Ocenjevanje Windows 10 Performance - kaj je to in zakaj?

Očitno je vsak uporabnik računalnika ali prenosnega računalnika odgovoren za vprašanje, koliko terminal ustreza zahtevanim lastnostim z operacijskim sistemom na vozilu. Oceno uspešnosti sistema Windows 10 je mogoče opraviti na več načinov. Nato bomo upoštevali najbolj priljubljene.

Ocena delovanja Windows 10: kaj potrebuje

Začnimo z dejstvom, da je vrednotenje sistema v smislu "železa" in konfiguracije programske opreme potrebno vsaj zato, da bi razumeli, kateri viri so vključeni in kateri ostajajo prosti. Če so nameščeni intenzivni programi, je to prednostna naloga.


Poglejmo, kje v sistemu Windows 10 je ocena učinkovitosti sistema, kako poklicati to storitev in kako deluje na podlagi njenih prednosti. Kot kaže praksa, ni vredno skušnjave, saj so značilnosti sistema lahko podcenjene. In ta situacija je daleč od enega samega primera.

Kako izvajati oceno delovanja sistema Windows 10 na lastne stroške?

Oglejmo se na samem bistvu vprašanja. Če bi starejše različice indeksa uspešnosti lahko videli neposredno v lastnostih konfiguracije, v sistemu Windows 10 takih podatkov ni.


Ocena delovanja Windows 10 se izvaja v najenostavnejšem primeru preko ukazne konzole (cmd) ali prek storitve PowerShell. Vnesene ekipe so enake.
Če upoštevate ukaze, morate tukaj ob zagonu s skrbniškimi pravicami vnesti kombinacijo winsat formala (zaukazno vrstico) ali Get-CimInstance Win32_WinSAT (za PowerShell), po katerem se bodo na zaslonu prikazale ustrezne informacije (to lahko traja zelo dolgo, odvisno od konfiguracije). Ocena uspešnosti sistema Windows 10 se lahko izvede tudi s pregledovanjem datoteke s poročilom v obliki XML. Nahaja se v sistemskem imeniku DataScore in ima ime, kot je prikazano na spodnji sliki.
Bodite pozorni! To so samo podatki o stanju sistema. Tu ni smernic za povečanje hitrosti ali optimizacije.

Dodatni programi

Poleg zgoraj navedenih orodij lahko uporabite orodja, kot je orodje Winaero WEI. Ta program je sposoben oceniti trenutno stanje sistema. Če želite posodobiti informacije, morate uporabiti hiperpovezavo Re-run evaluation.
Zanimivo je, da je program trenutno na voljo kot prenosna različica, ki ne zahteva namestitve in je neodvisna od nameščenega sistema. Preprosto izvlecite preneseni arhiv in zaženite izvedljivo datoteko s končnico EXE, po kateri se bodo na zaslonu prikazale vse informacije o sistemu. In mimogrede, odražal bo resnično stanje, ne pa tisto, kar kaže Microsoftova statistika.

Sklepi

Na splošno in na splošno je vse preprosto. Vprašanje je samo, koliko vsak uporabnik potrebuje takšno oceno svojega sistema. Jasno je, da je pri namestitvi intenzivnih programov potrebno, vendar v večini primerov poznavanje tega vprašanja sploh ni potrebno. Očitno ne vsiuporabnik računalnika ve, da njegov sistem ne izpolnjuje nekaterih skrivnostno določenih meril. Celo lastni Windows sistemi pogosto ne morejo oceniti uspešnosti katerega koli sistema, tudi na splošni ravni. Pridobite vsaj Windows 7 z najnovejšimi posodobitvami. Glede na povratne informacije uporabnikov, deseta sprememba presega "sedem" za vse indikatorje, tudi pri isti konfiguraciji. Seveda je to daleč od vseh metod, ki vam omogočajo, da določite stopnjo uspešnosti sistema, toda v tem primeru so med naštetimi sredstvi najpreprostejši.

Sorodne publikacije