Gazpromnaft motorno olje: lastnikova povratna informacija, vrste in značilnosti

Sodobna motorna olja zagotavljajo ne samo učinkovito mazanje motorja, temveč tudi njegovo čistost, hlajenje. To je odvisno od uporabe maziva, primernega za tolerance, ki jih priporoča proizvajalec. Vendar ne vsi vozniki sledijo tem pravilom, kar vodi do najhujših posledic. V tem članku bomo pregledali nafto Gazpromnafta, ocene potrošnikov, tolerance in druge koristne informacije.

Splošne informacije

Kot je bilo že omenjeno, mora biti kvalitativni proizvod potrjen, kot je zahtevano. Prisotnost ponarejene embalaže ima pomembno vlogo. Danes so pogosto ponarejena dragocena olja z blagovno znamko, ki jih prodajajo po ugodnejši ceni. Mnogi to počnejo. Kot rezultat, mazivo izgubi svojo učinkovitost po več tisoč vožnjah. Praktično ne izpere pene, saj paket aditivov bistveno prihrani, in na splošno bo motor na njem deloval, da bi bilo slabše.

Zato lahko rečemo, da drago ni vedno kvalitativno in obratno. Dober primer tega je nafta Gazpromnafta. Povratne informacije potrošnikov so večinoma pozitivne, in to kljub nizkim stroškom. Dejstvo je, da bolj znani proizvajalec, dražji tak izdelek, čeprav morda ne izstopa nobenih značilnosti v primerjavi s cenejšimi olji.

Viskoznost in klasifikacija

Najprej morate biti sposobni pravilno izbrati viskoznost motornega olja.Proizvajalec najpogosteje navaja ne le ta parameter, temveč vodi tudi do določenega maziva. Če sledite tem preprostim priporočilom in se ne zapletete, vam bo motorna enota avtomobila povedala, zahvaljujoč se stalnemu neprekinjenemu delu. Pri nekaterih znamkah avtomobilov je ustrezna viskoznost označena na pokrovu ustja za polnjenje olja.
Razvrstitev motornih olj s strani API je prav tako zelo pomembna. Dejstvo je, da sodobni dizelski in bencinski motorji zahtevajo razpoložljivost določenega paketa dodatkov, ki ni potreben za starejše motorje. Na primer, certifikat o skladnosti API SM je bil odobren leta 2010 in je primeren za najsodobnejše bencinske DIC. Obstajajo tudi oksidacijski dodatki in bistveno izboljšane karakteristike viskoznosti pri nizkih temperaturah. In zdaj gremo še dlje.

O Gazpromnafti

Leta 2007 se je to podjetje pojavilo, je hčerinsko podjetje naftne in plinske družbe Gazproma. Dobesedno je pred nekaj leti uspelo doseči visoko prodajo. Torej, moderna maziva "Gazpromnaft" so v povpraševanju ne le v Ruski federaciji, ampak tudi v državah, kot so Ukrajina, Belorusija, Kazahstan in drugi. Trenutno se motorno olje Gazpromnafta, katerega pregled bomo pregledali, ponaša s širokim razponom. Tukaj je, kaj izbrati za domače in tuje avtomobile. Poleg tega podjetje proizvaja olja ne samo za avtomobile, ampak tudi za tovornjake, kar je dodaten plus. Z izbiro ponavadi ni težav, saj je res velik. Najdete pravo možnost za modernodizelskega goriva in starega domačega bencinskega motorja.

Motorno olje Gazpromnaft: pregledi in mnenja

Mnenje potrošnikov se zniža na dejstvo, da je verjetno, da bodo maziva tega proizvajalca lažna. To je posledica nizkih stroškov motornega olja, zato je takšen ponaredek - primer je nedonosen. Kjer je bolj donosno ponarediti "Motyul" ali "Castrol". Zato mnogi raje domačega proizvajalca, saj obstaja zaupanje v pristnost, zato bodo lastnosti blizu tistim, ki so navedene na embalaži.
Trenutno je najbolj priljubljeno olje Gazpromnafta 5w40 (sintetika). Pregledi potrjujejo visoko kakovost izdelka. Poleg tega proizvajalec pravi naslednje prednosti:
 • dober paket aditivov;
 • zmanjšana poraba goriva;
 • učinkovite čistilne lastnosti;
 • zaščita ICE pred korozijo;
 • Najmanjša poraba premoga.
 • Poleg tega vse to potrjujejo laboratorijske študije, ki so izjemno pomembne. To je posledica dejstva, da v nekaterih primerih značilnosti, navedene na mestu izdelave, niso vedno resnične. Treba je omeniti, da je sintetika 5w40 primerna za uporabo v dizelskih in bencinskih motorjih za avtomobile in tovornjake. Lahko se uporablja tudi za motorje z API razredom SM /CF.

