RAM ne deluje: možni vzroki in načini reševanja problema

Težave v sistemu osebnega računalnika, prenosni računalnik je lahko drugačen načrt. Eden od najbolj nejasnih začetnikov - RAM ne deluje. Kako razumeti, da je koren problema ravno to? Kako ugotoviti, ali je "RAM" poškodovan? Kaj morate storiti, če ste popolnoma prepričani v to? Za ta in druga vprašanja smo razporejeni za odgovor na članek.

Ključni pojmi

OZP je "uradno" ime RAM-a. Microchip, ki je v posebnem priključku vašega računalnika ali prenosnega računalnika. V prvem primeru je njena velikost večja, v drugem primeru je manjša. Planck RAM - čip, ki je RAM. Moram reči, da je to najbolj zanesljiva komponenta "železnega" računalnika. On trpi manj kot karkoli. Proizvajalci imajo garancijsko obdobje najmanj 4 leta. Celotna stvar je enostavnost čip naprave. Ne segreva, zato ne zahteva prisotnosti hladilnika (ventilator v računalniškem sistemu). Res je, včasih v zmogljivih igralnih računalnikih namestite radiator za hlajenje RAM-a. On naredi bar "operativen" strukturno močnejši.


Od tu je mogoče ugotoviti, da bo različen RAM deloval drugače. Vendar pa so vzroki za neuspeh za vse sorte enaki.

Vzroki težav

Zakaj RAM ne deluje? Upoštevajte, da je vzrok razčlenitve lahko samo fizični. RAM-i ne škodujejo problemom programske opreme in računalniškim virusom. RAM nideluje v naslednjih primerih:
 • "Prirojena" proizvodna napaka.
 • Mehanske poškodbe.
 • Motnje v napajanju.
 • Rušenje.
 • Statična napetost.
 • Pregrevanje ali pregrevanje sestavnega dela.
 • Predlagamo podrobnejšo razčlenitev vsakega od razlogov za problem.

  Poroka

  Spomin ne deluje. Proizvodnja zakonske zveze je tukaj precej redek razlog. V splošnem računu - 1% primerov. Poleg tega je nemogoče razlikovati enega „proizvajalca vina“. Vsi proizvajalci morajo testirati čipe, preden so poslani v prodajo, saj predstavljajo dolgo garancijsko obdobje. Zato je v tem primeru enostavno in enostavno zamenjati RAM v servisnem centru pod garancijo.


  Napajalnik

  RAM ne deluje zaradi težav z izpadom električne energije, ki je zelo redka. Matična plošča, napajanje na vseh računalnikih je opremljeno s posebnimi krmilniki, ki ne dovoljujejo prekoračitve napetosti. Vendar se kljub temu pojavijo motnje. Pokvarijo RAM bar. Problem je mogoče zaznati z uporabo voltmetra - naprave, ki ni v vsakem domu. Tukaj boste morali spremeniti ne le "operativno", ampak tudi napačno napajanje.

  Mehanske poškodbe

  In to je, nasprotno, najpogostejši primer. Na primer, ko ste poskušali vstaviti palico na mesto, ne da bi izračunali svojo moč. V tem primeru ne more biti poškodovana sama od sebe, temveč s svojim priključkom.

  Statični stres

  Redki, vendar še vedno možni primer. Njegova nepriljubljenost je posledica dejstva, da sistemska enota in telo prenosnika delujejovedno zaprto Sodobne naprave so opremljene tudi s posebno antistatično plastjo pod matično ploščo.
  Obstajajo precej neverjetne stvari: bili ste kot preproga v gumijastih čevljih in potem ste začeli razumeti roke v "notranjosti" vašega računalnika.

  Amortizacija naprave

  RAM zaradi tega pogosto ne deluje. Vse ni znano večno. Naprava se lahko zmanjša v nekaj letih in v desetletjih. Neposredno vpliva dobra vera proizvajalca, pogoji delovanja sestavnega dela.

  Pregrevanje /prekomerno hlajenje

  Še en redko, vendar še vedno obstaja primer. Za izklop naprave potrebujemo zelo ekstremne temperature: -45 ° C, +100 ° C. Mimogrede, da se zaščitite pred takšno okvaro, ne pozabite občasno očistiti računalnika ali prenosnega računalnika iz notranjosti prahu.

