Škot za dvosmerni zaslon na dotik: kaj je bolje?

Dvostranski lepilni trak za zaslon na dotik je priročen, če je zaslon pametnega telefona poškodovan. Takšni neprijetni dogodki vključujejo padec na asfalt, ploščice ali katero koli drugo trdo površino. Mnogi dajejo mobilni telefon za popravilo, kjer strokovnjaki odstranijo poškodovani zaslon in namestijo novega z dvostranskim trakom.

Kaj je

Dvosmerni opomnik z zaslonom na dotik izgleda normalno, vendar opravlja nekoliko drugačne funkcije. Obstaja več kot 200 vrst trakov za pametne telefone, ki so razdeljeni na dva tipa: z osnovno ploščo in brez podnožja. Nezavedno se nanašajte na liste, ki nosijo klee. Pogosto jih uporabljajo kitajski proizvajalci za popravljanje zaslonov v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Scotch z bazo - najpogostejša oblika z veliko izbiro sprememb. Za namestitev, zaslon uporablja tanek prosojni trak, ki ima visoko termično stabilnost. Tak lepilni trak je univerzalen, z njim je enostavno delati, ni potrebno izbrati elementov za določen zaslon na dotik. Širina najbolj priljubljenih trakov je 4 5 in 6 mm.

Kako uporabljati

Lepilni trak za dvostranski zaslon na dotik - glavno orodje za popravilo pametnih telefonov in tablet. Vendar to ne pomeni, da se zaslon ne bo izklopil in zamenjal samodejne napake. Trak bo držal zaslon, če boste upoštevali nekatera pravila za namestitev:

 • odstranite obe površini zaslona z tekočim izopropilnim alkoholom;
 • Pustite, da se alkohol posuši;
 • Po nanosu lepilnega traku ga enakomerno razporedite po površini, tako da ni zračnih mehurčkov;
 • V zadnji fazi se sprehodite po lepilnem traku s konstrukcijskim sušilcem za lase.
 • Lepilni trak za 2-palčni zaslon na dotik 2 mm je najpogostejša in najcenejša vrsta za pritrditev. Ta material je popolna zamenjava lepila in je namenjen popravilu zaslonov na dotik tabličnih računalnikov in pametnih telefonov.

  Kaj je potrebno

  3m dvostranski lepilni trak za namestitev koles na kolesih - sodobno orodje za popravilo zaslona na dotik. Za razliko od optičnega lepila je z njim enostavno delati. Tudi izkušeni strokovnjaki svetujejo, da uporabite trak za te namene in ne tekoče konsistence. En napačen premik - in njegov delec bo padel na matrico in izbrisal bo celoten zaslon. Z viskijem se takšni problemi ne pojavijo. Da bi lahko uporabili trak, je potrebno nalepiti eno stran na telo, drugo pa na zaslon na dotik. Lepilni trak se lahko zrahlja, če ne upoštevate pravil za montažo. V drugi je univerzalni način za hitro zamenjavo stekla. Če je potrebno, se trak vedno lahko spremeni v nov, če izgubi svoje funkcije.

  Lastnosti

  Debelina dvostranskega lepilnega traku za zaslon na dotik je odvisna od velikosti zaslona. Najpogosteje se trak uporablja za zamenjavo senzorja 45 palcev ali več. Pri nakupu traku se posvetujte s strokovnjakom, saj morate pravilno pobrati njegovo debelino in širino. Njegove glavne značilnosti so velika izbira velikosti, barv in modelov. Lepilo se aktivno uporablja ne leza zaslone na dotik pametnih telefonov, pa tudi za računalnike, tablične računalnike, kamere, videokamere. Poleg traku za zamenjavo zaslonov na dotik uporabite dvostranske lepilne plošče. Trdno povezujejo zaslon na dotik in ohišje, hitro se pritrdita, stanejo približno enako kot trak. Dvosmerni elektronski trak se je izkazal za najučinkovitejše in najbolj priročno sredstvo za namestitev zaslona na dotik. Za razliko od optičnega lepila ne pušča sledi, enostavno ga je namestiti in zamenjati.

