave, vendar ima veliko število poenostavljenih možnosti in nove funkcije.

Značilnosti

Zaslon je prejel matrico tipa IPS. To je 5 palcev, njegova ločljivost je 1280 za 720 točk. Naprava deluje na platformi s 4 jedri. Operativni spomin pametnega telefona Meizu M5c je 2 GB, vgrajen pa 16 GB. Podprta je kartica MicroSD. Glavna kamera je 8 milijonov slikovnih pik, spredaj je ocenjena na 5 Mp. Podpira delo Wi-Fi modulov, Bluetooth, MicroUSB, GPS, GLONASS. Baterija je namenjena za 3 tisoč čarovnikov. Obstaja merilnik pospeška, senzor svetlobe, senzor približevanja. Telefon tehta £ 135. Naprava deluje na operacijskem sistemu Android 6.0.


Videz

Pametni telefon Meizu M5c je del elegantne in ustrezne proračunske vrstice. Njegovo poenostavljeno telo, dekorativni elementi so praktično odsotni, sprednji del je dokaj preprost, ima samo ključ "Home". Naprava je najbolj podobna prejšnjemu modelu Meizu 5M. Zaradi plastičnega ohišja je zadnji del telefona izdelan iz mat materiala. Tipke za nastavitev zvoka in zaklepanje naprave so na desni strani. Na dnu je MicroUSB. Obstajajo tudi rešetke, pod katerimi se nahaja mikrofon, pod drugim - zvočnik. Vrata za slušalke so na vrhu. Lahko opazite čez in pod masivnimi bloki zaslona. Mreža zvočnikov ni centriranaki omogoča, da se telefon prvič uvrsti med poceni segmente. Konec koncev, taka odločitev je usoda proračunskih naprav. Ni 2D stekla. Vendar pa lahko zaradi ploskega delovanja zaslona opazite, da je naprava zaščitena pred praskami, če jo ponovno namestite nazaj. To se doseže s pragom, ki se nahaja okoli oboda stekla. Ocene o Meizu M5c (16 GB) potrdi to nepremičnino.


Himerni elementi v napravi št., Črna barva izgleda banalno, zbirka je odlična. Telefon je mogoče pripisati pametnim telefonom strogega tipa. Prijetno doživetje bo igralo tudi oblikovanje, katerega elementi se pogosto uporabljajo v dražjih modelih. Zaradi prisotnosti matiranega polikarbonata naprava vzdržuje lep videz dlje. Prav tako je lepše na dotik kot cenejši aluminij.

Zaslon

Telefon deluje s 5 "HD zaslonom. Meizu M5c (16 GB) ima začetni zaslon, zato bo slika rahlo bleda, kontrast je šibek. V nekaj dneh se lahko hitro navadite na funkcije zaslona. Srednja sklenitev ni več moteča. Ampak, če primerjate neposredno z napravami višje kakovosti, bodo vse težave precej opazne. Svetlost ima minimalno raven, ki jo uporabniki želijo, vendar je najvišja dovoljena, da bi delala na sončen dan. Slika bo hitro izgubila nasičenost. V nastavitvah lahko preprosto nastavite barvno temperaturo, vendar lastniku ne daje nobenih posebnih ugodnosti. Ker je pri uporabi take možnosti močno izkrivljenabarve Mnenja o Meizu M5c (16 GB) to potrdite.
Če je slika toplejša, bolj je črna barva videti kot sivo-rjava. Če uporabljate hladen odtenek, bo zaslon imel modro barvo. Treba je opozoriti, da se raven prikaza številnih proračunskih naprav ne ujema, v večini kitajskih podjetij, ki ustvarjajo boljše izdelke. Če pa ga primerjamo z znanimi blagovnimi znamkami, ki uporabljajo TN-matriko, je ta telefon očitno vodilna.
Učinkovitost
Kar zadeva zmogljivost, opis Meizu M5c (2GB /16GB) jasno kaže, da telefon deluje na 4-jedrnem procesorju. Obstaja 2 GB RAM-a, ki vam omogoča predvajanje projektov z nizko porabo virov. Treba je opozoriti, da bo tudi "Asphalt 8" proizvedel le 16 sličic na sekundo. Če uporabljate minimalne nastavitve grafike, se ta indikator poveča na 25 sličic na sekundo. Vendar pa kakovost zaslona še vedno ni zadovoljna. Poleg tega je telefon zelo vroč med 5 minutami igranja v kateri koli aplikaciji. Pametni telefon teče počasi in aplikacije se lahko včasih upočasnijo, vendar ni težavnih in opaznih težav. Lahke športne igre bodo odlične, lupina ne bo izgubila okvirjev, včasih pa se lahko po dolgem seznamu pomakne, če je drsenje zelo hitro. Splošna hitrost telefona je visoka, vendar ne povzroča motnje. Mnogim ljudem je všeč večopravilnost, v pomnilnik naprave je shranjenih do šest programov. Treba je opozoriti, da telefon ni zasnovan za nekatere zelo obremenjeneuporaba aplikacij za igre na srečo, vendar s preprostimi nalogami bo pametni telefon za te stroške popolnoma kos. Prav tako morate upoštevati avtonomijo. Ona je na visoki ravni. Še naprej bomo to obravnavali.

