Kako vstaviti sliko v predstavitev? Ozadje in animacija

Začenši s šolsko klopjo se morajo vsi seznaniti s številnimi programi za ustvarjanje predstavitve. S tem orodjem lahko znatno poenostavite številne vrste dela. Spomnimo se, kje in kdaj se uporablja, katere izdelke programske opreme poznamo, da jih ustvarimo. Kljub tako široki paleti aplikacij je Microsoftov izdelek (Microsoft) ostal in ostaja najpogosteje uporabljen izdelek. Kaj bomo obravnavali v tem članku? Najprej se bomo seznanili s funkcionalnim namenom predstavitve, razmislili o programu PowerPoint in njegovih zmožnostih, predvsem pa bomo odgovorili na vprašanje, kako vstaviti slike v predstavitev.


Tudi za začetnike se bodo takšna programska orodja zdela dokaj preprosta. Glavna stvar je spoznati možnosti. Kljub enostavnosti dela mnogi ne morejo odgovoriti na vprašanje, kako vstaviti slike v predstavitev. Vse to je v tem dokumentu podrobno opisano.

Predstavitev

Zato se najprej seznanimo s samim konceptom in namenom predstavitve. Vstavljanje slike v predstavitev bo nujno opisano spodaj. Predstavitev je angleška beseda, ki se prevaja kot »predstavitev«. Ko govorimo v preprostem jeziku, je to govor. Tukaj lahko vključite ideje, ideje, izdelke, materiale itd. Zakaj uporabljati predstavitve? Njegova glavna prednost je vidnost materiala. Katero lekcijo v šoli vas bo zanimalo? Trdno in monotono predavanje učitelja ali vizualnoBarvita predstavitev s fotografijami in tematskimi video datotekami? Morda ne boste odgovorili na to vprašanje, vse je tako očitno.


Mnogi pod besedo "predstavitev" razumejo izključno znanstveno gradivo na zaslonu monitorja, lahko pa niso samo računalniško podprti. Najlažji primer je prikaz nove kolekcije oblačil, saj je tudi predstavitev. Govor direktorja podjetja z rokopisnimi grafi je tudi predstavitev. Primeri so lahko samo množični. Danes pa nas zanimajo le elektronske različice in odgovor na vprašanje, kako vstaviti slike v predstavitev. Preidimo na najpogostejši programski izdelek za ustvarjanje računalniške predstavitve.

PowerPoint

Kot smo že povedali, je PowerPoint najpogosteje uporabljena Microsoftova programska oprema. Začetniki postavljajo vprašanja o tem, kako vstaviti sliko v PowerPointovo predstavitev, toda petnajst minut po uvedbi programa se zdi kot malenkost.
Celo najbolj napredni uporabniki, ki verjamejo, da poznajo izdelek od "do" in "samo", uporabljajo le majhen odstotek funkcij PowerPointa. Interaktivne predstavitve imajo to funkcijo hiperpovezave, ki so lahko notranje in zunanje. Zakaj so potrebni? Če želite delati z veliko količino materiala, lahko hitro pridete do diapozitiva, ki je potreben. Zato lahko ločimo še eno sposobnost - vrstni red diapozitivov je lahko dosleden, upravljanje predstavitve pa lahko poteka ročno in samodejno,na daljavo.

Ozadje

Zdaj pa se neposredno dotaknemo glavnega vprašanja. Kako vstaviti sliko v predstavitev? Kot ozadje lahko uporabite standardne predloge, včasih pa morate narediti sliko za ozadje. Z vprašanjem, kje vzeti podobo, se bo vsak sam razumel. Internetne točke so neskončne, lahko uporabite slike številnih strani ali vdelate fotografije osebne produkcije.
Ko odpremo program, moramo z desno miškino tipko klikniti na zaslon in izbrati "Background Format". Pojavi se okno, kjer lahko postavimo sliko iz zbirke ali prenesemo iz računalnika. Če slika, ki jo želite, ni prenesena v računalnik, jo lahko preprosto kopirate v odložišče in v pojavnem oknu programa PowerPoint izberete "Odložišče". Kot lahko vidite, je delo z grafičnimi slikami izjemno preprosto in razumljivo. Toda mnogi so videli, da na diapozitivih mnogih pripravljenih predstavitev obstajajo animirane slike. Ko so prišli tja, vam bomo razložili v naslednjem odstavku.

Animacija

Torej, kako postaviti gibljivo sliko v predstavitev v PowerPointu? Začnimo z dejstvom, da je veliko takšnih animacij ustvarjenih neodvisno, neposredno v samem programu. Če pa se odločite za uporabo že pripravljeni, vam predstavimo zaporedje dejanj, kot gibljivo sliko za vstavitev v predstavitev:
  • Uporabljamo obliko Gif: samo povlecite drsnik do želenega predmeta.
  • Upoštevajte, da so animacije ciklične, vendar preproste, to pomeni, da se izvajajo enkrat in nato ustavijo. ČeAnimacija ni ciklična, nato pa jo vstavite skozi Insert - Multimedia - Video - Video iz datoteke. Zdaj imamo na voljo nastavitve za samodejno in neprekinjeno predvajanje.
  • To so vsi triki. Upamo, da vam je naše delo koristilo.

    Sorodne publikacije