  Pros

  Škot za dvosmerne tacre - univerzalno sredstvo za popravilo elektronike. Obstajata dve najbolj priljubljeni metodi zamenjave zaslona na dotik.
 • Stari zaslon se nadomesti z načinom izrezovanja z avtomatskim strojem ali ročno. Po odstranitvi starega stekla se plošča na dotik očisti od ostankov lepila. Nato strokovnjak ustvari novo plast optičnega lepila, ki naj se strdi pod ultravijolično svetilko. Zgoraj je nov zaslon na dotik. Čas za to popravilo je od 70 minut in dlje.
 • Najhitrejši in najpreprostejši način za zamenjavo pokvarjenega senzorja je s pomočjo dvostranskega lepilnega traku. Algoritem je približno enak, namesto lepila se uporablja le trak. Lepljeno steklo samo na robovih. Čas za spremembo prikaza v tem primeru je prepolovljen.
 • Prednosti dvostranskega lepilnega traku vključujejo precejšnje prihranke pri popravilih, zmogljivosti, razpoložljivosti materialov, enostavnosti vgradnje in poleg tega je zamenjavo zaslona mogoče brez težav izvesti.

  Proti

  Naj uporabljam trak za obojestranski zaslon na dotik (1mm ali drugo širino)? Kljub prednostim zamenjave zaslona z lepljenim trakom je na ta način veliko pomanjkljivosti. Ko nameščate zaslon na dotik, bodite pripravljeni na nekatere težave.

 • Zaslon prihaja v stik z zaslonom in senzorjem, če ga je rahlo pritisnjeno na steklo na vrhu. Redni trk hitro povzroči izpad zaslona na dotik. Prepoznajte težavo: zaslon se zatemni, spremeni barvo, na njem se pojavijo trakovi, sam pametni telefon se izklopi.
 • Ker je zaslon na dotik lepljen le na robove, se prah v notranjosti zbira.
 • Če je steklo dolgo pod neposrednimi sončnimi žarki ali blizu ogrevalnih baterij, se lepilni trak zmehča in steklo se lahko zrahlja.
 • Če je obojestranski trak nameščen na robovih brez uporabe optičnega lepila, potem steklo sčasoma postane motno.
 • Če pametni telefon pogosto leži na soncu, zaslon hitro ne uspe.
 • Dvostranski lepilni trak lahko negativno vpliva na kakovost slike, prenos barve in nasičenost.
 • Intenzivna uporaba traku bo privedla do tega, da bo po treh tednih uporabe izgubila svoje vezavne lastnosti.
 • Te težave se je mogoče izogniti, če zamenjavo zaslona na dotik zaupate skrbnikom in skrbno ravnajte s strojem.

  Pregled

  Kaj je najboljši dvostranski trak za izbiro zaslona na dotik? Proizvajalci proizvajajo montažne trakove, pri katerih senzorski prikazovalniki niso dosegli različnih debelin in širin.Najbolj priljubljeni so 2-, 3- in 5-milimetrski. Če je zaslon zlomljen, je najboljša rešitev 3M akrilna plesen. Je pregleden in zelo tanek. Lepilo 3M je vsestransko orodje za povezovanje zaslona na dotik in ohišja naprave, tako da se lahko uporablja za popravilo katere koli tehnologije zaslona na dotik. Ena od vrst montažnega traku je termoskop. Razlikuje se po tem, da tudi pri visokih temperaturah ne izgubi svojih lastnosti. Na primer, 3M 6-milimetrski izdelek ima silikonski sloj za lepljenje, ki pri odstranitvi ne pušča sledi. Za namestitev stekla v Apple iPhone uporabite posebne lepilne nalepke iz varnih in visoko kakovostnih materialov. Najbolj zahtevana za namestitev zaslonov na dotik je dvostransko lepilo 3M. Značilnosti tega traku: velika debelina, lepilo je narejeno iz naravnega kavčuka, zato je trdno priključen na površino in ne oddaja strupenih snovi. Pri zamenjavi traku na robovih ni lepljivih sledi in ostankov lepila. Prednosti namestitvenega izdelka so univerzalnost. Trak se ne uporablja samo za zamenjavo zaslonov na dotik - obseg njegove uporabe je širok. Scotch je izdelan iz cigaretnega papirja, ohranja funkcionalnost pri visokih temperaturah - od 70 do 150 stopinj.

  Izbirna pravila

  Kaj je dvostranski lepilni trak za zaslon na dotik? Če iščete trak za zamenjavo zaslona, ​​bodite pozorni pri izbiri debeline in širine izdelka. Strokovnjaki priporočajo, da kupite dvostranski lepilni trak, pregleden, visoko kakovostenodpornost na toploto (270 stopinj). Vendar je treba opozoriti, da je ta možnost najdražja. Priljubljena uporaba trakov, širine od 4 do 6 milimetrov; 7 - in 9-milimetrski - se redko kupijo zaradi visoke cene. Standardna dolžina valja je 50 m. Trak za zaslon na dotik 2 mm (25 m) stane 150 rubljev. Najvišja cena profesionalnega traku je več kot tisoč rubljev. Pri izbiri traku upoštevajte velikost zaslona in model pametnega telefona.

  Sorodne publikacije