Virtual VPS Server - Kaj je to? Funkcije, funkcije in pregledi

Če vas zanima spletno gostovanje na trgu, potem veste, da je ena najpomembnejših ponudb namenski virtualni strežnik. Kaj je to posebno? Iz imena izhaja: združuje prednosti virtualnega in namenskega gostovanja. V članku bomo podrobno analizirali strežnik VPS: kaj je, kakšne so njegove zmogljivosti, prednosti in slabosti s povratnimi informacijami uporabnikov. Razlikujemo primere pri njegovi povezavi.

VPS strežnik - kaj je to?

Začnimo z definicijo. VPS strežnik (Virtual Private Server) je ena od vrst gostovanja, pri čemer je uporabniku zagotovljen virtualni strežnik z največjim številom privilegijev. Posnema delo fizičnega realnega strežnika. To pomeni, da obstaja tudi root-dostop, namestitev in operacijski sistem.


Mnogi so slišali za strežnik VPS. Kaj je, še naprej razstavljamo. V tem primeru je prostor na enem fizičnem strežniku razdeljen na več virtualnih. V skladu s tem bo en od teh segmentov zagotovljen posameznemu uporabniku. Prostor je konfiguriran in deluje na enak način, kot če imate svoj samostojni strežnik. Dodaten dostop do baze programske in strojne opreme. In malo več o strežniku VPS. Kaj je to? Emulacija dela ločenega avtonomnega fizičnega strežnika, kot je bilo že omenjeno. Omogoča zagon več navideznih strojev na istem računalniku, kar je priročno in ekonomično. Ja, obstajajo nekatere očitne omejitve na obrazu. Toda virtualni namenski strežnik daje uporabnikom popolnnadzor, neodvisno upravljanje (kot redni namenski strežniki). Ima lastna sredstva, procese, konfiguracijo in avtonomno upravo.


Značilnosti virtualnega namenskega strežnika

Kaj lahko VPS strežnik za Windows? V njem lahko naredite naslednje:
 • Namestite svoje aplikacije in aplikacije.
 • Ustvarite avtorizirane različice knjižnic sistema (ali spremenite obstoječe).
 • Upravljanje različnih datotek. Namreč: za spreminjanje, dodajanje, brisanje itd. To velja tudi za korenske datoteke in storitvene imenike.
 • Uredite ali prilagodite katero koli nameščeno programsko opremo.
 • Glavne prednosti izbire

  Zakaj se strežnik VPS uporablja za Forex? Vse je v njegovih nedvomnih prednostih. Po analizi povratnih informacij uporabnikov smo izpostavili naslednje prednosti naslednjih strežnikov:
 • Cena. Ne glede na velikost podjetja je ta dejavnik vedno odločilen. Namenjeni strežniki so za današnjo ceno na višji ravni kot njihovi virtualni partnerji. "Najem fizičnega strežnika je precej drag užitek in nakup domačega avtomobila bo uporabniku stalo nekaj tisoč (če ne več deset tisoč) dolarjev.
 • Napake in okvare.Ni na voljo so samo poceni strežniki VPS, zato jih v primeru neuspeha lahko kopirate in premaknete na drugo napravo.
 • Odgovornost za delovanje opreme ni na vas, ampak na ponudnika. oskrbe Vemo, da je tudi najsodobnejša opremaima življenjsko dobo moralno zastarelo. Če je strežnik vaš, potem vse težave, povezane z njegovim vzdrževanjem, obnavljajo uporabnika. V nasprotnem primeru je to odgovornost ponudnika storitev.
 • Zagotavljanje monopolnega lastništva virov strojne opreme. Kaj to pomeni? Če uporabljate strežnik VPS, ponudnik zagotavlja, da dodeljena sredstva strojne opreme (to je trdi disk, RAM, CPU) pripada vam. Nihče drug nima pravice, da jih uporablja. Tako je delo takšnega strežnika hitrejše, neodvisno od drugih strank ponudnika storitev.
 • VPS in VDS - kakšna je razlika?

  Slišali ste lahko za VPS, strežnik VDS. Ali obstajajo različni koncepti? Kaj jih povezuje? In morda je sinonim? Razumimo.
  Začnimo z dešifriranjem okrajšav:
 • VPS - Virtual Private Server.
 • VDS - virtualni namenski strežnik.
 • si lahko preberete informacije, da je vsaka od teh črkovnih kombinacij označuje vrsto virtualizacije:
 • VPS - poslovanja na ravni sistemov.
 • VDS je tip virtualizacije strojne opreme.
 • Toda to je napačna opredelitev. Oba pomenita isto stvar - virtualni namenski strežnik, ki deluje na fizični osnovi. Mimogrede, izrazi so se pojavili in razvijali sočasno. Mimogrede, VDS se uporablja še pogosteje kot VPS. Mnogi ponudniki menijo, da izraz bolj jasno odraža bistvo storitev, ki jih zagotavljajo.

  Kako deluje

  Ali obstajajo lastnosti konfiguracije strežnika VPS? Opozoriti je treba, da v svojem delovanju praktično ne bo drugačen od tradicionalnega fizičnegaStrežnik:
 • Ni omejitev glede števila gostujočih spletnih mest, domenskih območij, baz podatkov itd.
 • Lastnik takega strežnika lahko dela z datotekami, namesti aplikacije in izvaja druga dejanja, značilna za delo s fizičnim strežnikom.
 • Ima svoj IP naslov. To ni v skupni rabi z drugo stranko. Če je potrebno, lahko uporabnik naroči dodatne IP naslove.
 • Ta strežnik deluje popolnoma neodvisno od drugih virtualnih namenskih področij, ki so na voljo drugim strankam. Neuspeh enega od njih ne vpliva na "sosede".
  Od običajnega virtualnega strežnika VPS pa ga odlikuje dejstvo, da je zaščiten pred vsemi vrstami DDoS napadov. Shranjevanje podatkov tukaj je dodatno zagotovljeno z možnostjo varnostnega kopiranja. Ponujamo vam podrobno primerjavo VPS strežnikov z drugimi priljubljenimi danes.

