Zakaj ne pošljete SMS-a iz telefona: možni razlogi

Zapletenost pošiljanja besedilnih sporočil iz številke se lahko pojavi pri številnih naročnikih mobilnih operaterjev. Nezmožnost pošiljanja sporočila SMS, pomanjkanje informacij o dostavi sporočila in druge težave se lahko pojavijo iz različnih razlogov. Zakaj ne pošiljate SMS-ov s telefona? To je predmet današnjega članka. V nadaljevanju bomo razpravljali o glavnih razlogih, ki pogosto vodijo v podobne situacije.

Vzrok # 1: Manjkajoče potrebne nastavitve na mobilni napravi

Zakaj ne pošljem SMS-a s telefona? Če je bilo to vprašanje postavljeno pred novo stranko ali osebo, ki je sedem preprosto preselila v drugo mobilno napravo ali naredila zamenjavo, je težava verjetno posledica pomanjkanja nastavitev. Seveda se v sodobnih pripomočkih namestitev parametrov izvede samodejno takoj, ko se v želeni reži napravi pojavi sedem kartica. Vendar pa primeri niso izključeni, ko mora naročnik neodvisno preveriti in popraviti obstoječe parametre.


Najpogostejši razlog je pomanjkanje podatkov ali napačen vnos števila centra za besedilna sporočila. Za vsakega operaterja je ta številka edinstvena, v nekaterih regijah ima lahko celo en ponudnik storitev več takih številk. Zakaj ne bi poslali SMS s telefona. MegaFon priporoča, da njegovi naročniki predhodno določijo, kateri parametri morajo biti prisotni, na primer na spletnem mestuoperaterja Tu v razdelku »Podpora« (podpoglavje SMS) si lahko ogledate želeno številko.


Razlog # 2: Prepoved komunikacijskih storitev

Če se težave pri pošiljanju ali sprejemanju sporočil SMS pojavijo po določeni prepovedi komunikacijskih storitev, je priporočljivo, da jo izklopite. To lahko storite z univerzalnim ukazom USSD - # 330 * 0000 #. Po tem izklopite pripomoček in ga znova omogočite.

Vzrok številka 3: napaka sedmih

Zakaj ne pošiljate SMS-ov s telefona ("Beeline" ali drugega operaterja - to ni pomembno)? Razlog za nezmožnost pravilne uporabe storitve je lahko okvara kartice SIM. Morate pregledati sedem za mehanske poškodbe in ga preizkusite z namestitvijo v drug mobilni pripomoček. Če ne morete pošiljati sporočil tudi v tem primeru, lahko z gotovostjo rečete, da se morate obrniti na salon operaterja in narediti nadomestno sim kartico.

Razlog # 4: Prekomerna obremenitev omrežja mobilnih operaterjev

Pogosto je težko obravnavati situacijo, ko je na božič ali majske praznike težko spustiti besedilno sporočilo prijateljem ali sorodnikom. Obstaja pošteno vprašanje, zakaj SMS ni poslan iz telefona. Če se obrnemo na linijo podpore operaterja, lahko slišimo odgovor, da lahko v času aktivnosti naročnikov pride do začasnih težav pri klicanju, uporabi interneta in pošiljanju sporočil. V tem primeru morate počakati, da se omrežje naložise bo zmanjšala in bo mogoče ponovno uporabiti povezavo v prejšnjih razmerah.


Druga priporočila

Če je po zgoraj opisanih korakih še vedno shranjeno vprašanje, zakaj SMS ni poslan iz telefona, bodite pozorni tudi na naslednje nianse: preizkusite z drugim pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom: sedem morate nastaviti v drugem pripomočku in poskusiti poslati SMS, če je pošiljanje pravilno, morate preveriti prvo napravo);
  • tehnične dejavnosti se izvajajo na baznih postajah (to lahko storite tako, da pokličete kontaktni center operaterja);
  • je v bilanci stanja naveden znesek, potreben za pošiljanje sporočila;
  • pravilno vpisano številko naročnika;
  • je vpisal trenutno številko na črni seznam naročnika, ki SMS-a ne more ponastaviti.
  • Sorodne publikacije