LaserJet M1132 MFP tiskalnik: priročnik, funkcije, pregledi

Nobenega pisarniškega računalnika si ni mogoče predstavljati brez tiskalnika. Na domu pogosto zaseda MFP (večnamenska naprava). Takšna zamenjava je s praktičnega vidika popolnoma upravičena. Te naprave lahko optično preberejo, kopirajo in natisnejo dokumente. Nekateri posebej napredni modeli lahko naredijo isto s fotografijami. Toda cena za njih se začne pri 300 $. Zelo zanimivo na ozadju konkurentov izgleda BFP HP LaserJet M1132 MFP.

Pozicioniranje

Podjetje postavi napravo kot poceni rešitev za dom in pisarno. Čeprav je v primeru pisarne HP očitno dal wow. Tiskalnik, seveda, je dober, toda v okoliščinah pisarniških postaj, ne bo zgrešil hitrosti. Čeprav je tudi laser. Večnamenska naprava LaserJet M1132 je bolj primerna za domačo uporabo. Tukaj zagotovo ne bo imel konkurentov. Ker je naprava enobarvna, ni primerna za tiskanje fotografij. Toda za dokumente - to je tisto, kar potrebujete.

Videz

Z vsem svojim videzom se zdi, da tiskalnik namiguje, da je namenjen samo za tiskanje dokumentov. V obliki naprave sploh ni niti elegancije. Ravni koti, elegantna oblika. Vse v najboljši tradiciji pisarniške opreme. Vendar pa za take naprave, videz je daleč od glavne stvari. Z vsemi pomanjkljivostmi dizajna, tiskalnik LaserJet M1132 MFP deluje v redu. In za uporabnike glavna stvar - hitrost tiskanja in kakovost tiska. Ostalo ni tako pomembno.
Pod vrhom pokrova BFP se skrivaskener, ki se dobro obnaša pri prenosu dokumentov v računalnik. Vendar pa s fotografijami ne bo tako dobro ravnati. Vpliva na pomanjkanje dovoljenj in nizko hitrost dela. Malo nižje so kartuše in pladenj za papir. Lokacija vseh elementov je zelo priročna. Pri oblikovanju večnamenske naprave HP LaserJet M1132 ni presenečenj. Classic ne zahteva redundance.

Specifikacije

Tiskalnik LaserJet M1132 MFP ima naslednje specifikacije. Hitrost tiskanja je 18 strani na minuto, življenjska doba tiskalne kartuše je 1600 strani. Največja mesečna obremenitev - 8.000 strani, podprta vrsta papirja - skoraj vsi so znani. Izkazalo se je, da so značilnosti večnamenske naprave precej povprečne. In vložek se bo končal zelo hitro pri največji mesečni obremenitvi. Spreminjati (ali polniti) bo večkrat na mesec. To velja za glavne značilnosti tiskalnika.

Skener deluje ločeno in ima svoje značilnosti. Ločljivost skenerja - 1200 DPI, hitrost skeniranja - 6 strani na minuto, bit - 24-bitno skeniranje - plošča. Najpogostejši skener za prenos besedilnih dokumentov v računalnik. Dobro prepozna besedilo, vendar ne deluje za fotografije.

Vmesniki in druge značilnosti

Tukaj je vse v duhu minimalizma. LaserJet M1132 MFP ima samo dva priključka. Ena za napajalni kabel, druga pa za računalnik. Res impresiven lakonizem. Čeprav obstajajo ikone, ki prikazujejo povezavo z omrežjem, neKonektorjev ni več opaziti. Te možnosti bodo verjetno na voljo samo v spremembah MFP LaserJet Pro M1132.
Naprava ima tudi 64 MB fiksnega pomnilnika. Podaljšajte ga ne more biti. Na nadzorni plošči MFU je le nekaj gumbov, ki pomagajo nadzorovati glavne funkcije: kopiranje in tiskanje. Prilagodite lahko tudi kontrast in povečavo. To ni slabo. Mnogim proračunskim modelom primanjkuje takih možnosti. Bolj zanimiva je ta naprava.

