Koliko plačate za 1.000.000 YouTube pogledov v Rusiji in Ameriki?

YouTube je poznan skoraj vsakemu uporabniku, ki ima dostop do interneta. Milijoni ljudi po vsem svetu uporabljajo to video gostovanje za različne namene. Vendar pa en cilj združuje praktično vse - zaslužek denarja. Ljudje, ki želijo zaslužiti na ta način, želijo vedeti, koliko plačajo na YouTube za 1.000.000 ogledov. Poskusimo ugotoviti.

Kaj točno plačuje YouTube?

Gostovanje Yutub se aktivno razvija in še hitreje razvija svojo oglaševalsko tehnologijo. Zato je napačno domnevati, da Utoub plača denar za poglede na video. Samo za to priljubljeno video gostovanje ne plača nikomur več. Plačila se izvedejo samo za oglas, ki se lahko prikaže na videoposnetku. To pomeni, da je shema dela: različni oglaševalci, da "Utuba" oglaševanje, potem "Utub" mesta teh promocijskih materialov na video posnetke lastnika kanala, in lastnik, po drugi strani, prejme denar za to. Logično je domnevati, da več videoposnetkov in zato tudi vrste oglaševanja, več denarja lahko zasluži lastnik.


Toda koliko plačate za 1.000.000 ogledov v YouTubu? Tega je praktično nemogoče izračunati, ker je treba igrati veliko pomembnih dejavnikov: občinstvo občinstva, vsebina vsebine itd. Vendar pa je znano, da je delež lastnika kanala s prikazom oglaševanja 68%. To pomeni, da od vsakega zasluženega dolarja bo lastnik prejel 68 centov, in "Yutuba" bo dobil 32 centov. Toda to je preveč splošno. Kot smo že omenili, obstajarazlični dejavniki, ki vplivajo na plačilo za 1.000.000 ogledov v YouTubu. Poglejmo konkreten primer.

Koliko plačate za 1.000.000 ogledov YouTube v ZDA?

Upoštevajte, da je v ZDA povprečni zaslužek video blogerja višji kot v Rusiji. To je logično, toda zdaj ne gre za to. Spodaj je posnetek statističnih podatkov o zaslužku video blogerja za 28-dnevno obdobje. Ta posnetek zaslona prikazuje zaslužek spletnega dnevnika z odbitkom provizij YouTube. To je, koliko je človek dejansko zaslužil.


Na sliki je razvidno, da je bilo v 28 dneh 19590 ogledov in za ta čas je bloger lahko zaslužil 30 $. To pomeni, da imate približno $ 1,5 zaslužka na 1000 ogledov. Torej, za milijon ogledov je možen dobiček v višini 1500 $. Vendar je to samo en primer. Nekateri blogerji imajo zelo visoko raven zaslužka in prihodek v višini 3 $ ali več na 1000 ogledov videoposnetkov. Tudi zaslužek je lahko nižji. Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na potencialni prihodek video blogerja, in spodaj jih bomo analizirali.

Dejavniki, ki vplivajo na dobiček

Prvič, to je število in kakovost stališč. Na primer, če uporabnik klikne gumb »Preskoči« med ogledom promocijskega videoposnetka, tak oglas ne bo plačan. Oglasi, prikazani kot pravokotniki na dnu videoposnetka, se tudi ne zaračunajo za prikaze. Nagrada se zaračuna le, če uporabnik klikne na oglas.
Drugi dejavnik, ki vpliva na dobiček, so stroški klika ali pogledareklame Stroški klikov na kanalih, namenjenih avtomobilom, bodo veliko višji od cene na klik na splošnih tematskih kanalih, kjer lastnik pove, kako pravilno pripraviti žar. In to je logično, saj YouTube samodejno izbere oglase za vsebino kanala in v skladu z interesi gledalcev. Logično je, da bo oglaševanje avtomobila dražje od oglaševanja marinade za šiš kebab. Zato je nemogoče povzeti in povedati, koliko plačajo za 1.000.000 ogledov v YouTubu. Zaslužek za milijon ogledov je lahko 100 $ ali morda več tisoč.

Dodatni dejavniki

Predmet kanala je dodaten dejavnik, od katerega je odvisna donosnost. Avtomobilizem, medicina, gradbeništvo, poslovanje - vse to so dobičkonosne teme za video kanale, oglaševalni materiali pa so tudi tu zelo plačani. Oglaševanje na kanalih, namenjenih humorju in vsakdanjem življenju, je plačano spodaj. Vendar pa je lažje pridobivanje uporabnikov na takem kanalu. Tudi publika predvaja kanal. Otroški tematski videi privabljajo učence in majhne otroke. Oglaševalci ne bodo mogli zaslužiti, če bodo njihovi oglasi ciljno usmerjeni na učence, zato ne pričakujte, da boste pričakovali veliko prihodkov od oglasov, ki se prikazujejo na vsebinskih virih. Oglaševalci želijo videti svoje reklame, ki jih vidijo poslovneži in ljudje z visoko kupno močjo. In za to so pripravljeni plačati denar.