  Prednosti virtualnega gostovanja

  Poglejmo, koliko zmagal je več strežnikov za gostovanje VPS. Tukaj so naslednje prednosti:
 • Zagotavljanje popolnega nadzora. Lastnik strežnika VPS ima skrbniške pravice (za »Windsor«). Ali korensko desno. Zato ima možnost konfigurirati strežnik za potrebe določenega projekta. Do spremembe operacijskega sistema in namestitve druge programske opreme.
 • Najmanjše število omejitev. Kot smo že omenili, lastnik strežnika ni omejen na ustvarjena domena, območja, baze podatkov. Meje so znotraj virov enega takega strežnika.
 • Neodvisnost. Popolna avtonomija glede na njihove "virtualne sosede". Uporabniki so neodvisni in ne "vlečejo" drug od drugega vire. Pomembno je poudariti inuporaba različnih naslovov IP (v večini primerov IP-naslov ena na ena na navadnem navideznem strežniku).
 • Slabosti pred virtualnim gostovanjem

  Namestitev strežnika VPS ali navadnega virtualnega? Pomagali vam bodo odločiti o odločitvi, da boste pred delitvijo navedli pomembne pomanjkljivosti VPS. To sta dve točki:

 • Stroški. Stroški najema virtualnega gostovanja na sodobnem trgu je nižji od najemne virtualne dodeljene virtualne. Včasih je razlika precejšnja.
 • Potreba po upravljanju. Virtualni namenski strežnik potrebuje upravo kot pravi fizični strežnik. Zato mora uporabnik imeti potrebna znanja in spretnosti na tem področju. Mimogrede, rešitev naloge močno poenostavi prisotnost nadzorne plošče - svojim strankam zagotavlja številne ponudnike.
 • Koristi namenskega namenskega strežnika

  V tej primerjavi bodo prednosti izbire strežnika VPS naslednje:
 • Stroški. Stroški najema virtualnega namenskega strežnika so veliko nižji od najemne cene fizičnega strežnika, ki je enaka njegovi zmogljivosti. Zanimivi rezultati kažejo na prakso: zmogljivost strežnika VPS je lahko celo nekoliko višja!
 • Enostavna razširljivost. Kaj to pomeni? Navidezni strežnik ga samo naredi močnejšega: dodajte dodatno količino pomnilnika RAM, trdi disk, povečajte moč procesorja in še več.
 • Slabosti pred fizičnim namenskim strežnikom

  VPS strežnik "izgubi" fizično v enem - prisotnost skupnega diskovnega sistema in komunikacijskega kanala. Vsi virtualni namenski strežniki,v bistvu, delo na enem gostiteljskem stroju. Zato uporabljajo en skupni diskasti sistem in dostopajo do skupnega hitrega komunikacijskega kanala.
  Kaj ogroža? Brezobzirni uporabniki lahko zlorabljajo svoje skupne vire tako, da preprečijo svojim "sosedam", da to storijo. Vendar pa je veliko ponudnikov storitev našlo zaščito pred takšno neugodnostjo: vzpostavljen je poseben sistem za odkrivanje kršiteljev. Kaznovani so, preden je VPS izklopljen.

  V katerih primerih je potreben virtualni namenski strežnik?

  Na koncu bomo odgovorili na to pomembno vprašanje. Obstaja pet razlogov:
 • Svoj strežnik potrebujete po najnižji ceni. Cena "virtualnega", kot kaže praksa, se stalno zmanjšuje. Včasih gre za smešne številke. Zato je to najboljša rešitev, če želite, da svoje spletne strani in e-pošto nekje. Omejeno samo na vire strežnika VPS. V tem primeru boste vedno imeli popoln dostop.
 • Enostavnost uporabe. Namestitev in prilagajanje sta še jasna začetnikom v tem poslu. Poleg tega mnogi ponudniki danes ponujajo že pripravljene predloge z vnaprej nameščenimi vzorci. In nadzorna plošča "naučil" za delo z e-pošto.
 • Potrebujete lasten strežnik VPN. Zakaj je pomembno? Lahko se vizualno primerjate s šifrirano "cevjo" kot komunikacijskim kanalom med napravo (računalnik, pametni telefon itd.) In navideznim strežnikom. Takšna oblika preprečuje tretji osebi kakršno koli pridobivanje informacij.oddate na internet.
 • Ustvarjanje notranjih telefonskih številk. Strežnik VPS je odlična alternativa dragemu "virtualnemu PBX-ju". To je ustvarjanje lastnega zavarovanega telefonskega strežnika z velikim številom internih številk. Poleg tega je namestitev preprosta - za niz navodil, ki so prosto dostopna na internetu.
 • Oddaljeni računalnik. Primerno za vse, ki želijo imeti računalnik vedno z vami, kjerkoli na svetu. Ne zlomi, je zaščiten pred izgubo podatkov. Poleg tega se lahko njegovo stanje vedno obrne na fiksno točko.
 • Razstavili smo vas s takšnim novim pojavom na trgu gostovanja kot strežnik VPS. Veste, kako so njegove ključne lastnosti, prednosti in slabosti.

  Sorodne publikacije