Pospešek FX - 8320E. Splošni algoritem za izvajanje

V tem gradivu se bo obravnavala okvara FX-8320E. Določila bo tudi njene glavne tehnične specifikacije in podala priporočila za celoten sklop računalniškega sistema. Poleg tega bodo podani dejanski rezultati pospeševanja in dejanskega povečanja hitrosti.

Zaključek. Priporočila za konfiguracijo računalnika

Pred opisovanjem in pregledovanjem overclockov FX-8320E bomo navedli dobavo tega modela mikroprocesorjev. Vključuje naslednje:
 • CPU.
 • Zaščitna transportna embalaža za prozorno plastiko.
 • Krogla s termopasto.
 • Navodila za uporabo.
 • Logotip nalepke z imenom družine predelovalcev.
 • Garancijska kartica.
 • Overclocking FX-8320E na Gigabyte ali matične plošče katerega koli drugega proizvajalca v kombinaciji z običajnim hladilnikom vam ne bo omogočil visoke zmogljivosti. Zato priporočamo, da takoj kupite napredni sistem zračnega hlajenja. Prav tako mora imeti napajalnik v vsakem primeru trdno napajanje, na primer 850-900 vatov ali več. Poleg tega je potreben napreden model matične plošče in izboljšani pomnilniški moduli. Temelji na teh pogojih in potrebujete popoln osebni računalnik s takšnim modelom mikroprocesorja.


  Značilnosti

  Najprej preučimo tehnične parametre čipa, nato pa podrobno opišemo procesor FX-8320E. Ta CPU vključuje osem modulov za obdelavo kode. Vsak od njih lahkoza delovanje pri dinamičnih frekvencah od 3200 do 4000 MHz. Njegov toplotni paket je 95 Watts. Silikonski kristal tega čipa je narejen pri 32 nm. Kodno ime za to arhitekturo je Vishera.

  Vrstni red overclockinga. Možni rezultati

  Nadgradnjo FX-8320E lahko izvedete na dva različna načina. Ena od njih je povečanje frekvence sistemskega vodila. Toda pred uporabo ga uporabljajo zelo redko. S tem parametrom je medsebojno povezan način delovanja ne le procesor, temveč tudi drugi elementi računalnika, kot je RAM ali grafična kartica. Zato se pri povečevanju hitrosti delovanja CPU-ja uporablja frekvenčni množitelj. V tem je odklenjena in preprosto lahko povečate njeno vrednost. V nominalnem načinu je njegova največja vrednost 20.


  Kot kažejo izkušnje, se lahko poveča na 23-25. Zaradi tega lahko najvišja vrednost frekvence znaša 4600 - 5000MHz. To pomeni, da lahko v teoriji dosežete 20-odstotno povečanje zmogljivosti. Algoritem za overclocking v tem primeru je naslednji:
 • Ko vklopite računalnik ali ga ponovno zaženete, pojdite v BIOS s tipko DEL ali F2.
 • Nato najdemo postavko Napredno in jo odpremo.
 • Nato morate najti postavko CPU Ratio in pred njo povečati število s tipko Page Up na eni vrednosti na 21.
 • Nato shranimo nastavljeni parameter in počakamo, da računalnik konča.
 • Na naslednji stopnji je priporočljivo preskusiti stabilnost računalnika. Algoritem za to operacijo bo opisan spodaj.
 • Nato se računalnik znova zažene in morate ponoviti prej opisane korake.
 • Takoj, ko sistem preneha delovati stabilno, je treba vrednost nazaj vrniti za korak nazaj. Vse, po tem, dokončanje strmoglavljenja.
 • Preverjanje stabilnosti osebnega računalnika

  Pri vsakem povečanju množitelja se priporoča preverjanje delovanja računalnika. Za to morate uporabiti posebne pripomočke, kot sta MemoryTest in AIDA64. Če je test uspešen, lahko še vedno povečate množitelj in frekvenco mikroprocesorja. In tako, dokler računalniški sistem ne preneha delovati stabilno. Po tem vrnemo vrednost množilnika na prejšnjo.
  Če po ponovnem zagonu multiplikatorja do zadnje preverjene vrednosti računalnik ne zažene, potem morate ponastaviti BIOS. V ta namen se stikalo JP1, ki se nahaja poleg napajanja matične plošče, prenese iz položaja ON OFF in vrne v prvotno stanje. Nato pojdite v BIOS in nastavite množitelj na zadnjo delovno vrednost. Shranimo spremembe in ponovno preizkusimo računalnik. Po tem je CPU overclocking dokončan.

  Preskusi in rast zmogljivosti

  Kot kažejo preizkusi, overclocking procesorja AMD FX-8320E omogoča bistveno povečanje hitrosti računalnika. Toda zopet je rast hitrosti odvisna od stopnje optimizacije programske kode. Na primer, Batman Arkham City na račun tega števila okvirov se je povečal s 105 na 114. V sintetičnem testu PC Mark 07 so se pogojne točke spremenile s 3271 na 3726. Toda v aritmetičnem testu SiSOft Sndra 2012dobiček je še trdnejši. Razmišljen čip je bil sposoben klicati namesto 7373 točk 10407. V tem primeru se je hitrost povečala za 40 odstotkov.
  Hitrost čipa je odvisna od tega, kako mehka je optimizirana za večjedrne mikroprocesorje. Bolj kot je ta problem razvil programerji, višja je hitrost dela.

  Ocene. Cena

  Trenutno gledati mikroprocesor je mogoče kupiti za 4000-4500 rubljev. Seveda je ta platforma trenutno zastarela. Vendar je ta čip še vedno dejanska naprava. Ima zmogljivost na zelo dobrem nivoju in ta CPU se še vedno odlično prikazuje v večnitnih aplikacijah. Razširitev AMD FX-8320E je ključna prednost tega mikroprocesorja. Njena nedvomna prednost je tudi demokratična cena. Lastniki minusov vključujejo nizko energetsko učinkovitost in zastarelo strojno platformo.

  Zaključek

  Ta pregled je bil najprej posvečen algoritmu pospeševanja FX-8320E. Čeprav je bil ta mikroprocesor sproščen že zdavnaj po standardih računalniške tehnologije, vendar še vedno odličen za izvajanje različnih nalog. Seveda, novi PC na njegovi podlagi za zbiranje neprimerno, vendar lastniki končnega računalniškega sistema lahko na račun te operacije za povečanje hitrosti računalnika.

  Sorodne publikacije