Kako si ogledate statistiko spletnega mesta: vse metode

Preden začnemo promovirati lastno, zlasti korporativno spletno stran, je treba opraviti popolno analizo trga, preučiti glavne konkurente in izdelati edinstveno trgovalno ponudbo. Seveda je mogoče poskušati uspeti na področju spletne dejavnosti brez resnega usposabljanja, vendar bo to bolj izjema kot pravilo. Webmasters pogosto začnejo z ocenjevanjem udeležbe konkurentov. V internetnem okolju si lahko ogledate statistiko spletnega mesta (lastnega ali tujega) na različne načine.


Ocena števcev števila udeležencev v prometu za Google Analytics

Statistika Google Analytics si lahko ogledate samo, če imate svoj vir. Ocenjevanje udeležbe tekmovalcev z uporabo enega od najpogostejših števcev ne bo uspelo. Zato je Google Analytics pogosto nameščen na novih spletnih mestih, dokler se vir še ne pohvali.
Za lastno spletno mesto Google Analytics - odlična izbira. Mnogi webmasters z gotovostjo pravijo, da je storitev najbolj napredna v svojem segmentu. Omogoča vam, da se naučite glavnih virov prometa, nastavite parametre po meri, spremljate čas do konverzije in veliko drugih zanimivih in uporabnih stvari. Poleg tega vam namestitev Google Analytics omogoča nadaljnjo povezavo z drugimi velikanskimi korporacijami, kot sta oglaševalsko omrežje Google Adsense ali Google Webmaster Webmaster Tools.

"Yandex Metric" kot vir informacij o konkurentih

Glej statistiko spletnega mesta Yandex je malo lažje, vendarmorda le v tistih primerih, kjer je zanimiv vir nameščen "Metrični". Informacije se lahko grafično prikažejo v primeru spletnega mesta. S klikom na pravokotni okvir s parametri za zadnji dan, teden, mesec in leto ali s puščico navzgor ali navzdol (odvisno od dinamike položaja vira) si lahko ogledate statistiko spletnega mesta. »Merilo« prikazuje, koliko obiskov, obiskov in obiskov je bilo. Vse te informacije so na voljo le, če je na mestu nameščen števec Yandex.


Statistika LiveInternet

Metoda je podobna pregledu statistik z orodji Yandex. Ikona LiveInternet je na dnu strani z viri in ima lahko drugačen pogled: puščico dinamike prisotnosti ali določene parametre za določeno časovno obdobje. Lahko si ogledate statistiko na portalu LiveInternet. Privzeto je bonitetna ocena vodja. Če želite prikazati podatke o virih s tega seznama, kliknite »Statistika spletnega mesta«, tako da označite želeno vrstico. Statistični podatki kažejo:
 • število obiskovalcev;
 • Povprečen čas ogleda mesta;
 • število sej;
 • Povprečno število spletnih uporabnikov.
 • Poleg tega lahko izračunate globino pogleda na podlagi teh podatkov: povprečno število ogledov je treba deliti s številom obiskovalcev.
  Če vir na seznamu voditeljev ne zanima, ga lahko preprosto kopirate in ga prilepite v iskalno polje LiveInternet. Podatkov o internetnih virih, ki niso registrirani na spletnem mestu LiveInternet, ne boste mogli ogledati.ali tistih, katerih statistika dostopa zahteva skrbniško geslo.

  Kako si ogledati prisotnost na Wixu

  Zelo priljubljen oblikovalec spletnih strani Wix ponuja priročen prikaz statistike strani za spletne skrbnike, ki imajo vire. Poglej statistiko na mestu na Wix ne bo uspelo, razen, seveda, gre za nekoga drugega vira, vendar lahko uporabite "Yandex Metric" - oblikovalec ponuja namestitev na mestu te storitve.

  Ocena statistike tekmecev v Ucozu

  Oglejte si statistiko spletnega mesta Ucoz, tako kot v primeru storitve Google Analytics, do katere lahko dostopate samo na plošči virov skrbnika. Seveda je možno pregledati podatke vira, če je nameščen odprt metrov iz Yandexa ali LiveInternet. V ta namen uporabite ustrezna navodila.
  Torej si lahko ogledate statistiko spletnega mesta na Ucozu na geslu gosta, vendar morate za to dobiti dostop od administratorja. S podatki, pridobljenimi od lastnika ali moderatorja vira, lahko obiščete skrbniško ploščo, kjer so na voljo vsi statistični podatki. V tem primeru obiskovalec ne bo mogel dostopati do "bistvenih" funkcij spletnega mesta: spremeniti e-poštni naslov, povezan z računom, ali druge obsežne spremembe.