Avtonomija

Kapaciteta baterije je 3000 mAh. Če upoštevate polnilo, ki je nameščeno na telefonu, potem je pri povprečnih obremenitvah tega indikatorja dovolj več kot enodnevno avtonomno delo. Če uporabnik ne zahteva, potem pa uporablja telefon samo v kritičnih situacijah, lahko računa na dva polna delovna dneva. Naprava deluje približno 28 ur z: 4 urami aktivnega zaslona, ​​uporabo v ozadju Telegram aplikacij, nabiralniki, Twitter odjemalec, urejevalnik besedil, opombe, odlaganje branja Google, bančne storitve. V tem primeru si lahko uporabnik ogleda do 20 minut videa na "Utube", predvaja 30 minut. v nepotrebnih igrah, kot tudi uro za poslušanje glasbe. Priročnik za Meizu M5c (2GB /16GB) vsebuje podrobnejše podatke o odstotku porabe baterije.

Čas polnjenja

Vključuje polnilnik, ki je ocenjen na 15 amperov. Telefon se zaračuna pol ure od 1% do 21%, doseže 42% za 1 uro, za 2 točki pa do 83%. V bistvu se naprava polni v 2 urah in 30 minutah. Priključek MicroUSB Kupci niso imeli časa za delo pametni telefon in hitrost polnjenja, ampak nekaj izjemnega v ozadju drugih konkurenčnih naprav, ta naprava ni izstopala.

Kamera

Glavna kamera pametnega telefona deluje z matriko 8 milijonov slikovnih pik. Uporabnikiupoštevajte edino močno stran naprave: zahvaljujoč mehkim algoritmom, slika, ki ima fokus, posledično dobi dobro strukturo. Naprava ima majhen dinamični razpon. Fokus deluje z opaznimi napakami, vendar je to opazno le, če se subjekt snema na razdalji, manjši od 2 m. Prenos barv je zelo slab. Če je v okvirju veliko toplih in svetlih odtenkov, bo slika bleda. V nasičenih barvah so v okvirju preveč poudarjene. Glavni prehodi med odtenki so preveč ostri.

Sound

Meizu M5c (16 GB) ni slabši od drugih naprav, ki stanejo do 6 tisoč rubljev. Vendar pa je treba razumeti, da bo ta naprava trdo delati, da bi dobili kakovosten fotookvir. Zato je treba pozabiti na shranjevanje fizičnih medijev in izvajanje umetniške fotografije. Zunanji zvočnik, dovolj glasen. Tudi v hrupnih ustanovah, kot je McDonald's, bodo besede na videu dobro razumljene. V maksimalnih območjih ni preobremenitev, vendar je treba opozoriti, da je zvok ravna. Ni basov, visoke frekvence pa so zelo popačene. Tudi s slabosti zvok te naprave na dobri ravni. V slušalkah je kakovost predvajanja preprosta, vendar tiha. V javnem prevozu lahko komaj razčlenite besede celo vaših prijateljev in najljubših pesmi. Opozoriti je treba, da ta tableta Meizu M5c ne bo zamenjana. Vendar pa se z vlogo igralca spopada ne tako slabo. Če upoštevate druge prednosti, je ta naprava precej dobra.

