Mikrofon za osebni računalnik: pregled, funkcije, izbor, pregledi

Mikrofon za osebni računalnik z razvojem računalniških sistemov, iger, multimedije in tehnologije komunikacije v realnem času preko interneta je postal sestavni del sodobnega računalnika. Ne glede na to, ali komunicirate s prijatelji v Skypeu, preidete na naslednjo stopnjo timske igre, posnamete lastno zvočno vsebino, mikrofon v teh procesih igra glavno vlogo. Toda mnogi uporabniki imajo lahko težave: kateri model izberete, ko kupujete, da bi zadostili vsem potrebam? Pri tem morate upoštevati nekaj ključnih točk, ki na koncu vodijo k izbiri.

PC mikrofon: glavne vrste konstrukcij

Prva stvar, ki jo je treba opozoriti, je zasnova naprave. Do sedaj, na podlagi komentarjev uporabnikov in velikega števila pregledov na internetu, je najbolj priljubljenih več osnovnih oblikovalskih rešitev.

Tu je možno ločiti mikrofone-zanke, ki so pritrjene na oblačila s pomočjo posebnega zatiča, namiznih naprav na stojalu s fleksibilno nogo ali fiksnim nosilcem ter vgrajenimi računalniškimi slušnimi slušalkami (mikrofoni s slušalkami za PC). Vsaka od teh naprav ima svoje prednosti in slabosti v zvezi z enostavnostjo uporabe, povezavo z avdio vmesnikom računalniškega sistema, frekvenčnimi karakteristikami, občutljivostjo itd.

Kako izbrati dober mikrofon za računalnik?

Takoj je treba razumeti, da je to odvisno od območja, na katerem se bo naprava uporabljala, in. \ Tproblem izbire bo rešen.
Na primer, tipska ploščica za mikrofone ali stacionarne naprave, ki imajo dobro občutljivost in ostrino zaradi zaklepanja v enem položaju, so primerne za snemanje govora v predstavitvah.
V primeru mimoidočih ekipnih računalniških iger bodo morali za osebni računalnik uporabljati mikrofone s slušalkami, saj vsak član skupine ne bi smel samo pošiljati svojih sporočil, ampak tudi slišati druge sogovornike.
Za zapis kvalitativnih glasovnih pasov je treba dati prednost mikrofonomom studijskih tipov z dobrimi frekvenčnimi parametri. Kot je že jasno, bo doseganje visokokakovostnega prenosa signala s pomočjo mikrofonskih zank izjemno težko. Zato mnogi uporabniki (spet po ocenah) pridobijo namizne modele, za katere je poleg zvočnih značilnosti pomembna tudi stabilnost naprave. Lahko seveda uporabljate brezžični mikrofon za osebni računalnik, vendar so njihove lastnosti, kot v primeru reverjev, očitno nižje od tistih pri višjih modelih. Da, in s precejšnjo odstranitvijo iz računalnika je lahko zastarelost ali drugi neželeni učinki.

Ključne značilnosti naprav

Zdaj pa nekaj besed o tem, kaj iskati pri nakupu mikrofona za osebni računalnik. Glavni parameter je občutljivost, to je zmožnost naprave, da zazna zvočni signal najnižje ravni. Toda takšne pripomočke, kot pravilo, lahko enostavno ujeti in tuje zvoke. Naprej morate pazitiusmerjevalno delovanje (neusmerjene naprave lahko usmerjajo ali povečujejo signal iz različnih smeri, toda ko potrebujete jasno orientacijo, je bolje izbrati enosmerni mikrofon). Frekvenčne značilnosti mikrofonov za normalno snemanje govora so lahko od 0,01 do 10 kHz. Za profesionalno snemanje zvoka morate izbrati naprave z zgoraj navedenimi parametri. Po metodi prenosa signalov so mikrofoni razdeljeni na kondenzatorje, ki jih priporočajo strokovnjaki za obdelavo zvoka, in dinamični modeli, ki nimajo tako visokih lastnosti, vendar so na voljo po ceni.
Pri povezavah z avdio vmesnikom je bolje, če raje izberete analogni model z vtičnico ali mini vtičnico, kot pa z mikrofonom za USB računalnik. Ampak analogni modeli so priporočljivi, če imate dobro zvočno kartico in niste integrirani v matično ploščo. Modeli USB nimajo vedno visokih parametrov, če pa izberete precej drago napravo s predpojačalom, lahko dobite precej dober zvok.