  Splošni znaki okvare

  Potrebno je vedeti, na kateri frekvenci deluje RAM, da se prepriča, da ne deluje pravilno? Ne, razčlenitev je preprosta:
 • Sistem se ne more zagnati. Ali se neprekinjeno znova zažene.
 • Sistem se sploh ne zažene. Pogosto poskuse vklopa osebnih računalnikov spremljajo odmevi zvočnikov naprave. To pomeni, da sistem ne more določiti RAM-a ali da je slednji (ali njegov priključek) močno poškodovan.
 • Znaki za Windows

  Spregovorimo o tem, kako razbiti vrstico RAM za uporabnike najpogostejšega operacijskega sistema:
 • "Modri ​​zaslon smrti" s tehničnimi informacijami. V tem primeru je koda napake vedno drugačna, zato je ni treba "google". Mimogrede, modrazaslon se pojavi tudi v primeru, ko palica ni v celoti vstavljena v režo.
 • PC motnje. Za tiste aplikacije, igre, igre, ki bodo uporabljale RAM v svojem delovanju. Sporočilo o napaki poteče. Ali "vzlet" modri zaslon.
 • Znaki za Linux

  Pri tem je pomembno upoštevati naslednje značilnosti:
 • Napaka v brskalniku in drugih aplikacijah. Pošlje se sporočilo o sistemski napaki. Toda ne moremo ga pregledati - pri tem je prišlo do napake.
 • Sistem se ne more zagnati. Včasih se vrne sporočilo o napaki.
 • Testiranje problema

  Ugotovili smo, zakaj RAM ne deluje. Prav tako je mogoče samostojno ugotoviti, da je problem v njem. To storite tako, da prenesete brezplačno na voljo pripomoček Memtest86 z uradnega mesta za razvijalce za digitalne medije. Recimo flash pogon. Preden zaženete diagnostiko z Memtest86, morate storiti naslednje:
 • Ponastavite nastavitve BIOS-a. Za različne modele računalnika se odpre, ko sistem zažene določen ključ: F1-12 Delete, itd.
 • Izberite možnost Nastavi na privzeto. Shranite nastavitve in ponovno zaženite sistem.
 • Odprite ohišje sistemske enote ali prenosnega računalnika. Poiščite med ostalimi komponentami vrstice operacijskega sistema. Videz - pravokotni čip, pritrjen s sponkami.
 • Izvlecite trak in ga previdno preglejte. Če so kontakti umazani, lahko s starinskim brisačem preprosto dodate stari videz.
 • Zavrtite drog v priključek, zaprite ohišje.
 • Nato vklopite računalnik in zaženite iz zunanjega pogona Memtest86.
 • Po zagonu pripomočka bo takoj začel preverjati RAM. Kako vem, kako deluje moj RAM? V zgornji levi polovici okna programa se prikažejo lastnosti CPU, v zgornjem desnem kotu - stopnja in odstotek preverjanja. Po tej informaciji - značilnost nameščenega RAM-a. Te informacije je treba fotografirati ali posneti. Konec koncev, če morate spremeniti vrstico, morate kupiti isto.
 • Če je označeno, je Memtest86 zaznal vsaj eno napako (rdeče besedilo)? Najverjetneje je treba RAM zamenjati.
 • Za natančnost izklopite računalnik, odprite ohišje in ponastavite vrstico na drug priključek. Znova zaženite sistem in začnite izvajati Memtest86. Če je program spet našel napako (ali celo nekaj), je zaključek eden: treba je zamenjati čip. Če ni napak, v tem primeru gre za primer v priključku. Okvare ne uporabljajte ali povejte glavnemu skrbniku za njegovo popravilo.
 • Kaj storiti v primeru okvare?

  Kot lahko vidite, ne potrebujete vedno razumeti, kako je nameščen dvojedrni RAM: komponenta je pokvarjena. Kaj storiti v tem primeru? Eden od izhodov je nakup nove plošče RAM. Če obrabljeni kontakti, zdrobljeni konektorji, lahko storite brez nakupa - boste pomagali računalniški mojster. Istega čipa ni mogoče popraviti. Treba je opozoriti, da so primerjalni stroški naprave majhna - 1-2 tisoč rubljev (ob upoštevanju trajanja delovanja). Končnosvetujemo vam, da kupite operacijski sistem z garancijskim obdobjem najmanj 2 leti.
  Razčlenitev RAM-a je redka, vendar še vedno obstaja situacija. Zdaj veste, kako določiti, kaj je napačen "operativec", kaj storiti v takem položaju.

  Sorodne publikacije