Katera matrika je boljša za monitor: značilnosti, značilnosti in vrste

Dolgo pretekli monitorji v zgodovini, bolj kot TV, na podlagi katerega je bila ogromna elektronska cev. Nič ne more zadovoljiti takega agregata. Okorna, težka borilna električna energija. Ni presenetljivo, da so s prihodom tankih monitorjev uporabniki po vsem svetu oddahnili z olajšanjem. Toda tukaj se je izkazalo, da ni tako preprosto. Vsaka subtilna naprava je bila presenetljivo drugačna po barvah, cenah, kotih gledanja.

Matrica. Njegove značilnosti in značilnosti

Katera matrika je boljša za monitor - vprašanje je zelo sporno. Najprej in predvsem je treba opredeliti, kaj predstavlja. Na videz je matrika steklena plošča, znotraj katere so tekoči kristali, ki spreminjajo barvo. Najenostavnejši izdelki reagirajo le na spremembe električnih signalov, ki potujejo skozi njih. Bolj zapleteni modeli neodvisno prilagajajo barvo in svetlost. Poleg tega so najbolj poudarjeni tudi najsodobnejši vzorci, ki ustvarjajo največji možni kontrast.


Povratne informacije

Odgovor na vprašanje "Katera matrica je boljša za monitorja" je nemogoča brez navedbe izraza, kot je "pregled". Za to lastnost je značilno, kako se bodo okvirji na zaslonu spreminjali zaradi sprememb napetosti. Merjeno v milisekundah (ms). Kakšna vrsta matrike monitorja je najboljša za igranje? Seveda, z dobro povratno sliko. In če ugotovite, katera vrsta monitorja je najboljša za vsakdanje življenje? Z odzivom 10 ms ali manj. Matrica vrste igremonitor? Kaj je bolje? Profesionalni igralci računalniških iger raje odgovarjajo manj kot 5 ms.


Pogostost posodobitve

O tem, katera matrica je boljša za monitor gammon, bo veliko reklo, kako pogosto je posodobitev. Slika v virtualnem svetu se zelo hitro spreminja. Samo visokokakovostne zaslone je mogoče posodobiti s frekvenco 120 Hz.

Kot gledanja

Katera matrica je boljša za monitor kot celoto? Seveda, tisti, ki ima dobre kote gledanja. Kaj predstavljajo? Da bi razumeli, o čem se razpravlja, je priporočljivo, da pogledate monitor od strani. V popolnem izdelku bo slika vidna kjerkoli. Ugodna enota ne bo mogla ugoditi temu udobju. Slika je bila zamegljena, mastna in zamegljena. Kateri matrični monitor je boljši za oči? Seveda, tisti, kjer si lahko ogledate sliko pod katerimkoli kotom. Poleg tega, ko delate s takšnim monitorjem, se oči bolj utrujajo.

TN + film (Twisted Nematic + film)

Dolgo časa je bila takšna matrika najboljša za monitor. Enostavno in poceni še vedno zaposluje milijone naprav letno. Posebno ljubezen do te tehnologije je zagotavljala njegova cena. Uporabniki so zaradi razpoložljivosti cen pripravljeni odpustiti matriko svojih slabosti, ki jih je veliko. Vidni koti so zelo skromni. Da bi videli celotno sliko, morate sedeti sami pred monitorjem. Nekateri proizvajalci uporabljajo poseben film za povečanje vidnega kota, vendar to malo pomaga.
Človeško oko je edinstven mehanizem, ki lahko vidi več kot šestnajst milijonov različnih odtenkov. Z matrico te vrste, da bi to uresničili po naravipremoženje, žal, ne bo prišlo ven z vso željo. Barve so ponavadi dolgočasne, zamegljene, svetle, zbledele, nenaravne. Toda za nezahtevnega uporabnika to ni kritično vprašanje.
Pritožb zaradi spremembe nasprotja je zelo malo. Glavni uporabniki so pisarniški delavci. Delo z besedilom na monitorjih zahteva posebno pozornost. Besedilo z nizkim kontrastom nikakor ni najboljša pomočnica, od katere so oči zelo hitro utrujene. Še več takšnih matric ni všeč grafičnim strokovnjakom. Na takem monitorju je dobro gledati filme in igrati nekaj iger. Edina stvar, ki lahko zadovolji matrico te vrste, je hiter odziv črnih in belih odtenkov. V sodobnem barvnem svetu pa je to šibka prednost. Skoraj vsak proračunski prenosnik na svetu prodaja točno z matriko TN.

IPS

Številne pritožbe uporabnikov so prisilile proizvajalce, da preučijo novo tehnologijo, tj. Najnovejši razvoj je bil imenovan IPS (In-Plane Switching). Takšno matrico smo predali Hitachiju. Kakšna je bistvena razlika od TN? Najprej je to barvni prenos. Ne glede na to, kako so uporabniki z elektronskim žarkom všeč svojim ogromnim monitorjem, so odtenek prenesli zelo natančno. In zdaj je bila spet priložnost, da uživajo svetle in sočne cvetove. Vidni koti so se bistveno povečali v primerjavi s predhodniki. Slabosti tehnologije so sprememba črne barve v vijolično, če jo gledamo s strani. Tudi prvi modeli so bili v lastirelativno nizek odzivni čas - 60 ms. Bilo je veliko pritožb zaradi nizkega kontrasta. Črna barva se je zdela siva, zaradi česar je kompleksno besedilo postavljeno in praktično nemogoče delati v aplikacijah, ki zahtevajo razvoj majhnih delov. Vendar pa so se proizvajalci zavedali pomanjkljivosti in po določenem času je svet videl tehnologijo S-IPS (Super IPS), ki je odpravila veliko pomanjkljivosti. Najprej je novost prijetna igralcem. Odzivni čas se je zmanjšal za skoraj petkrat, do 16 ms. Ta vrednost je odlična za reševanje velike večine vsakodnevnih nalog.
Glavni proizvajalci matrik IPS - Hitachi, LG, Philips, NEC.

MVA (PVA) matrika

Malo pozneje je svet uvedel novo matrico, ki upošteva številne želje igralcev in pisarniških delavcev - MVA. Edina pomanjkljivost takšnih monitorjev je bilo popačenje nekaterih odtenkov. Toda matrika nasprotnikov za barvni prenos TN je zapisala, da je zelo sprejemljiva in primerna za večino nalog. Seveda ni bilo vse takoj nemoteno in popolno. Prvi modeli so bili precej počasni, celo v primerjavi s predhodniki TN. Včasih lahko uporabnik s hitrim spreminjanjem okvirja opazi nenadomestljivo podobo nekaj trenutkov. Ta problem je bil rešen nekoliko kasneje, ko so na trg prišle pospešene matrice te vrste. Toda v takšnih monitorjih je vse v redu z kontrastom in zornimi koti. Črna je črna, podrobnosti pa so vidne tudi v najmanjši različici njihovih različic. Ni presenetljivo, da profesionalni oblikovalci prenehajo z izbiro na MVA. Obstaja druga vrsta te vrste. Njeno ime je- PVA To je razvila korejska korporacija Samsung. PVA je veliko hitrejši in bolj kontrasten. Zadovoljstvo je delati na takšni matrici, zato je zavzela mesto v strokovni niši.

Kaj izbrati

Torej obstajajo tri osnovne vrste matrik. Tehnologijo TN je treba izbrati le v primeru zelo omejenega proračuna. Matrika tipa IPS je primerna, če je kupec aktivno vključen v grafiko ali risbe. Kateri matrični monitor je boljši za igranje? MVA! Optimalna je za estete, ki cenijo popolno sliko.

Sorodne publikacije