Motor R1200GS: specifikacije, uglaševanje in pregledi

BMW Concern še naprej izdaja serijo znanih motornih koles GS. Do leta 2017 so se pojavile posodobljene različice BMW R1200GS in R1200GS Adventure. Z novim motorjem za hlajenje s tekočino lahko premagajo vse razdalje. Številne možnosti, kot so vgrajeni ABS, nadzor trakcije, vgrajeni računalnik, nastavitev sedeža, brezstopenjska nastavitev vetrobranskega stekla in polaktivno vzmetenje dinamičnega ESA, so R1200GS prava izbira za dolge vožnje po cestah in terenskih shodih.

Tehnične značilnosti motornega kolesa BMW

Standardna prostornina rezervoarja R1200GS - 20 litrov, kar je dovolj velika količina za zgodbo. Toda pri posodabljanju pustolovščine v rezervoarju lahko napolnite kar 30 litrov, kar nerazumljivo zadovolji ljubitelje dolgih potovanj. Oba modela sta opremljena z dvema standardnima načinoma ABS - Rain in Road. Če pa jim dodate sistem Ride Mode Pro, ki je opremljen z Premium za vsak model, bo imel ABS dodatne načine delovanja:

 • Dynamic - za športni stil vožnje.
 • Enduro - prilagodi ABS, vlečno krmiljenje in vzmetenje za terensko vožnjo.
 • Enduro Pro - onemogoči ABS na zadnjem kolesu (ta način je postal del paketa Ride Mode Pro šele leta 2016).
 • Paketi vsebujejo najbolj priljubljene in potrebne možnosti. Za BMW R1200GS so izdelani standardni paket in premium paket. Standard je opremljen z ESA (elektronsko nastavljivim vzmetenjem), ogrevanjem za roke, tempomatom, ščitnikom za roke, držali za vrečke (vendar brez vrečk). "Premium" ima LED luči,sistem za tlak v pnevmatikah za spremljanje, potovalni računalnik, napredni način ABS "Ride Pro" in nosilec za GPS (čeprav brez GPS).
  BMW R1200GS Adventure opremljen le paket "Premium".

  malo o zasnovi

  karoserije motornega kolesa BMW R1200GS 2017 je skoraj identičen s predhodnim modelno telo. Spremembe vplivala na zasnovo armaturne plošče, nastanek dodatne zaščite in regulacijski metrov vetrobransko steklo. Skrb BMW namerava spremeniti videz dveh motornih koles za novo leto.

  Značilnosti zasnove

  BMW motorno kolo opremljeno z dvodelno kompozitnega okvirju, ki ležajni element je motor. Ta oblika je namenjena za enakomerno razporeditev teže kolesa, vendar zagotavlja togost in trdnost strukture.
  Kot vrtenja krmilnega blazinice GS samo 1 manj kot GS Adventure, in je približno 645. Ampak kot inženirji BMW opravljanje meritev kota v vodoravni ravnini, namesto navpično, kot so ameriški proizvajalci, so številke pravilno 245 255 GS in GSA.


  je motor opremljen z zaščitenimi valji. To je pomembno zaradi možne potovanje na smučeh. V katalogu možnosti tudi dodatna varovala za motor in aerodinamične obloge.

  Vzmetenje

  V obeh primerih isti suspenzije z nekaj razlikami. V različica GS, kot v GSA, ustanovljeno podjetje Telelever sprednje vzmetenje (proizvaja od leta 1993). To zagotavlja izjemno stabilnost. Vtič ima manjši premer kot običajno, in je bila izpostavljena močnega krčenjazaviranje in vožnja v nepravilnostih (kar omogoča, da se vzmetenje ne stisne do konca). Razlika med vzmetenjem GS in GSA je le v dolžini hoda. V GSA je 210 mm, v GS - 190 mm.

  Kolesa in pnevmatike

  Kolesa za motorno kolo BMW so izdelana iz lahkega aluminija za osnovno različico GS. Zasnovani so za vožnjo v mestnih razmerah ali na cesti, za vožnjo izven ceste, če menite, da pregledi niso povsem primerni. Seveda, če želite, se lahko zamenja z spitsovannyh, ki so ponovno nameščeni na različico GSA. Glede na preglede, za najboljšo okretnost in prepustnost premer zadnjega diska je 17 ", in spredaj - 19".
  Pnevmatike imajo tudi razlike. V različici GS ima tovarna gumo za vožnjo po enakih cestah. Sprednje kolo uporablja pnevmatiko za hitro vožnjo, stabilno na ovinkih in z nizkim kotalnim uporom. Zato bi moral biti njihov polmer večji. So lahki, s posebnimi vlečnimi elementi za odvajanje vode na mokrih cestah. Zadnje pnevmatike bi morale povečati navor in imeti popoln oprijem na cesti za optimalen učinek zaviranja. V ta namen je njihov premer manjši od premera prednjih koles, na ščitniku pa so posebne izbokline.
  Motorna kolesa BMW R1200GS Adventure so opremljena s pnevmatikami za vožnjo po makadamskih cestah in terenskem terenu. Njihova značilnost - v širini tekalne plasti in njeni sliki: tako na sprednji kot na zadnji kolesni gumi je širok, razmaknjen drug od drugega gruntozeshek. Zaradi njih dobijo pnevmatikene le povečana prepustnost, temveč tudi samočistenje pred lepljenjem umazanije.