Država

Država, katere državljani gledajo videoposnetke, igrajo pomembnejšo vlogo. Če primerjate, koliko plačateNa milijon ogledov v YouTubu v Ameriki z zaslužki v Rusiji, razlika vas bo navdušila. Razlika v prihodkih z enakim številom mnenj o kanalih z enakimi temami je lahko velika. Toda to je logično, saj je oglaševanje v ZDA dražje in konkurenca med podjetji je višja. Zaradi tega mnogi ruski državljani poskušajo voditi svoje video bloge v angleščini in se nanašajo na teme, ki so pomembne v Združenih državah.
Število naročnikov je posredni dejavnik, ki vpliva na dohodek "YouTube". Seveda YouTube ne plača ničesar za rast števila naročnikov, tem bolj, kolikor več bo, višja bo ocena kanala, več ogledov pa bo prikazanih v vsakem videu. To vodi do povečanja dohodka. In na splošno je Yutub trenutno ogromna zabavna in poslovna platforma z milijardo gledalcev. To aktivno uporabljajo oglaševalci (veliki in majhni), ki uspešno prodajajo svoje izdelke z oglaševanjem na tem gostovanju videoposnetkov. Zato je možnost zaslužka denarja na tej spletni strani precej velika. Toda koliko stane na 1.000.000 ogledov YouTube v rubljih - to je odvisno od vsebine in občinstva, za katerega se izračunajo videoposnetki.

Ali je mogoče natančno izračunati potencialni dohodek?

Na žalost ne morete natančno izračunati, koliko plačate za poglede YouTube v Rusiji in svetu. Osredotočite se lahko le na svoje prejšnje kazalnike in napovejte prihodnje prihodke. Konec koncev lahko klik na oglas ali njegov pregled ocenimo le za en cent, ali morda nekaj dolarjev. Vse je odvisnood subjekta kanala, kupne moči ljudi, ki brskajo po vsebini. Če videoposnetek govori o odtenkih izbire nepremičnine za nakup, potem je očitno, da bodo gledanje takega videa ljudje, ki bodo na primer kupili stanovanje. In boj za oglaševalski prostor v nepremičninskem sektorju je resen, zato lahko stroške klikanja na oglas za nakup stanovanj ocenimo na desetine dolarjev, če ne celo na stotine. Enako velja za avtomobilske subjekte, saj je veliko prodajalcev, avtomobili pa so precej dragi proizvodi. Zato bo oglaševanje na video disku na avtomobilih predrago. Na žalost je nemogoče izračunati stroške tisoč pogledov videoposnetkov na Uttube za prihodnost in če obstaja kakršen koli algoritem za štetje, ga YouTube ne bo razkril. Vendar pa je video vedno vgrajen v oglas, ki je izbran glede na želje samega obiskovalca. To povečuje verjetnost, da bo oglas videl in ga kliknil.

Približki

Zato je nemogoče natančno določiti, koliko plačajo za 1.000.000 pogledov na YouTube v Rusiji. Izvedete lahko samo anketo med blogerji in ugotovite povprečje. Vendar pa je malo verjetno, da bo kdo delil takšne podatke. Če povzamete veliko, zaslužek za milijon ogledov je 1.000 $. Nekateri ljudje uspejo zaslužiti 1500 dolarjev. Čezmorski blogerji zaradi višje konkurence in stroškov oglaševanja zaslužijo več - približno 2-4 tisoč dolarjev za milijon ogledov.

Storitev za izračun plač

Na voljo je storitev SocialBlade, ki vam v teoriji omogoča, da določite, koliko denarja prinaša kanal YouTuba lastniku. Če verjamete v to storitev, ima svetovno znani bloger PewDiePie 57 milijonov naročnikov, ki zaslužijo od 54.000 do 868.000 $ na mesec. Tudi tukaj je velik razpon v številkah. Tako je mogoče razumeti, da ne obstaja določena formula, ki bi vam omogočala izračun zneska zaslužka, odvisno od števila ogledov videoposnetkov.

Na koncu

Tako smo ugotovili, da ne morete ugotoviti, koliko v povprečju plačate za 1.000.000 pogledov na YouTube. Obstaja veliko različnih dejavnikov, ki določajo velikost dobička videoblogerjev, toda če močno posplošite, lahko pokličete številko 1.500 $. To je, koliko lahko zaslužite na Uttube, če dobite milijon ogledov na mesec. Ali lahko vnesete to število ogledov? To je precej, vendar je v ta namen potrebno opraviti kvalitativno in zanimivo vsebino, ki je na spletu zelo majhna.

Sorodne publikacije