Štirje načini za odstranitev presledka med besedami v "Vardo"

Po prenosu naslednjega dokumenta "Ward" z interneta ali s samim vnosom lahko ugotovite, da je prostor med besedami precej širok. Včasih je ta razdalja tako velika, da preprosto reže oko. Ta težava ni neobičajna in obstaja veliko načinov za njeno rešitev. V našem članku predstavljamo štiri najpreprostejše možnosti. Govorili bomo o tem, kako odstraniti presledek med besedami Besede z uporabo poravnave na levem robu, z uporabo nerazpoznavnega prostora in odstranitvijo nenatisljivih znakov, kot sta "Konec vrstice" in zavihki. Preberite ta članek do konca, če želite izvedeti, kaj je prav za vas. Razmislili bomo, kako odpraviti vrzel med besedami v Wordu 2010, vendar je verjetno, da so vse metode primerne za druge različice programa.


Uporabljamo neločljiv prostor

Zdaj pa govorimo o tem, kako odstraniti razmik med besedami v "Vardo", z uporabo nerazredljivega prostora. Pred tem pa namenjamo malo pozornosti na najpreprostejši način - poravnavo na levem robu.
Dejstvo je, da lahko velike vrzeli prikažejo nepravilno nastavljene možnosti oblikovanja besedila, včasih pa lahko pomaga tudi redna poravnava na levem robu. V ta namen lahko uporabite isti gumb v opravilni vrstici ali kombinacijo CTRL + L. Ampak, seveda, ta metoda ni primerna v primerih, ko je treba ohraniti poravnavo po širini. Zdaj pa se pogovorimo o temČe želite odstraniti presledek med besedami v "Vardo", ko je poravnan po širini. Če ga bomo uporabili, bomo neločljiv prostor. To počne zelo preprosto, ko pritisnete CTRL + SHIFT + SPACEBAR.


Če poznamo želeno kombinacijo, moramo le zamenjati vse široke vrzeli v neločljivem, potem bo problem izginil.

Odstranite "End of line"

Zdaj je čas, da se dotaknete znakov, ki jih ni mogoče natisniti. In sicer "konec črte". Uporablja se, ko pritisnete ENTER v kombinaciji s SHIFT. V tem primeru ne boste naredili odstavka, ampak začnite pisati besedilo iz nove vrstice. Če je vredno poravnati po širini, se bo prejšnja vrstica preprosto razširila po celotni širini lista in s tem ustvarila nepotrebne vrzeli. Za prikaz znakov, ki jih ni mogoče natisniti, morate uporabiti ustrezen gumb na orodni vrstici. Njena lokacija je vidna na sliki v članku.
Kliknite ta gumb in videli boste "Konec vrstice". Izgleda kot puščica, upognjena na levo stran. Podobno je tistemu, ki je narisan na tipki ENTER. Če želite odpraviti težavo s širokimi polji, morate izbrisati vse te znake.

Odstranjevanje tabel

Med nenatisljivimi simboli je še ena tabela. Ta znak je nameščen, ko ste pritisnili tipko TAB. Na srečo je ta problem tako preprost kot prejšnji. Poleg tega so načini za njegovo odpravo praktično enaki. Zdaj pa razmislimo, kako odstraniti presledek med odstavki v "Vardo", če so bili ustvarjeni s tabeliranjem. Zazačnite, vizualizirajte vse nenatisljive znake. Kako to narediti, že veste, in če ste pozabili, potem preberite, kako odstraniti "konec črte". Ikona zavihka je videti kot puščica, usmerjena v desno. Metoda njegove izločitve je podobna prejšnji metodi. Samo odstraniti morate nepotrebne puščice.

Hitro odstranjevanje zavihkov

Tukaj smo ugotovili, kako odstraniti prostor med odstavki v "Vardo". Toda želim se dotakniti druge teme - kaj storiti, če je v besedilu veliko zavihkov? Ne odstranjujte vsakega ročno - to bo trajalo veliko časa. Dejstvo je, izhod je zelo preprost - lahko uporabite zamenjavo v "Vardo".
V ta namen odprite ustrezno okno s pritiskom na CTRL + H. Imeli boste dve polji: "Najdi" in "Zamenjaj". Kot je preprosto uganiti, morate v polje »Najdi« vnesti znak tabulatorja. To lahko storite s kopiranjem. No, in v drugem polju postavite normalen prostor. Nato pritisnite "Zamenjaj vse" in vsi veliki prostori v besedilu bodo izginili.

Sorodne publikacije