Najbolj priljubljeni mikrofoni s cenami v srednjem razredu (pregledi uporabnikov)

Zelo težko je natančno določiti, kateri mikrofon za osebni računalnik bo najboljša možnost. Za začetek si oglejmo nekatere izmed najbolj priljubljenih modelov, ki temeljijo na oceni uporabnika, ki temelji na ocenah:
 • SVEN MK150 je lahek, lahek model, ki je idealen za priključitev na prenosne računalnike in je cenovno ugoden.
 • Defender MIC-112 - ruski namizni računalnikizdelati fleksibilno nogo, osredotočeno na področje spletne komunikacije v družabnih omrežjih ali v programih, kot je Skype.
 • Genius MIC-01A je vsesmerni mikrofon s trdnim nosilcem, ki se lahko uporablja kot polprofesionalna naprava za snemanje govora pri ustvarjanju predstavitev ali glasovnega prenosa domačega videa.
 • Plantronics AUDIO 300 - namizni model za prenos govora z visoko občutljivostjo, ki povzroča pik na zvočnikih (jih je treba med snemanjem prekiniti).
 • Hama 57151 je prenosni mikrofon tipa kondenzatorja, ki se lahko uporablja ne samo za snemanje zvoka, temveč tudi za uporabo programske opreme za prepoznavanje govora.
 • Drage mikrofone za osebni računalnik

  Poleg tega je treba poudariti več modelov višjega cenovnega razreda uglednih proizvajalcev. Med vsemi takšnimi napravami, če ne upoštevate studijskih mikrofonov, lahko za domačo uporabo priporočamo naslednje spremembe:
 • Audio-Technica AT2020 je vsestranski model z dobrim sistemom za zajem zvoka, ki ima visoke zvočne lastnosti in zelo stabilno obliko, primerno tudi za prevoz v ekstremnih pogojih.
 • Shure PG27 - legendarni kondenzatorski mikrofon, ki ga lahko uporabite tudi v snemalnih studijih s povezavo z računalniškimi sistemi prek vmesnika USB.
 • Sennheiser PC 8 USB - popolna zvočna slušalka s slušalkami, osredotočena na komuniciranje ali posredovanje računalniških iger (če se tudi njena cena zdi preveč)lahko kupite podobno napravo z eno samo slušalko).
 • Apogee MiC 96K je zelo zanimiv pripomoček za visoko kakovosten domači avdio posnetek, ki ga je mogoče neposredno povezati z vašim Mac, iPhone ali iPad.
 • Modri ​​mikrofoni Snowball je nenavaden sferični USB mikrofon, namenjen snemanju kakovostnega prostorskega zvoka.
 • Kaj dati?

  Če povzamemo pregled najbolj priljubljenih modelov v uporabniški oceni, ostane odgovor na najpomembnejše vprašanje, kakšen mikrofon za računalnik kupi. Vse je odvisno samo od namena uporabe naprave. Če potrebujete le komunikacijo, lahko izberete poljuben poceni model (čeprav je sponka plošča, celo tip namizja), še posebej pa bodite pozorni na stabilnost ali trajnost pritrditve. Za predvajanje nekaterih lastnih projektov, ki zahtevajo visoko kakovostne posnetke, je bolje uporabiti mikrofone z višjimi stroški. Pri povezavi z zvočnim sistemom računalnika je najbolje, da se ustavi izbira na analognih modelih tipa kondenzatorja. Vendar pa je vprašanje nastavitev še vedno za uporabnika.

  Sorodne publikacije