AppData: Kje je Windows 7 in druge različice sistema? Kaj je katalog in za kaj je odgovoren?

Imenik AppData ne ostaja veliko uporabnikov, saj ga je treba pogosto uporabiti pri spreminjanju nastavitev ali čiščenju sistema. Toda dostop praviloma ni. Razvijalci sistema Windows so skrili imenik AppData. Kje je ta mapa v sistemu Windows 7? V uporabniškem imeniku uporabnika. Toda pred vsakim dejanjem morate jasno razumeti, kateri elementi so v njem in za kaj so potrebni.

Appdata: kje je Windows 7?

Na splošno ime tega imenika v obliki zmanjšanja izhaja iz izraza Application Data, ki se razlaga kot "Data Software" (aplikacije in aplikacije). Toda katere informacije so shranjene v tem imeniku?

Tu so vse nastavitve za uporabniško definirane programe ali nastavitve, ki so odgovorne za konfiguracijo sistema. Vendar običajni uporabnik v sistemu ne vidi predmeta AppData. Kje je imenik na Windows 7, lahko razumljiv, če uporabljate običajen Explorer. Toda! Glavni problem je, da so sistemske nastavitve, ki so privzeto nastavljene, ta imenik skrit tudi iz administratorskih oči, tako da uporabnik ni povzročil naključne poškodbe sistema.

Kje je mapa AppData v operacijskem sistemu Windows 7 ali novejša in za kaj je odgovorna?

Za začetek morate v istem "Raziskovalcu" uporabiti nastavitve menija v obrazcu, v katerem je treba nastaviti prikaz skritih predmetov. Lahko tudiUporabite iskalno orodje, vendar morate podati dodatne znake, ko podate ime imenika.

Ker gre le za skriti imenik AppData (kjer je ta objekt zdaj v sistemu Windows 7, zdaj je jasno), morate vnesti pot% AppData% v iskalni niz, ko se prijavite v imenik določenega uporabnika (C: Uporabniki /uporabnik) ali uporabite pot% USERPROFIL% AppData. Iskanje map v lastnih dokumentih je brez pomena. Tudi če so prikazani skriti predmeti, tam ne bo viden.
Vsebina kataloga je predstavljena s tremi mapami: Local, LocalLow in Roaming, ki prav tako shranjuje potrebne informacije o nastavitvah.

Lokacija v operacijskem sistemu Windows XP

Z različico XP je veliko lažje. Mapa sama vsebuje polno ime, ne kratico, ki se uporablja v kasnejših različicah operacijskega sistema.
V vsakem primeru pa je vredno upoštevati dejstvo, da če je v sistemu več registriranih uporabnikov, bo pot do mape drugačna in bo vidna samemu uporabniku, prijavljen pod njegovim "računom" ali skrbnikom, ki ima poln nadzor sistema z ustreznimi pravicami.

Ali je vredno izbrisati imenik?

To so bile kratke informacije o imeniku AppData. Kje je ta objekt v sistemu Windows 7, je že jasno. Ampak tukaj je vprašanje drugega načrta. Dejstvo je, da ko uporabniki gledajo na velikost imenika, so to le čudež. Obstaja veliko prostora na disku. Torej naj izbrišem vsebino tega imenika? Nikakor, ker nameščeni programi preprosto ustavijoza delovanje. Ampak, da bi prihranili prostor, lahko sistem imenujemo, zavajamo.
Če želite to narediti, preprosto ustvarite imenik z istim imenom v drugem logičnem razdelku, nato pa uporabite vejo HKCU v urejevalniku registra, da poiščete mapo Shell Folders in v ključ vnesete celotno pot do imenika (na primer D: UserAppData). Lokacija se lahko razlikuje od navedenega primera. Šele po tem se lahko izbriše vsebina izvirne mape uporabniškega razdelka, čeprav v večini primerov to ni zaželeno. Veste, da lahko nastavitve preprosto "vzletijo", čeprav sam operacijski sistem ne bo poškodovan. Vendar pa je ta metoda lahko čisto čisto mesto na trdem disku brez uporabe posebnih orodij Windows ali programov drugih proizvajalcev. Tako postane jasno, da odstranitev ali premik izvirnega imenika ne vpliva bistveno na sistem, ampak le pod pogojem, da je naloga registracije svoje nove lokacije v sistemskem registru.

Sorodne publikacije