  Vtičniki za brskanje po prometu

  Za ogled statistike spletnega mesta lahko uporabite tudi posebne vtičnike, ki so nameščeni v brskalniku kot dodatek in se izvajajo v ozadju. Take programske opreme izdajajo bolj ali manj velika podjetja, kot tudi posamezni navdušenci - programerji, razvijalci,svetovalci iskalnikov in tako naprej. Najbolj priljubljen plugin, ki vam omogoča ogled statistike spletnega mesta, se imenuje bar RDS. Glasen slogan addona ("SEA - to je vojna") nam omogoča, da prevzamemo moč in informativnost plug-ina, ki popolnoma ustreza resničnosti. Aplikacija ponuja veliko informacij: od analize prisotnosti do števila strani, ki jih indeksira iskalnik. Obstajajo različice vtičnika za vse glavne brskalnike, vendar, kot kaže praksa, je RDS Bar najbolj primeren za Mozilla Firefox.

  Druga dobra rešitev je Status PageRank. Ta dodatek uporablja ocene od Alexa za pripravo statistike obiskov. Informacije so predstavljene v priročni vizualni obliki. Podoben dodatek je podobna storitev iz LiveInternet, ki vam omogoča, da si ogledate potrebne informacije dobesedno "en klik." Edini minus - deluje samo z viri, registriranimi v istem imenskem sistemu.

  Specializirane internetne storitve

  Druga orodja, ki omogočajo celovito analizo konkurentov, se razlikujejo po hitrosti in pogostih posodobitvah statističnih podatkov. Spletne storitve so bolje prilagojene spreminjajočim se pogojem prisotnosti virov kot posamezne majhne aplikacije. Glavni viri, ki vam omogočajo, da najdete informacije o konkurentih, ki poznajo naslov spletne strani, so: Bravica.net, Seranking.ru in Similarweb.com. To so najbolj informativna orodja z velikim številom funkcij. Druge spletne storitve pogosto povzročajo napake ali "statistika trenutno ni na voljo", uporabljajo zastarele podatkovne zbirke aliimajo tako ozek nabor možnosti, da celovita analiza statistike ni mogoča.

  Alternativni način ugotavljanja prisotnosti virov

  Če razvijalci iz nekega razloga skrbno prikrivajo prisotnost lastnih sredstev iz oči nekoga drugega, lahko še vedno vidite statistiko spletnega mesta, vendar nekoliko drugačno, alternativno. Tako rekoč, "obiti". Metoda je vrednotenje "sosedov", ki jih zanima ocena virov ("Top 100", LiveInternet in drugi), s poznejšo predpostavko udeležbe konkurenta. Vsakdo ne skriva statističnih podatkov, zato bo skoraj zagotovo "najbližje okolje" zanimivega spletišča določilo, kateri segment je konkurenčen. Oglejte si prisotnost "sosedov" po ocenah in izračunajte med dvema najbližjima povprečjema. Najverjetneje bo realna statistika, ki je zanimiva za vir, v okviru pridobljene vrednosti.
  Še en dober način za vzpostavitev stika z upravo in delovanje kot oglaševalca. Praviloma so lastniki virov pripravljeni zagotoviti statistične podatke, ki se zanimajo za oglaševanje ali partnerstvo.

  Kako drugače lahko najdete statistiko spletnega mesta?

  Ko gre za ocenjevanje konkurentov in informacije o obisku, ni mogoče najti, je mogoče analizirati posredne kazalnike: dejavnost uporabnikov, hitrost osveževanja, kakovost vsebine, prisotnost skupin podjetij v družbenih omrežjih in dejavnost v skupnosti, število naročnikov, hitrost odziva na pritožbo ali vprašanje. Po oceni vseh teh parametrov lahko zaključimoo obisku portala. Različne možnosti za prikaz statistike tekmovalčevega spletnega mesta odprejo spletni skrbnik širok dostop do informacij, ki jih pogosto iščejo za skrivnost. To še posebej velja, ko gre za zelo konkurenčna področja in komercialne strani, kjer sta priljubljenost in prihodki neposredno odvisni od ukrepov za promocijo virov. Poznavanje statistike konkurentov, lahko postavite nove konkretne cilje in hitro dosežete uspeh.

  Sorodne publikacije