AutoHotKey: Kako uporabljati? AutoHotKey: kako dodeliti gumb miške. Strokovni nasveti

Če imate vprašanje o tem, kako uporabljati AutoHotkey, se boste verjetno pravkar začeli spoznavati s programiranjem ali pa boste morali lažje upravljati igro. Zato je zelo pomembno razumeti ne le metode uporabe, temveč tudi imenovanje te programske opreme, njenih zmogljivosti in koristi.

Program

Tako je AutoHotkey najprej brezplačna programska oprema, ki ima odprto kodo. To je potrebno za oblikovanje makrov in avtomatizacije. Tako aplikacija olajša delo in naloge sistema.Program je zgrajen v svojem jeziku, ki vam omogoča preprosto prilagajanje in dodajanje hotkeys, vključno z gumbi za manipulatorje z miško in igralno palico. Skripti, ki so potrebni za to, so predstavljeni z besedilnimi datotekami s posebno pripono .ahk. Če potrebujete vse .exe, je za to na voljo posebna programska oprema. Zlahka se zažene na katerem koli računalniku in operacijskem sistemu.

Zakaj?

Torej, zakaj morate ugotoviti, kako uporabljati AutoHotkey? Program se uporablja kot ukaze, ki posnemajo dejanja tipkovnice, miške ali gamepad-a. Konfigurirate lahko tudi simulacijo zagona programa, spremenite njegov vmesnik. Skripte so odlično orodje, ki vam bo pomagalo pri upravljanju oken, datotek, map. Uporabite lahko predloge medpomnilnika za izmenjavo in sistemske registre. Vsi ukazi so dodeljeni z uporabo vročih tipk. To je enostavno uganiti, da naloge v temprogrami dovolj. Obstajajo pa tudi tisti, ki jih uporabniki najpogosteje uporabljajo. Tipke lahko na primer znova dodelite v ločenih aplikacijah ali v celotnem sistemu. Kot smo že omenili, lahko z miško upravljate preko tipkovnice ali igralnega pulta. Sistem lahko nadzorujete, nastavite samodejno aktiviranje nekaterih želenih ukazov. Do zadnjega primera obstajajo različne vrste opomnikov.


Namestitev

Ni težko razumeti, da morate pred prenosom in namestitvijo programa AutoHotkey prenesti in namestiti program. Če želite to narediti, pojdite na uradno spletno stran in prenesite namestitveni program od tam. Nastavitev ni težavna, traja le nekaj klikov.

Prvi poskusi

Strokovnjaki pravijo, da se lahko ustvarjanje scenarija in njegovo sprožitev pojavita na več načinov. Eden od njih sam piše scenarij v urejevalniku besedila. Za te namene lahko uporabite posebne pripomočke. Kot v prvem primeru in v drugem ni nič zapletenega. Po namestitvi programa morate z desno miškino tipko klikniti na namizje. Po tem boste videli okno, v katerem bo vrstica "Ustvari". S klikom na to bo prikazan AutoHotkey Script. Na namizju se bo prikazala prazna datoteka skripta. Če je v dokumentu še nekaj, lahko izbrišete vse, kar je nepotrebno. Ta datoteka je potrebna za nadaljnje delo. Če želite v njo napisati nekaj, samo z desno tipko miške kliknite bližnjico in izberite Uredi skript. Dokument je v beležnici ali beležnici.

Delo

Da bi razumeli, kako deluje, poskusite tipkatidokumentirajte naslednjo kodo: #space :: Run www.site.com. Tukaj lahko vnesete poljubno spletno mesto. Zdaj v redu: "lattice" v tem primeru označuje program, ki ga želite spakirati. Upoštevajte, da obstaja razlika med ukazi "stiskanje" in "klik".

Sledi prostor, kar pomeni, da se bo ukaz zaznal, če pritisnete tipke Windows in preslednico. Nato vrstica vsebuje dve koloni. To je potrebno za ločevanje kombinacije gumbov od telesa skripta. To je enostavno uganiti, da je beseda Run je ukaz, ki začne nekaj. To je lahko v našem primeru naslov na spletnem mestu ali zagon datoteke, ki jo potrebujete.

Aktivacija

Zdaj, ko je scenarij dokončan, morate razumeti, kaj storiti z njim. Na splošno ni nič zapletenega. Da bi razumeli, kako uporabljati AutoHotkey. Zaprite beležnico in shranite spremembe. Ko se dokument zapre, ga ponovno dvokliknemo. Če želite razumeti, ali naš skript deluje, morate pogledati na dnu namizja. Nekje blizu ure bo prikazana ikona programa. Če želite preveriti pravilnost podatkov, poskusite pritisniti tipko Windows, pritisniti preslednico in jo spustiti. Odprite spletni brskalnik in spletno mesto, ki ste ga navedli. Očitno lahko dodelite več makrov. Vsakdo bo dobil svojo ikono na pladnju.

Pravila

Za delo s skriptom morate upoštevati nekatera pravila. Na primer, vroče tipke AutoHotkey se najprej zabeležijo. Ne smemo pozabiti na parne kolone. Vsaka ekipa je odgovorna za novoNaloga mora biti napisana iz nove vrstice. Nekaterim ukazom se lahko dodelijo posebni parametri. Za delo so zabeleženi z vejico. Če je ukaz dolg in vzame več vrstic hkrati, se konča z vrnitvijo besede.

Miške in tipkovnice

Naučite se, kako enostavno določiti tipke miške za AutoHotkey. Na splošno se to naredi grobo, kot je opisano zgoraj. Samo poiskati morate uspešno in udobno ekipo na internetu. Na primer, za zamenjavo določene kombinacije hotkeys Alt + Tab je dovolj, da predpišete: WheelDown :: AltTab ali WheelUp :: ShiftAltTab.
Na splošno je razumevanje, kako dodeliti miškino tipko AutoHotkey ali tipkovnici, potrebno za različne namene. Najverjetneje pogosto uporabljate določene kombinacije in želite skrajšati delovni čas. Izdelate lahko tudi skripte za igro, ki je prav tako priljubljena.

Igre

Torej so igralci takih kombinacij tudi včasih potrebni. Zelo poenostavijo igro, čeprav so "goljufali". Za katero igro in kaj storiti, se odločite, vendar zelo pogosto na internetu uporabniki iščejo AutoHotkey za SAMP (GTA: San Andreas). Mnogi srečni igralci trdijo, da obstaja veliko skript, ki so enostavni za uporabo na določenih strežnikih. Če ste seznanjeni s programiranjem, je enostavno upravljati kompleksne strukture. Tako se je izkazalo, da v tej igri pogosto morali uporabiti kombinacije. Potrebni so, ko se morate hitro odzvati in ne iskati nabor tipk na tipkovnici. Kaj boste uporabili in za katere ekipe, vaša pravica. Potreben je edini trenutekupoštevajo nekatera pravila. Na primer, zaženite dokument bolje z #IfWinActive GTA: SA: MP. Potem vaše znanje o tem, kako dodeliti tipke za AutoHotkey za igro, ne bo zaman. Skripte bodo aktivirane samo, če ste v GTA.

Sklepi

Delo s tem programom bi moralo prinašati samo en užitek. Še posebej, če programirate in kodirate "na vas". Obstaja veliko skupin različnih različic. Vse je odvisno od uporabnikovih ciljev in želja. Tudi različni parametri ukaza in dodatne spremembe. S tem je resnično mogoče razumeti, kar je najpomembnejše, razumeti načelo scenarijev in njihovo ustvarjanje.

Sorodne publikacije