Kako narediti ozadje diapozitiva?

Sodobne interaktivne tehnologije ne morejo brez različnih slik. Predstavitve, predstavitve, diaprojekcije zahtevajo prisotnost ne samo diagramov in fotografij, temveč tudi ustrezno temo ozadja. Programi za urejanje rastrskih slik imajo veliko funkcij, s katerimi lahko pripravite lepo ozadje za diapozitive, ne samo za predstavitev, ampak tudi za različne vrste fotografskih predstav. Takšna funkcionalnost je na voljo v odprtem dostopu na internetu in kot program, nameščen na osebnem računalniku.


PowerPoint

Predstavitev je strukturirana podlaga za nadaljnjo javno predstavitev ali poslovno poročilo. Vsebuje lahko digitalne ali druge informacije, ki bodo prikazane kot rezultat dela na katerem koli področju. Toda dolgočasni beli govor ne bo nikomur zanimiv, zato ga je treba poleg specifičnih informacij tudi estetsko pripraviti. In spodnji sloj okvirja, ki se uporablja kot ozadje za diapozitive, se lahko popolnoma spopade s to nalogo. Naloga ponarejene slike je, da osvetli dolgočasne podatke in vzbudi zanimanje za občinstvo v skladno oblikovanih podatkih.
Programska oprema izdelka ima potrebno funkcionalnost za pripravo najenostavnejšega substrata. Umetniški učinki vam bodo pomagali ustvariti sliko v nekaj klikih, med katerimi lahko poudarite naslednje:
 • Izpolnite barvo.
 • Zamegljenost.
 • Uporaba naklona.
 • Uporaba teksture.
 • Te učinke lahko najdete na zavihku "Format" - zavihek "Background". Pojavno poljeokna vam omogočajo, da spremenite barvno paleto izvirne predstavitvene predloge. Včasih je dovolj, da ton zamenjate v končani predlogi, vendar je v nekaterih primerih smiselno uporabiti urejanje že dokončane slike.


  Poleg tega vam program omogoča, da vstavite sliko kot spodnji del diapozitiva, ali pa uporabite predloge, ki jih je mogoče zlahka urejati z različnimi dejanji.

  Program Adobe Photoshop

  Profesionalna funkcionalnost programa omogoča ne samo izdelavo ozadja diapozitiva, temveč tudi kakovostno izdelavo kakršne koli slike za fotografsko predstavitev. Dovolj, da gredo na "Filter" zavihek, in takoj odpreti veliko število učinkov, s katerimi je naloga - kako narediti slide ozadje - je rešen hitro in brez posebnih težav. Tudi brez posebne izobrazbe se lahko vsaka oseba popolnoma spopade s takšno nalogo.
  Poleg tega vam program omogoča, da zmanjšate ločljivost slike na želeno velikost. Te slike praviloma ne presegajo 1074 x 768 slikovnih pik za prikazovanje fotografij v filmskem načinu in 800 x 600 slikovnih pik za predstavitve. Slike z visoko ločljivostjo morda ne bodo prikazane pravilno ali samo v ločenem delu, poleg tega pa uporaba takšnih materialov močno poveča skupno težo rezultata.

  Skrivnosti uspešne izbire

 • Ozadje za diaprojekcijo, kot za predstavitev, ne sme vsebovati velikih slik, zato je bolje izbrati sliko z velikim številom enobarvnih prostorov.
 • Preprostost slik za predstavitve bo omogočila tekstualno postavitev na skladen načininformacije v skladu z zahtevanimi poizvedbami.
 • Slike pastelne barve ne bodo odvrnile oči od potrebnih vložkov.
 • Umetniški učinki za risanje ne bi smeli biti preveč ostri. V nasprotnem primeru bo besedilo zavedeno na podobno podlago, ki je zelo nadležno za občinstvo.
 • Naenkrat je vredno določiti ton slike in že pod njim prilagoditi barvo besedila. Modra barva besedila na vijoličnem tonu lahko izgleda nesmiselno.
 • Zloraba učinkov vodi v dejstvo, da javnost preprosto ne bo sprejela izdelka, predstavljenega v gradivu, čeprav kljub dobrim komentarjem na izjavo.
 • Ozadje diapozitivov se izbere takoj za celotno predstavitev, vendar se po želji lahko uporabi katera koli slika od zgoraj. Treba je opozoriti, da se splošni vtis gledanja takoj spremeni. Tako lahko izberete glavni ali manjši del gradiva.
 • Sorodne publikacije