Kako povezati Apple Pay: Navodila

Ta pregled opisuje postopek za povezovanje Apple Pay z različnimi spremembami pametnega telefona iPhone. Ta tehnologija je bila prvič podprta na 6 6 Plus, Se modelih, kot tudi na poznejših spremembah mobilnih naprav te naprave. To bo lastniku pametnega telefona omogočilo, da pravilno konfigurira mobilno lupino mobilne naprave in jo začne uporabljati za nakupovanje.

Zahteve za plačilno kartico. Njegove značilnosti

Za začetek bomo razumeli, katere kartice je mogoče priključiti na Apple Pay. Res ni tako preprosto. Ni vsaka banka sklenila pogodbo z Apple. Zato je prvi korak, da poiščete razpoložljivost podpore za plačilni sistem v finančni instituciji, ki vam trenutno služi.


To je mogoče storiti v najbližji podružnici, torej prek interneta na uradni spletni strani družbe Apple. V slednjem primeru je treba iti na stran plačilnega sistema, v katerem so finančne organizacije navedene s sklenitvijo ustreznega sporazuma. Če banka ni na tem seznamu, se morate obrniti na storitve druge organizacije, ki že ima takšen sporazum. Najbolj učinkovit način za uporabo mednarodnih kartic za plačilo. Tisti, ki se nanašajo na sisteme Visa ali Master Card. V tem primeru bo zadostovala standardna aplikacija Denarnica. Toda s sistemsko kartico "World" obstaja nekaj težav. Do sedaj jim Apple ne dovoljuje uporabe v plačilnem sistemu. To vprašanje naj bi bilo rešeno leta 2018leto, vendar do zdaj ni uradnih informacij o njem. Zato lastniki takšnih kartic ne bodo mogli izkoristiti očitnih prednosti in ceniti udobje uporabe storitve Apple Pay.


Priporočila za mobilne naprave

Preden se Apple Pay poveže s pametnim telefonom, bomo ugotovili, katere zahteve so v tem primeru predložene. Vaša mobilna naprava mora podpirati tehnologijo NFC. Brez tega ne bo mogoče stopiti v stik s terminalom trgovinske organizacije in plačevati brez stika. Nujno je treba v pametni telefon namestiti poseben mikročip, ki generira podatkovni niz in ga kodira. Po tem se ta informacija preko NFC pošlje v trgovino. Poleg tega se ti podatki spremenijo in obdelajo. Na koncu te transakcije se sredstva knjižijo na račun prodajnega mesta. Na pametnem telefonu mora biti nameščen tudi program Denarnica. Njene karte so ji dodane. Poleg tega so s pomočjo te programske opreme plačila potrjena in poslana je izvorna koda na kodiranju čipa. Druga pomembna zahteva, ki jo razvijalci v tem primeru predložijo mobilni napravi, je namestitev vseh razpoložljivih posodobitev. Zaradi tega bo zagotovljena najvišja raven varnosti pri transakcijah. Prvi pametni telefoni, na katerih je bila izvedena podpora Apple Pay, so bili 6 Se in 6 Plus. Prejeli so ga tudi novi modeli mobilnih naprav.

Priprava pametnega telefona

Na naslednjem koraku je treba ponovno konfigurirati postopek povezave Apple Pay.mobilno napravo, s katero naj bi nadaljevali z nakupi. V večini primerov iPhone najprej namesti Wallet. Če ni na napravi, mora biti zakonito nameščena z Apple Pay. Če želite to narediti, povežite pametni telefon z internetom, pojdite v trgovino z aplikacijami, poiščite program z iskalno vrstico in ga prenesite. Po tem bo namestitev izvedena samodejno.

Vstop v plačilni sistem kartice

Zdaj pa poglejmo, kako povezati kartico z Apple Pay. Kot je bilo že omenjeno, je to mogoče storiti le, če se uporablja mednarodni plačilni sistem. Nujno je, da vzpostavimo internetno povezavo na kakršenkoli dostopen način. Nato odprite vmesnik aplikacije Denarnica in pojdite na zavihek s karticami. Nato izberite element "Dodaj". To bo odprlo okno z nizom vnosnih polj. Vsak od njih je treba izpolniti in zagotoviti posodobljene informacije na priloženi kartici. Po tem kliknite na gumb "Naprej" in podatki se prek interneta pošljejo na strežnik bančne organizacije. V prihodnosti jih bodo morali preveriti ustrezni strokovnjaki.

Preverjanje

V zadnji fazi postopka povezovanja Apple Pay z iPhone-om je treba predhodno vnesene podatke opraviti bančno preverjanje. Hkrati bodo bančni strokovnjaki analizirali točnost in ustreznost predloženih podatkov. V večini primerov se to zgodi brez sodelovanja lastnika mobilne naprave in je precej hitro.
Toda, če imate vprašanja, potemstrokovnjaki banke so prisiljeni stopiti v stik z imetnikom kartice in navesti potrebne informacije. V skrajnem primeru lahko najbližja finančna institucija zahteva obisk za osebno potrditev predloženih podatkov. Končni rezultat tega koraka je dodajanje kartice v vmesnik programa Wallet. Takoj ko se to zgodi, lahko plačate za nakup blaga z uporabo Apple Pay sistema.

Uporaba v trgovini

Tako se lahko povežete z družbo Apple Pay Oschadbank ali drugo finančno institucijo. Zdaj lahko plačate za nakup z mobilno napravo. Preden izberete izdelek, morate v trgovini pojasniti prisotnost terminala, ki podpira NFC. V nekaterih primerih so ustrezni logotipi objavljeni na vhodu v trgovalno točko. Če teh ni, jih lahko prodajalec pojasni. Če je plačilo mogoče, ostaja, da izberete blago in gredo z njim na blagajno. Zaposleni v trgovini "odmori", pametni telefon pripeljete do terminala. Po zahtevi morate potrditi transakcijo. To storite tako, da se dotaknete prsta do optičnega bralnika TouchID ali pa si prizadevate za identifikacijsko lečo FaceID. Način potrditve je nastavljen v nastavitvah varnostnega sistema pametnega telefona. Po tem bo na račun trgovine dostavljen skoraj trenutni denar, ki ga boste lahko prevzeli po tiskanju potrdila o prejemu.

Zaključek

V tem članku je opisan postopek za priključitev Apple Pay na iPhone. Določene so tudi zahteve za specifikacije mobilne naprave. Poleg tegaNavedeni so primeri omejitev plačilnih kartic. Ti podatki vam bodo omogočili pravilno uporabo sistema in na Appleovih pametnih telefonih.

Sorodne publikacije