Postopek skeniranja

Obrnimo se na to funkcijo LaserJet M1132 MFP. Optično branje je zanimivo, saj lahko osebi prihrani veliko časa, saj ni treba ponovno tiskati "papirnega" besedila. Parametri skeniranja v tem MFU se ne razlikujejo v prilagodljivosti nastavitve. Standardna ločljivost (640 x 800), standardni bit (24 bit) in ne zelo visoka hitrost. Vse to kaže na dejstvo, da smo pred nami res proračunska naprava. Samo z nekaj izboljšavami.
Naprava odlično deluje s skeniranjem dokumentov. Skener ustrezno prepozna besedilo. S tem ni težav. Vendar pa boste morali kupiti drugo napravo za skeniranje slik. Vpliv na proračunsko polnjenje je prizadeto. Toda glavna naloga te naprave je tiskanje. In s tem lahko tiskalnik popolnoma zmore.

Napake v postopku

Vsaka tehnika je nepopolna. Včasih opravila ni mogoče izvesti zaradi nastanka določenih napak. V primeru te naprave so napake tiskalnika HP LaserJet M1132 MFP večinoma posledica nepravilnega delovanja ali nepravočasnega tiskanjapolnjenje kartuš. Zelo pogosto uporabniki preprosto pozabijo zamenjati kartušo in tiskalnik naredi napako o tem, da je pečat nemogoč.

Napake lahko nastanejo zaradi nepravilno nameščenih gonilnikov ali druge programske opreme. Napake nastanejo zaradi zastoja papirja v mehanizmu tiskalnika. Če želite popraviti napako, očistite mehanizem. To je dolga in dolgočasna stvar, vendar je potrebna, ker drugače tiskalnik ne bo deloval.

Zamenjava in ponovno polnjenje kartuš

Ni tako enostavno. Stroški odtisa pri menjavi ali polnjenju kartuš se spreminjajo. Cena na LaserJet M1132 MFP ni zelo visoka. Vložek je samo teža zlata. Ta politika HP je namenjena prodaji tiskalnikov za neprecenljive izdelke in potrošnim materialom po ugodnih cenah. Če kartušo vedno zamenjate za novo, se bo strošek tiskanja dramatično povečal. Lahko jih napolnite. To bo stalo veliko manj. V tem primeru se bo tiskanje na njem izkazalo za veliko cenejše.
Vendar proizvajalci priporočajo uporabo samo originalnih kartuš (kar je razumljivo). Vendar obstajajo razlogi za uporabo že napolnjenih kartuš. Ker laserski tiskalnik, potem oskrbo z gorivom - to je nevarno poslovanje. To v brizgalnih tiskalnikih lahko preprosto napolni črnilo - in ga pozabi. Ne bo delovalo tako. Zato je bolje kupiti pripravljeno kartušo.

Nekatere funkcije delovanja

Med uporabo večnamenske naprave HP LaserJet M1132 ni vonjev. Od neprijetnosti je mogoče opaziti le precej glasen hrup (v primerjaviz drugimi modeli proračunskega segmenta). Obstaja še ena značilnost: naprava se zelo segreje. Pri neprekinjenem tiskanju je skoraj 50 listov za tiskanje v roke in ne zažiganje skoraj nemogoče. Zato ni priporočljivo tiskati velikih količin dokumentov v eni seji. Najbolje je počakati, da se tiskalnik ohladi. Prav tako ni priporočljivo poskusiti izklopiti tiskalnika, ko se je le pospešil. To lahko poškoduje polnilo. Tudi sam tiskalni element lahko trpi. V skrajnih primerih bo LaserJet M1132 MFP preprosto zažgal. Prav tako je vredna pozornosti na stojalo za sprejem peresa. Zelo je jezna. Zlahka ga je mogoče razbiti z neprevidnim gibanjem. Torej se moraš z njo lepo obnašati.

