Ikona stikala za jezik izgine: kako odpraviti težavo?

Sistemi Windows so tako neprimerni v svojem vedenju, da ikona za preklop jezika v sistemski vrstici včasih izgine. S tem, kar je povezano, zagotovo nihče ne ve. Nekateri strokovnjaki ponavadi trdijo, da gre za kratkotrajne napake sistema, drugi pravijo, da je razlog ukrepanje uporabnika. Kateri od njih je prav, zdaj ni glavno vprašanje. Bolje je razmisliti o praktičnih priporočilih, ki vam pomagajo odpraviti ta problem. Kot najustreznejše rešitve lahko ponudite več možnosti za delovanje, ki bodo delovale v skoraj vseh primerih.


Zakaj je preklop jezika izginil?

Razlogi za nastanek takega neuspeha so preveliki. To lahko velja zlasti za banalne kratkotrajne sistemske napake, vpliv virusnih programov in izvršljivih kod, nepravilne nastavitve za prikaz jezikovne vrstice, zaustavitev izvršljive komponente, odgovorne za spreminjanje jezikov in postavitev, nenamerno brisanje storitvene datoteke ali motenje sistemskega registra.
Torej, če prekine jezik izgine, bomo sprejeli ukrepe, ki temeljijo na temeljnih vzrokih. Variante dejanj je lahko več. Za začetek pa se pogovorimo o nekaterih zelo enostavnih rešitvah, ki jih mora razumeti vsak uporabnik, ne glede na stopnjo pripravljenosti in poznavanje osnov sistema Windows.

Kaj storiti, če ikona za preklapljanje jezikov vnosa izgine, predvsem?

Ne mudi se, da bi uporabljal kardinalne ukrepe.Pomagajte mu ne vedno. Za začetek se prepričajte, da vaš sistem deluje pravilno in da deluje v običajnem načinu.


Najprej uporabite vsaj ponovni zagon. Če učinek ne uspe, morate obnoviti sistem prek ustreznega začetnega menija. Če to ne deluje, prenesite sistem v varnem načinu (F8 ob zagonu) in storite enako.

Jezikovni parametri za Windows XP in novejše

Vendar pa obstaja tudi dejstvo, da je situacija, ko izklopi ikono preklopnega jezika XP, lahko posledica dejstva, da je plošča preprosto onemogočena.
Za začetek odprite meni PCM v sistemski vrstici in izberite prikaz orodnih vrstic. Možno je, da na jezikovni vrstici preprosto ni izbire. Namestite kljukico. Znova zaženite računalnik in si oglejte rezultat.

Standardni parametri

Vendar zgoraj navedena rešitev velja le za različico sistema do osmega. Dejansko, ko ikona za preklopni jezik izgine, običajno ne delujejo drugače. Pokličite razdelek "Nadzorne plošče" za možnosti in jezikovne možnosti, uporabite napredne nastavitve v oknu Napredne možnosti na kartici tipkovnice, izberite jezikovno vrstico v opravilni vrstici.
Če ta možnost ne deluje, dodatno nastavite kljukico za prikaz besedilnih oznak in prekličite potrditveno polje za aktiviranje preglednosti v neaktivnem stanju in poljubnem mestu. V operacijskem sistemu Windows XP počistite vrstico za aktiviranje dodatnih besedilnih storitev.

Restavriranjepanel preko zagona in registra

Kaj storiti, če ikona stikala za jezik izgine, malo razčlenjeno. Vse to so bile dokaj primitivne rešitve, ki ne morejo dati pozitivnega učinka. Zdaj pa se vrnimo k radikalnim metodam.
V sistemih pod desetino pokličite meni Run in vnesite ukaz msconfig. V oknu konfiguratorja izberite zavihek za zagon in preverite, ali se ctfmon izvaja s sistemom. Poleg tega se prijavite v Upravitelj opravil in se prepričajte, da je v njem aktiven isti postopek.
Če je učinek ničelen in ikona stikala za jezik ponovno izgine, uporabite urejevalnik registra (regedit) s prehodom v veji HKLM v imenik Run, ki se nahaja v drevesu imenikov v mapi CurrentVersion. Vrednost parametra ključa LanguageBar se mora natančno ujemati s celotno potjo do izvršljivega EXE v imeniku System32 ali vrednosti, ki je navedena zgoraj. Če je vrednost drugačna, jo barvajte ročno. Če ključ ne obstaja, ustvarite parameter niza, podajte ustrezno vrednost in znova zaženite računalniški sistem.

Dodatni dejavniki so prizadeti

Včasih, čeprav redko, ikona za preklopni jezik izgine samo zato, ker ima sistem posebno aplikacijo, koordinira samodejno spremembo jezika in razporeditve tipkovnice, kot je Punto Switcher. Prav tako lahko ustvari svoje ikone za samodejni jezikovni preklop tako, da jih postavi v sistemski pladenj. V smislu deaktiviranja te aplikacije jo najprej poskusite onemogočiti točno na pladnju. Če nibo pomagal odstraniti applet prek oddelka programov in komponent standardne nadzorne plošče, ali uporabite deinstaller program za to, ki bo ohranil smeti v načrtu in skladbo v sistemu ne bo zapustil. Po vseh korakih ponovno zaženite sistem. Če ta pripomoček že potrebujete, ga lahko zdaj nastavite tako, da se kliče iz nič. Ponovno se aktivira, vendar nihče ne bo zagotovil delovnega jezika govorne plošče, saj je aplikacija prvotno namenjena samodejnemu spreminjanju jezika in postavitve, ko uporabnik ne vnese besedila pravilno.

Povzetek

Na splošno izginotje jezika za spremembo jezika ni poseben problem. V zvezi z metodami reševanja problemov lahko uporabite standardne nastavitve sistema Windows v smislu dela preko grafičnega načina in uredite register, če sistemske nastavitve ne zazna sistem (kar je veliko boljše). Ampak na splošno, vmešavati v register v večini primerov ni potrebno, saj zgoraj rešitev dela in brez njega.

Sorodne publikacije