Sagemcom F ST 2804 V7: Nastavitev usmerjevalnika

V tem pregledu bodo nastavitve Sagemcom F ST 2804 V7 pregledane in opisane v fazah. To je usmerjevalnik začetne ravni, ki se pogosto prodaja poleg storitev domačih ponudnikov. Med njimi so nacionalni MTS in Rostelecom. Na primer konfiguracije povezave takšnega usmerjevalnika z omrežno opremo zadnjega podjetja in bo predstavljen ta material.

Paket omrežnega prehoda

Standardni in tipični seznam pošiljk za ta usmerjevalnik. Posebej je treba opozoriti, da je tak prehod povezan s ponudnikom določene opreme. To je, če je usmerjevalnik kramp za delo v povezavi s programsko in strojno opremo Rostelecom, potem le v taki povezavi in ​​bo delo.


Model usmerjevalnika Sagemcom F ST 2804 V7 je vključen v seznam dobaviteljev. Konfiguracija-povezava Rostelecom je podrobno opisana v navodilih za uporabo. Proizvajalec ni pozabil vključiti v popoln komplet garancijsko kartico, katere veljavnost je 1 leto. To je popoln seznam možnosti za to rešitev. Ta seznam dopolnjuje napajalnik z izhodom 05 A in vmesniški kabel, ki se večinoma uporablja med nastavitvijo omrežne povezave. Na seznamu dostave je tudi CD s specializirano programsko opremo. Privzeto, junak tega članka je različica programske opreme V5, ki ne more pravilno delo z opremo "Rostelecom". Zato je treba upoštevati ta materialUsmerjevalnik preglasi V7. Glavni parametri tega usmerjevalnika so naslednji:
 • Tri možne načine za povezavo z internetom: Ethernet, ADSL in 2G /3G (v zadnjem primeru morate dodatno kupiti zunanji modem) in zagonski paket za povezavo z omrežjem).
 • Štiri pristanišča RJ-45, ki se lahko uporabijo za povezovanje računalniških naprav s pomočjo zvitega para na globalni splet in preklapljanje televizijskih konzol.
 • Ena vrata USB, ki se uporabljajo za povezavo modema.
 • Brezžično omrežje, ki temelji na oddajniku Wi-Fi, v katerem se lahko prenašajo informacije s hitrostjo do 300 Mb /s.
 • Primer te naprave je plastika. Lahko je bela ali črna. Na eni strani so prikazane informacije LED. Prvi od njih signalizira razpoložljivost oskrbe z električno energijo, drugi - o aktivni ADSL-povezavi, tretji pa pomeni razpoložljivost informacij iz interneta. Naslednji informacijski indikator vam pove o brezžičnem omrežju. Tu so štiri LED diode, ki označujejo delovanje žičnega segmenta notranjega računalniškega omrežja. Zadnji element svetlobe v tem prikazu dela USB vhoda, ki je vgrajen v usmerjevalnik. Na vrhu naprave je priključek USB in dva gumba. Eden od njih vključuje mrežni prehod tega modela, drugi pa tehnologijo avtomatskega povezovanja naprave z uporabo Wi-Fi.
  Na nasprotni strani armaturne ploščevsi priključki za povezavo se oddajajo. Med njimi so ADSL priključek, vrata USB in štiri vrata RJ-45. Tu je tudi izhodna vtičnica. Obstaja tudi gumb za ponastavitev programske opreme na prvotno stanje.

  Povezava

  V prvi fazi konfiguracije Sagemcom F ST 2804 V7 so izvedene naslednje povezave:
 • Usmerjevalnik namestimo na mesto uporabe. Slednji morajo izpolnjevati naslednje zahteve: vtičnice morajo biti v neposredni bližini, vhodni ADSL kabel in vmesniški kabli iz računalnikov morajo biti nameščeni.
 • Nato priključite napajalnik.
 • Nato je treba preklopiti na opremo ponudnika ADSL.
 • Zadnja faza je zbiranje vodilnega dela računalniškega omrežja.
 • Nastavitev zunanje žične povezave

  V prvem koraku je treba posodobiti programsko opremo usmerjevalnika. To storite tako, da na priključenem računalniku do omrežnega prehoda zaženete CD in v oknu samodejne slike izberete element "Update router" in čakamo na dokončanje te operacije. Potem se konfiguracija Sagemcom F ST 2804 V7 zmanjša na konfiguracijo zunanje povezave. To storite tako, da ponovno inicializirate CD-ROM in v meniju izberete "Full Configuration". V prihodnje bomo sledili navodilom čarovnika in nastavili parametre povezave, ki jih lahko vzamemo iz pogodbe z izvajalcem za opravljanje storitev. Na koncu shranimo podatke in zapustimo čarovnika za konfiguracijo.

  Nastavitve modema

  Naslednji korak je konfiguriranje modema Sagemcom F ST2804 V7, preko katerega se izvaja rezervna metoda internetne povezave. Sestavljen je iz naslednjih dejanj:
 • Izberemo podprt model modema 3G, ga kupimo skupaj z zagonskim paketom. Zbiramo vse skupaj in se povežemo z usmerjevalnikom.
 • V računalniku, ki je neposredno povezan z omrežnim prehodom, uporabljamo kateri koli brskalnik, ki je na voljo.
 • V naslovno vrstico vnesite naslov naprave v obliki 1921681.1.
 • V oknu za poizvedbo v polju "Prijava" in "Geslo" morate vnesti skrbnika. Po tem pritisnite gumb "Prijava".
 • Pojdite na "Napredne nastavitve" in izberite podpostavko "Konfiguracija 3G".
 • Nato vnesite kodo PIN kartice SIM.
 • Shranimo podatke in zapustimo programsko lupino.

  Nastavitev notranje povezave

  Žična povezava je samodejno konfigurirana in ni potrebna nobena dodatna manipulacija s programskimi parametri Sagemcom F ST 2804 V7. Nastavitev Wi-Fi je tudi v samodejnem načinu. Edina stvar, ki jo boste zagotovo potrebovali, je, da ponovno napišete ime omrežja in geslo za povezavo z njim na dnu ohišja naprave. V prihodnosti jih preprosto vnesite v ustrezno zahtevo.

  IPTV

  Mogoče je, da usmerjevalnik podpira tehnologijo IPTV, ki omogoča gledanje televizijskih programov. V tem primeru je korak po korak konfiguracija usmerjevalnika Sagemcom F ST 2804 V7 naslednji:
 • Pojdite v nastavitveni meni usmerjevalnika po zgornji metodi.
 • Ko odprete konfiguracijski vmesnik, morate itiv podpostavko "Napredne nastavitve". Nato morate izbrati Vmesnike skupin. "
 • Na naslednjem koraku pritisnite gumb "Add" (Dodaj) in nastavite vrata za povezavo predpone IPTV.
 • Shranite nastavitve in zapustite konfiguracijski vmesnik.
 • Cena

  Trenutno se lahko tak usmerjevalnik kupi za 1200-1500 rubljev. Tudi nakup takšne odločitve je primeren le, če Rostelecom deluje kot ponudnik internetnega prometa. Glede na funkcionalnost obravnavane naprave je njegova cena povsem upravičena.

  Zaključek

  Sagemcom F St 2804 V7 je zelo kakovosten, funkcionalen in hkrati cenovno ugoden prehod. Konfiguriranje je preprosta operacija in vsak uporabnik lahko z njo ravna. Ponudnik tako čim bolj poenostavi postopek njegovega izvajanja. Zato je takšen usmerjevalnik idealen za domača računalniška omrežja.

  Sorodne publikacije