Navodila za uporabo

Pravila delovanja tiskalnika so načeloma znana večini njihovih lastnikov. Toda ne moremo se zanašati samo na znanje. Vsak model ima svoje edinstvene značilnosti. In LaserJet M1132 MFP, navodilo, ki je napisano v ruščini, ni izjema. Potrebno je dosledno upoštevati vse varnostne ukrepe. V nasprotnem primeru lahko večnamenska naprava zlahka odpove. Kaj morate vedeti, ko uporabljate ta tiskalnik? Najprej nikoli ne poskušajte tiskati "hladno". Laser in celoten sistem tiskalnika potrebujeta čas za ogrevanje. Če jo poskušate natisniti takoj, ko ga vklopite, potem ne boste dobili prekleta dokumenta. To je v najboljšem primeru. V najslabšem primeru bo polnjenje tiskalnika neuspešno. Drugič, morate spremljati število izpisov na pladnju. Če preseže omejitev v100 listov, nato pa naslednji odtisi preprosto "zazzhivayut" v mehanizmu. In jih odstranite od tam - razredi niso lahko.

Prednosti in slabosti

Brez tega dela pregleda ne bo nikjer. Prednosti tega modela so ustrezna hitrost tiskanja, kratek čas ogrevanja, odlična ločljivost tiskanja, kakovostna montaža in klasična oblika. Opazimo lahko tudi, da plastični kovček ni sijajen, temveč mat. In to pomeni, da ne bo zbiral prstnih odtisov. To je tudi plus. Zdaj pa preidimo na šibke točke večnamenske naprave LaserJet M1132. Kartuša je najšibkejši člen. Njegov vir je katastrofalno majhen. Pogosto bo treba spremeniti, vendar veliko stane. Ampak to je stanje za vse proračunske laserske tiskalnike. Prav tako lahko nekateri motijo ​​možnost povezave izključno prek vrat USB. Brez brezžičnih vmesnikov, Thunderbolt pristanišč in drugih "delikates". Ampak pričakujejo takšne možnosti iz proračunskega modela ni treba.

Ocene

Lastniki tega tiskalnika pustijo vrsto povratnih informacij o kakovosti tega izdelka. Večina je pozitivnih, a tudi negativnih. Negativne ocene omenjajo iste stvari, ki smo jih v kategoriji minusov uvrstili nekoliko višje. Toda avtorji pozitivnih ocen so navdušeni nad kakovostjo in hitrostjo tiskanja. Čeprav se večina občuti nizke stroške tiskanja. Kljub temu lahko na podlagi teh pregledov ugotovimo, da je HP LaserJet M1132 najboljši na trgu v smislu razmerja med ceno in kakovostjo. Recenzije izdelkov so zelo pomembne. Potencialnemu kupcu pomagajo pri odločanju o izbiri določenega izdelka. Zagotavljajo informacije o temdela naprav na domu in ne na preskusni napravi. S to informacijo lahko oseba izvede informirano in premišljeno izbiro.

Povzetek

Laserska večfunkcijska naprava (tiskalnik, optični bralnik, kopirni stroj) HP LaserJet M1132 MFP je svetel predstavnik visokokakovostnih in poceni črno-belih tiskalnikov. Odličen je za domačo uporabo, lahko pa se uporablja tudi v pisarni. S pečatom različnih dokumentov se hitro in jasno sooča. V postopku skeniranja in kopiranja ni nobenih pritožb. Čeprav fotografije ni priporočljivo skenirati z njo. Zaradi svoje cene lahko ta naprava postane zelo priljubljena med uporabniki. Je enostaven za uporabo in ne zahteva dodatnih veščin. To samo zmede ceno kartuš, toda to je stanje z vsemi HP-jevimi izdelki.

Sorodne publikacije