Svetilke-šokerji: princip delovanja, navodila, naprava, vezje

Sodobni svet, na moje veliko obžalovanje, je poln razdražljivosti in agresije. To so manifestacije človeških občutkov, s katerimi se moramo soočiti z vsakim od nas. Včasih je situacija, v kateri padamo, takšna, da ljudje sploh ne razmišljajo o neprijetni komunikaciji. Skrbijo za lastno varnost. Resno orožje za samoobrambo, ki se nosi z njimi, bo daleč od vseh. Konec koncev, je potrebno, da ne samo, da ravnajo pravilno, ampak tudi ustrezno dovoljenje, ki vam omogoča, da ga obdržite s seboj. Vse to bo zahtevalo veliko časa in denarja.


Malo in kos armature ni sprejemljiva možnost za ženske ali dekleta. Kako se zaščititi v najbolj ekstremnih situacijah, ko bodo na poti prisotni agresivni in neustrezni ljudje? Izhod je precej preprost. Kot orožje za samoobrambo lahko kupite bliskavico. Pregledi tistih, ki so že kupili to napravo, potrjujejo, da njihova obraba ni potrebna za pridobitev dovoljenj in posredovanje zdravniške komisije. Edini pogoj za zakonito posedovanje je odrasla starost.

Ugodnosti

V zadnjem času so potrošniki zelo priljubljeni pri bliskavicah. Odlikujejo jih majhnost in enostavnost uporabe. Svetilke-šokerji lahko nosite ne samo v torbi, ampak tudi v žepu. Hkrati pa se nihče iz okoliških ljudi niti ne zaveda, da niste tako brezobzirni, kot se zdi na prvi pogled.
Katere so glavne prednosti tegasvetilke-šokerji v primerjavi z običajnim laserjem ali električnim šokom? Naprave, ki so danes priljubljene, se uporabljajo tudi, če nasprotnika ne morete premagati z nog, da bi ga paralizirali z električnim praznjenjem. Človek, razkrije agresijo, je zelo prestrašen in bo pobegnil. Bliskavice-šokerji dajejo tako močno razrešnico, da bo vaš zlorabnik imobiliziran. Če si vzamete odmor, boste lahko pobegnili ali sprejeli kakšno drugo dejanje. Naprava je zelo enostavna za uporabo. Torej po nakupu posebnega usposabljanja in usposabljanja ne bo potrebno.


Načelo delovanja

Naprava blažilnika je dokaj preprosta. V bližini osvetljevalnega dela so koronarne diode. Razdalja med njimi je približno 1 cm, ki v stiku s telesom napadalca prenašajo električni naboj, katerega moč je dovolj za nekaj časa, da "izklopi" storilca.
Oseba doživlja kratkotrajne neprijetne bolečine ali za trenutek slep za svetlobo.

Kako uporabljati naprave?

Tisti, ki je kupil bliskavico, navodila, priložena instrumentu, bodo pojasnila, kaj storiti z njim v primeru napada. Na ohišju naprave sta dva gumba. Eden od njih služi za preklop svetlobnih načinov neposredno na svetilko. Drugi poganja šok. Varovalka je vstavljena v zadnji del ohišja. Ščiti glavne naprave pred nenamernim šokom. Izpust nastopi le, ko se drsnik varovalke premakne v položaj ON.
Pogosto so vključenisvetilka-elektrošok je pokrov tkiva. Omogoča vam, da napravo nosite na pasu. Za zanesljivo in popolnejšo odstranitev sovražnika se večkrat uporabi bliskavica-šoker. V tem primeru izpusti gredo v različne dele telesa napadalca. V navodilih za napravo so navedena osnovna pravila za njeno uporabo. Od lastnika naprave morate skrbno preučiti informacije v navodilih za uporabo in sprejeti previdnostne ukrepe. Torej, ne uporabljajte šoker med polnjenjem - naprava bo preprosto zapisala. Razčlenitev lahko povzroči tudi hkratno delovanje svetlobnega dela in udarnega valovanja.