Komunikacije, dodatne funkcije

Ta telefon ima ključ mBack, ki je odgovoren za vrnitev k njej, ko je v stiku z njim, na namizju, če ga pritisnete, ali če ga pritisnete in zadržite, se bo pojavilo zaklepanje naprave. Kamera se imenuje z dvojnim tapom. Funkcionalnost je enaka kot pri kateri koli napravi, ki deluje z mTouch. Toda optični bralnik nima nobenih odtisov. Za razliko od mnogih dragih modelov ta naprava podpira režo za pomnilniške kartice z zmogljivostjo največ 128 GB. Najbolj privlačen za kupce, glede na preglede Meizu M5c (16 GB), je, da naprava deluje na novo trdno lupino. To se imenuje Flyme 6. Ne izstopa v ozadju dodatnih funkcij, saj temelji na operacijskem sistemu Android 6.0. Kaj kupec dobi? Standardni komplet, ki ima lepo funkcijo: vgrajen kompas, pedometer. To je dovolj, da se ta naprava obravnava kot visoko kakovostna oseba s proračunom. Radiomodul, žal, samo eden, če govorimo o sedmih kartah. Stabilnost dela je prijetna. Ko že govorimo o Wi-Fi, je obseg veliko manjši kot pri Xiaomi Redmi 4A, kar je primerljivo s stroški opisane naprave. To je navedeno v pregledih Meizu M5c (16 GB). GPS deluje dovolj hitro, kompas je odličen. Vendar pa kaže pravilno smer le, če ostane na mestu in počaka približno 5 sekund. Celični modul je zadovoljiv, glas se prenaša čisto in jasno. Sprejemna moč, žal, je slaba, vendar je stik stabilen.

Tekmovalci

Meizu M5c (16 GB) se prodajazlata, črna, rdeča, modra, rožnata torbica. Vendar pa obstaja samo ena sprememba. Telefon je na voljo uporabnikom z 2 GB in 16 GB pomnilnika. Strošek naprave je približno 5 tisoč rubljev. Glavnega tekmeca lahko imenujemo Xiaomi Redmi 4A. Ima enako velikost in ločljivost zaslona. Prenos barv in kontrast sta veliko boljša. Eden od glavnih razlogov, da ste pozorni na to napravo, je nabor čipov Snapdragon, ki je odličen za preproste igre. Hkrati je avtonomija 40% boljša. Strošek je približno enak. Spremembe so na voljo z 2-3 GB pomnilnika. Še en priljubljen konkurent te naprave je Samsung Galaxy J1, ki je izšel leta 2016. V uradnih drobno, stroški opisane naprave in to - isto. Za ta denar kupec dobi 4,5-palčni zaslon, njegov Super AMOLED tip. Ločljivost je nekoliko manjša od opisane naprave, 1 GB RAM-a in 8 GB RAM-a. Baterija ima kapaciteto 2050 MAG. Operacijski sistem je Android 5.1 Lollipop. Edini razlog, zakaj bi morali izbrati ta telefon, je samo blagovna znamka. Poglejmo še enega konkurenta - iz Meizu. Verzija M5 velja za naprednejšo, obstaja bralnik prstnih odtisov, nameščeno je 2D steklo in zaslon je nekoliko večji. Ta pametni telefon je boljši v vseh funkcijah, vendar lahko pride do neprijetnih situacij z vdelano programsko opremo. Zdaj so vse nevšečnosti določene. Prej se je strojna programska oprema slabo odrazila na avtonomijo, zdaj pa vam mednarodna programska oprema omogoča delo pri 25 urah pripravljenosti, pri čemer je zaslon vklopljen 4-5 ur.

Sklepi

Ta telefon Meizu M5c (16 GB)črna torbica je zelo priljubljena. Postala je najenostavnejša celotna sortimentna linija, ki se izraža ne samo v vrednosti, ampak tudi v svoji realizaciji. Opaziti morate odsotnost optičnega bralnika prstnih odtisov in vrsto matričnega zaslona. Vendar pa se te slabosti lahko opazijo le, če uporabnik napreduje. Kamera je slaba, polnjenje je šibko. To seveda kupcu ne daje dobrih lastnosti. Poleg tega so dražji modeli teh funkcij veliko boljši. Prav tako bo procesor šibek za zahtevne igre. Lupina deluje odlično, zato ni treba držati izbire procesorja. Če želite dobro avtonomijo, potem lahko kupite napravo z isto strojno-programsko opremo, vendar slabe lastnosti polnila. Avtonomija bo veliko boljša. Če upoštevate, da je cena opisanega telefona 20-30% nižja od bolj priljubljenih modelov te linije, potem se ta telefon zdi zanimiv. Še posebej, če upoštevate, da je naprava primerna kot klicalnik in ima dobro osnovno funkcionalnost. Odlično za šolarje, videz bo pritegnil. Zasnova je videti kot Doogee X5 Max. Razlika med njima je, da opisana naprava ne bo videti nerodno. Kupci ugotavljajo, da telefon izgleda super, deluje dobro na hitrosti, lahko greste na spletu, igrate igre, predvajate glasbo, fotografirate, delate z dokumenti. Uživajte v programski opremi. V cenovnem segmentu mobilnih naprav do 6 tisoč rubljev lahko to napravo imenujemo ena najboljših. Edini pravi konkurent bi moral biti Redmi4A, ki jih je mogoče kupiti po nižji ceni. Pregled Meizu M5c (16 GB) vam bo omogočil izbiro.

Sorodne publikacije