  ABS zavorni sistem

  Vgrajeni ABS modulira zavorni tlak, da se prepreči izguba vlečne sile na kolesih. Sprednje zavore - to so nosilci (4 bati) s polmerom pritrditve in dva zavorna diska 305 mm, zadaj - dvokrilna čeljust in en 276 mm pogon.
  Načini ABS:
 • popolna integracija - signal zavorne ročice in nog deluje tako zavorno (zadaj in spredaj);
 • delno sestavni del - zavore na obeh kolesih hkrati delujejo z ročaja. Pri pritisku na pedal se uporabljajo samo zadnje zavore;
 • se izklopi - ta način je uporaben pri vožnji po skalnatem terenu ali na zamegljeni gline, ko je pri delu mogoče leteti pod pobočjem.
 • Motor

  Klasičen motor BMW R1200GS je štiritaktni dvocilindrični "boxer" z glikolno vodo in zračno hlajenim. Zahvaljujoč sistemu DOHC (z dvema odmičnima gredi) so inženirji BMW povečali učinkovitost motorja in njegovo učinkovitost, z uravnoteženjem gredi pa je občutno zmanjšala vibracije.
  Elektronski pogon dušilnega ventila Ride-by-Wire nadzoruje delovanje motorja natančneje kot mehansko. Elektronski sistem za vbrizgavanje uravnava dovod goriva, katalizator zaprte zanke pa filtrira škodljive snovi iz izpušnih plinov.

  Največji navor 125 Nm je 6500 obratov. V tem primeru je motor precej ekonomičen: pri mešanem načinu in največji hitrosti 120 km /h ne presega 55 l /100 km.ICE lahko razvije hitrosti nad 200 km /h.

  Prenos

  Za izjemne lastnosti BMW R1200GS lahko dodate 6-stopenjski menjalnik, ki ima drsni mehanizem. Ta zasnova ima glede na preglede številne prednosti:
 • zagotavlja gladkost in enotnost preklapljanja;
 • delo takšne kontrolne točke je praktično tiho;
 • zmanjša dinamično obremenitev celotnega sistema.
 • Poleg tega je takšna škatla zelo odporna na napačno preklapljanje na zmanjšan prenos.

  Tuning motornih koles

  Obstaja veliko ponudb za uglaševanje BMW R1200GS v specializiranih salonih in spletnih trgovinah. Glušniki in vse vrste oblog, LED žarometi in vetrobranska stekla, pokrovi in ​​nahrbtniki. Tovrstno motorno kolo je preprosto nesprejemljivo uglaševanje z rezervnimi deli izdelave. Tukaj so izvirniki.
  Športni dušilci Glavna razlika med originalnimi rezervnimi deli BMW R1200GS so podrobna navodila za namestitev, ki so priložena izdelku. Prigušnice niso izjema. Narejene so iz titana ali ogljikovih vlaken. Dizajn je razvit posebej za motorna kolesa BMW. Asimetrična oblika šesterokotnika naredi kolo še bolj elegantno. Poklican je, da spremeni ne le videz, temveč tudi agresivnost svojega nizko temnega basa. Ali ima uradna odobritev (in to mora biti navedeno v dokumentih o dušilcu zvoka) za delovanje na javnih cestah. Vetrobrani Kot tudi dušilci zvoka, so vetrobranska stekla izdelana posamično po modelu motocikla "BMW". Lahko je z rahlim toniranjem in brez njega, vendar mora imeti zaščitno plastproti praskam in ostružkom. Ta priročnik velja samo za vgradnjo te dodatne opreme v servisno službo trgovca. Krmilne ročice se segrejejo v standardni črni barvi. Za razliko od običajnih, so desni ročaji opremljeni z večfunkcijskimi tipkami. Poleg njih nastavite zaščito za roke. Narejena je iz visoko trdne plastike (poliamid in polipropilen). Preprečuje, da bi vlaga padla v kontrolne gumbe, ščiti pred vejami in kamni, ki letijo pod kolesi. Pribor za zaščito motorja
  \ t
  Pri motorju se sprosti zaščita aluminija. Je daljša in širša od običajne, vendar je nekoliko lažja. Znatno povečuje prepustnost motornega kolesa zaradi neprehodnosti zaradi popolnega pomanjkanja stika motorja z zemljo in kamni. Robustna izvedba dveh jeklenih lokov varuje cilindre pred manjšimi poškodbami. Ščiti tudi pilota: pri padcu se zmanjša nevarnost opeklin zaradi stika z izpušnimi cevmi. Plastični ščitnik je namenjen izključno za vožnjo zunaj cestišča. Enostavno ga je namestiti in vzeti samostojno. V ta namen je opremljen s posebnimi držali za zapah. Priporočljivo je, da se nosilci pod njo namestijo v servisu. LED luči Namestitev dodatnih LED moči bo izboljšala vidnost ceste in s tem povečala varnost v cestnem prometu. Njihove nedvomne prednosti so trajnost storitve (ne zahtevajo popravil in vzdrževanja) in naravnost barve (je čim bližje soncu, zaradi česar sepredmeti v temi so veliko bolje vidni). Dodatni žarometi so opremljeni z aluminijastim ohišjem. Pluta za polnjenje olja, izdelana iz aluminija, prevlečena s srebrom in vgravirana. V njenem središču je izvleček za posebno konico za zapiranje ključa, ki je na voljo. Ščiti pred umazanijo, smeti in drugimi tekočinami, ki vstopajo v motor za mazanje. Ne glede na zahteve pilotske basne, jih bodo lahko zadovoljili inženirji in oblikovalci skupine BMW. In tudi presenečenje z novostmi in konstruktivnimi rešitvami.

  Sorodne publikacije