Specifikacije

Kljub dejstvu, da je bliskavica zelo preprosta (predstavljena je spodaj), se morate pred nakupom seznaniti s prednostmi vsakega modela. In prva stvar, ki mora biti pozoren na potencialnega kupca, so tehnične lastnosti naprave. Najpomembnejša je moč razelektritve. Za danes v najboljši svetilki-elektrošok je 20.000 KV.
Dovolj je za samo eno sekundo, da vpliva na to napravo na storilca, da bi izginila vsako željo, da bi pokazala agresijo. Druga glavna tehnična značilnost električne žarnice je njena baterija. Pri oblikovanju nekaterih sodobnih modelov (npr. "Polis" in "Sherkhan") je predviden revolucionarni razvoj. To je zamenljiva litij-ionska baterija. Njena zmogljivost je precej višja kot pri standardnih mobilnih telefonih. Njegova vrednost je 4200 čarovnik. To je zaradi tega naprave nipogosto zaračunavajo. Baterije tega tipa nimajo funkcije, ki bi kazala stopnjo pripravljenosti. Zato lahko električno stresalko-svetilko vstavite v vtičnico za deset minut in za ves dan. Kaj je življenjska doba baterije? Lahko je drugačna. Odvisno od modela naprava zagotavlja od sto do tristo delovnih številk. Taka baterija bo trajala 2-3 leta.
Prav tako bodite pozorni na moč LED diod. Najboljši v tem pogledu so Cree XPE Q5. Vendar je treba upoštevati, da kljub visoki moči ti elementi ne zagotavljajo zaščite pred psi. Če se odločite za nakup električne svetilke, opremljene z vgrajeno baterijo, je vredno vprašati prodajalca, ki potrjuje kakovost izdelka. To zagotavlja nakup ponarejenega blaga, katerega učinkovitost je skoraj nič. Pri nakupu je potrebno preveriti in dopolniti komplet. Zaželeno je, da poleg same svetilke prodate baterijo in polnilnik. V polju mora biti navodilo. Avtomobilistom svetujemo, da kupijo dodatni polnilnik, ki deluje iz vžigalnika.

Prvi koraki po nakupu

Svetilka se napolni pred uporabo naprave. Odvisno od značilnosti baterije lahko traja od dve do štiri ure. Natančen čas bo naveden v priloženem priročniku.
Če naprava ni bila uporabljena mesec dni, je potrebna preventivna dajatev. Toobnovljena je življenjska doba baterije. Vendar je treba spomniti, da prvič, da v celoti napolnite baterijo ni potrebno. Zaradi tega lahko izgubi sposobnost za delo.

Shranjevanje

Naprava mora ležati na suhem mestu. Nizke temperature bliskavice-šoker so kontraindicirane. Uporabniki opozarjajo, da je naprava morda poškodovana.

Reakcija telesa na praznjenje

Pred uporabo je treba svetilko odstraniti iz varovalke (če obstaja). Šele po tem se naprava dvigne na odprti del telesa in pritisne na gumb. Po 1-2 sekundi uporabe svetilke nasprotnik čuti veliko bolečine.
Pod vplivom, ki traja 2-3 sekunde, zlorabnik začasno izgubi koordinacijo in usmerjenost. Ko prejmete razrešnico za 4-5 sekund, napadalec izgubi nadzor nad telesom. To se zgodi kot posledica kršitve v tkivih nevronskih vezi. Takšno stanje pogosto povzroči kratko izgubo ravnotežja in zavesti.

Popravila

Kljub dejstvu, da naprava, opisana za samoobrambo, izgleda zelo dobro, lahko sčasoma preneha delovati. To se zgodi s hitrim praznjenjem baterije ali padcem. Kako razstaviti svetilko in jo vrniti v življenje? Na prvi pogled se zdi, da je rešitev tega vprašanja - naloga, ki ni najpreprostejša. Primer naprave je videti oblikovan. Ampak razstaviti bliskavico-šoker, glede na uporabnike, je na moč vseh. In začnite tukaj z odstranitvijo traku, ki ščiti pritrdilne vijake. Nato potrebujemo izvijač. Enostavno ga je odvitištiri pritrdilne vijake na ohišju. Nato ločimo zadnji del naprave, v katerem se poleg elementov polnila za višjo gostoto položi tudi del pene. Nato se sprednji del odstrani. Njen in hrbtni del je treba potegniti vstran. V sprednjem delu bliskavice so visokonapetostni vodniki. V njih gre električni tok do sprednjih aretacij. Razstavljanje bliskavice-šokerja vam omogoča, da ugotovite vzrok za njegovo okvaro. Ko je naprava odstranjena, bo naprava ponovno začela delovati.

Prednosti naprave

Oseba, ki se je odločila kupiti električno svetilko za električni šok, je treba upoštevati, da je to orodje stik. Zato je škoda agresorju mogoča le, če je od vas na razdalji podolgovate roke. Ampak v vsakem primeru bo sovražnik imel psihološki učinek. Ni mu všeč škripanje toka, ki bo preprečilo fizični stik. Potencialni agresor vam lahko preprosto da idejo, da vas ne bi smeli kontaktirati.
Še ena prednost naprave je njena lučka. Kot je navedeno v povratnih informacijah uporabnikov, močan žarek svetlobe, usmerjen v napadalčeve oči, ga na kratko zaslepi in zmede. To vam bo omogočilo, da pridobite čas za protinapad ali umik.

Sorodne publikacije