  Zahtevane ugodnosti

  Podjetje GazpromNafta je odgovorno za kakovost svojih izdelkov in ceni njegov ugled, zato imajo maziva dobro kakovostno podlago. Nizka cena, ki se pogosto odvrača, je potrebnaminimalni stroški, ki se dosežejo z uporabo sodobne tehnologije v proizvodnji. Poleg tega proizvajalec zagotavlja pravočasno zamenjavo za zaščito ICE v vseh načinih delovanja.
  Obstaja tudi ločena kategorija "Long Life", ki zagotavlja daljši interval delovanja olja brez izgube zmogljivosti. Stane malo več, vendar se v celoti izplača, saj sprememba olja v ICE zahteva nekoliko manj. Primerne karakteristike viskoznosti in temperature se lahko ponašajo tudi z nafto "Gazpromnaft" 5w40. Sintetika, katere preglede bomo upoštevali, je priporočljiva za učinkovito delovanje katalizatorja. Takšno mazivo podaljšuje življenjsko dobo filtra za saje, ki zaradi nizke kakovosti goriva in olja ne uspe.

  Gazpromnaft oil 5w40: pregledi voznikov

  Večinoma gre za nizke stroške in dostojno kakovost. Pogosto vozniki primerjajo z Lukoilom. Slednji stane malo več, vendar ne izstopa. Poleg tega je to izjemno pomembna možnost za Daljni vzhod in severne regije. Vozniki ugotavljajo, da tudi pri nizkih temperaturah ni zelo debela in vam omogoča zagon motorja brez težav. Pred tem je bilo podjetje namenjeno izvajanju mazalnih motornih in prenosnih olj za velike avtomobilske tovarne, enotni izdelki pa so bili redki. Zdaj so se razmere korenito spremenile. Praktično na vsaki bencinski črpalki je mogoče najti olje Gazpromnaft 5w40. Pregledi potrošnikov se pogosto zmanjšajo na dejstvo, da če za dolgo časačas, da uporabite mazivo tega proizvajalca in upoštevate intervale zamenjave, potem bo vse v redu. Na primer, na 5w40 motor deluje tišje, praktično brez poslušanja o delu hidro-kompenzatorjev.

  Polsintetična podlaga

  Ta vrsta motornega olja se uporablja predvsem v domačih avtomobilih in starih tujih avtomobilih. Uporablja se tudi na takih strojih kot so UAZ in drugi. Na splošno, zelo spodobna izbira. Strokovnjaki ugotavljajo, da je polsintetična "Gazpromnaft" ni slabši od "Lukoil's", in tudi po nekaj parametrov, je celo zmaga.
  Poudariti je treba naslednje prednosti, ugotovljene v postopku neposredne uporabe:
 • praktično ni pričakovati;
 • značilnosti z visoko viskoznostjo in temperaturo;
 • odstrani ogljikovo vrtino;
 • ima nizke stroške.
 • Na splošno, če je potrebno dovoljenje za vaš avto, je vsekakor vredno poskusiti nafto Gazpromnaft. Polsintetični pregledi v 70% primerov so pozitivni. Občasno obstaja dobro utemeljen negativen odgovor, ki bo povedan.

  Velike pomanjkljivosti

  Kot je navedeno zgoraj, potrošniki niso vedno zadovoljni z nafto GazpromNafta 10w 40. Povratne informacije pogosto kažejo, da je mazalno olje v nasprotju z izjavo proizvajalca dovolj dobro za sežig. Ampak tukaj morate upoštevati stanje motorja. V nekaterih primerih pri -30 ni bilo mogoče vzpostaviti ICE, kar lahko govori tudi o nizkih kakovostnih značilnostih viskoznosti. Zatemnitev je opazna že po 1-2 tisoč kilometrih, medtem ko so uvožena oljapozneje spremenite barvo. Toda to se ne sme obravnavati kot minus. Namesto tega je to prednost, ki govori o visokih čistilnih sredstvih. Ampak, če je zatemnitev spremlja poslabšanje motorja, potem je vredno razmisliti. Gazpromnaftove ocene olja (sintetike) so bolj pozitivne. Zelo redko so se srečali nezadovoljni uporabniki. Če jih vzamemo iz skupne mase, potem je približno 20%. Ampak tukaj je treba razumeti, da ima približno polovica, ki se pritožuje nad motornim oljem, resne težave z motorjem, od zdaj naprej vse to sledi.

  Povzamemo

  Tukaj smo pregledali izdelke Gazpromnafta z vami. Na splošno je to odlična izbira, še posebej v času krize, ko lahko 5-litrski vsebnik uvoženega motornega olja stane 3-4 tisoč rubljev, domači proizvod pa je 2-3 krat cenejši. V tem primeru je možno celo zamenjati interval zamenjave na 5-6 tisoč kilometrov, tako da sploh ni bilo težav.
  Seveda, če niste prepričani, da je kakovost, je bolje, da ne uporabljate motornega olja "Gazpromnaft" 5w40. Mnenja pravijo nasprotno. Dejstvo je, da so nastali stereotipi o nizki kakovosti domačih izdelkov. Nerazumna, seveda ne morejo biti imenovana, v resnici pa ni vse tako slabo. Avtomobilska industrija v Ruski federaciji ne miruje in s tem razvija svet motornih olj. Morda je zato smiselno poskusiti cenejšo, a nič manj dobro alternativo dragim tujim mazivom.

  Sorodne publikacije