Prenosnik se napaja iz omrežja. Vzroki in reševanje problemov

Prenosnik je mobilna naprava, tj. Analog stacionarnega računalnika, ki je zasnovan za prenosno uporabo. Ampak, tako kot številne prenosne naprave, zahteva periodično polnjenje. Če prenosnik ne deluje iz omrežja ali ne varčuje z energijo baterije, je to resen problem.

Baterija za prenosni računalnik

Če prenosnik deluje v omrežju, vendar se ne polni, je vredno izvesti nekaj manipulacij. Vendar se ne morejo šteti za edinstveno varne, zato jih bodo morali opraviti na lastno odgovornost. Če želite začeti, morate odstraniti baterijo iz prenosnega računalnika in priključiti napajalni kabel. Nato vklopite napravo in počakajte, da se operacijski sistem zažene. Potem lahko baterijo vstavite v prenosnik.


Napajalnik za prenosnik

Prenosnik ne deluje iz omrežja še en razlog - napaka napajanja, ki se lahko pogosto izbriše. Zaradi nihanj električne energije je njegova učinkovitost še veliko. Dejstvo je, da je naloga tranzistorja, ki se nahaja znotraj napajalnika, pretvoriti izmenične 220 voltov v konstantno 12 voltov. Vendar pa je z njo težko obvladovati, če napetost nenehno skače. Zaradi te situacije se lahko oskrba z električno energijo preprosto zažge. Rešitev tega problema je zelo preprosta - zamenjava napajalnika s podobno novo. Preprosto pri nakupu, morate vedeti model laptop in njegov priključek, potem se lahko izognete vrnitvi.

Napajalni kabel

Še en razlog, zakaj prenosnik ne deluje iz omrežja, je izpad napajanja električnega kabla. Prvi primer se nanaša na priključitev napajalnega kabla s kablom, ki je vključen v vtičnico, saj je podvržen stalnim krivinam in trenju. V primeru okvare dela, ki je priključen na električno napajanje, ga je mogoče samostojno popraviti. To bo zahtevalo rezila in izolator. Poškodovano mesto je treba odrezati in žice morajo biti izpostavljene izolaciji. Nato se preživeli deli združijo.


Seveda bo ta metoda vedno poškodovala videz naprave, vendar mu bo dala čas, da malo bolj počaka, da bi počakal na njegovo popolno zamenjavo z novim. V drugem primeru se napajalni kabel poškoduje na mestu, kjer se vtič poveže z vtičnico za prenosni polnilnik. To je posledica zanemarjanja prevoza ali stalnega gibanja kabla na tem mestu. Rešitev je popolnoma enaka kot v prvem primeru, vendar je bolje zamenjati kabel z novim.

Priključek za napajalni kabel

Če prenosnik ne deluje iz omrežja, se lahko v samem vtiču skrije za polnilni kabel naprave. Že nekaj časa, ko je prenosni računalnik izpostavljen stalnemu transportu brez ustreznega pristopa, je lahko tudi napajalni vtič poškodovan. Preverjanje reže za polnjenje je preprosto - če prenosnik prikaže raven napolnjenosti šele, ko je vtič v reži v določenem položaju, je problem točno v priključku. Če imate dovolj izkušenj pri sestavljanju /razstavljanju prenosnih računalnikov, lahko poskusitepriključite sami. V nasprotnem primeru, da ne bi poškodovali matične plošče, je smiselno prenesti opremo na servis.

Težave z matično ploščo

Če vse zgoraj navedene možnosti ne pomagajo ugotoviti, zakaj prenosnik ne deluje iz omrežja, je težava najverjetneje v matični plošči. Res je, da povprečni uporabnik ne bo mogel natančno določiti območja okvare, saj so lahko tranzistorji, kondenzatorji in še veliko več. Najbolj optimalna rešitev za ta primer bo pritožba v servisnem centru, kjer bo usposobljen strokovnjak opravil diagnozo in izdal sodbo.

Ali lahko prenosni računalnik teče iz omrežja brez baterije

Obstajajo primeri škode na bateriji prenosnega računalnika, ki vodi do njene popolne odprave, zato se postavlja vprašanje, ali uporabiti prenosni računalnik brez baterije. Seveda je prenosni računalnik podvržen dolgotrajnemu delovanju brez baterije, le če je izpolnjenih več pogojev:
  • Prvič, napajalnik mora biti označen, to je tisti, ki je prišel s prenosnim računalnikom.
  • Drugič, napetost ne sme skočiti, zato je bolje kupiti poseben filter.
  • Tretjič, da bi bili popolnoma prepričani, da se napetost ne spreminja, je treba namestiti neprekinjeno opremo, ki zagotavlja stabilno napajanje.
  • Te metode bodo zagotovo pomagale uporabljati prenosni računalnik in še naprej, potem pa bo izgubil svojo mobilno prednost pred stacionarnim računalnikom. Zato je lahko takoj razumeti, če lahkouporabljajte prenosni računalnik iz omrežja brez baterije.

    Nasveti za uporabo

    Da bi se izognili vsem prejšnjim situacijam, morate poslušati strokovne nasvete. Najprej je treba opozoriti, da stalna povezava z omrežjem vodi do pospešene okvare baterije prenosnega računalnika, zato je priporočljivo takoj prekiniti povezavo, ko je baterija popolnoma napolnjena. Ker so baterije litij-ionske, morajo vedno prazniti in polniti, zato je potrebno delo iz omrežja.

    Sorodne publikacije