Kako odpreti vrata: navodila po korakih

Kako odpreti vrata na usmerjevalnikih, vem veliko. Vendar pa pogosto pride do situacij, ko uporabnik to stori, vendar zunanji pregled pokaže, da je vrata še vedno zaprta. Nekateri se zanašajo na ta problem in ne razumejo, kaj naj storijo. Eden od pogostih razlogov je varnostni sistem za osebne računalnike. Dejstvo je, da oseba, ki ve, kako odpreti vrata za usmerjevalnik, naredi le polovico primera. Odprite jih tudi v pravilih požarnega zidu v računalniku. V nadaljevanju je podrobno pojasnjeno, kako odpreti vrata na operacijskem sistemu Windows 10 in starejše različice operacijskega sistema.


Kako priti v nastavitve požarnega zidu (požarni zid)

Te nastavitve se nahajajo na nadzorni plošči, ki ima razdelek "Sistem in varnost". V novih različicah operacijskega sistema lahko namizje uporabite kot iskanje. Začeti bi morali z vnosom besede "požarni zid" in uporabnik v rezultatih vidi želeno povezavo. Še en zelo hiter in preprost način, da vstopite v nastavitve, je kombinacija Win + R. Pojavila se bo vrstica, v kateri boste napisali: "firewall.cpl" in kliknite V redu.

Kako odpreti vrata v računalniku v požarnem zidu?

V nastavitvah vgrajenega požarnega zidu morate iti v "Napredne možnosti" in nato odpreti razdelek s parametri v izboljšanem načinu zaščite. Levo je polje s pravili za dohodne povezave. Treba je odpreti in ustvariti pravilo. To storite tako, da v oknu Dejanja na desni klik klikneteOdpre se ustrezna postavka in "Čarovnik za ustvarjanje pravil povezave". Vrsto pravila mora biti izbrano za vrata. Potem je izbrana vrsta protokola in podana vrata. Značilno je, da je TCP izbran kot protokol in manj pogosto UDP. To označuje številka vrat. Kako ugotoviti, katera vrata naj se odprejo? Vsaka igra in program potrebuje svojo številko. Najdete ga lahko z uporabo iskalnika. Po tem se ustvari kljukica, ločena povezava, ime pravila in vse. Zdaj je pristanišče odprto. Zunanji dostop lahko preverite s posebnim programom PFPortChecker. Če preverjanje pokaže, da so vrata zaprta, lahko uporabite to možnost: dovolite programu, da izvaja omrežno dejavnost katere koli vrste. Kako odpreti vrata na ta način? Spet morate priti v nastavitve in ponovno ustvariti pravilo. Zdaj pa ni ustvarjena za pristanišče, ampak za program. V oknu morate izbrati program, ki ga potrebujete za dostop. Spet postavite kljukico za razrešitev povezave, dobite ime. Zdaj se za program ustvari pravilo.


Če ta korak ni pomagal, kako odprete pristanišča? Lahko poskusite popolnoma onemogočiti požarni zid, vgrajen v sistem.

Kako onemogočiti požarni zid?

Če želite onemogočiti, morate v nastavitvah izbrati element, imenovan "Omogoči in onemogoči". Odpre se okno z nastavitvami za vrste omrežja. Za vsakega morate dati kljukico, ki onemogoči požarni zid. Po potrditvi postane neaktiven, operacijski sistem pa je aktivenračunalnik bo popolnoma odprt za grožnje zunanjega omrežja. Zato je priporočljivo, da onemogočite varnostni sistem ali za kratek čas, da preverite težave, povezane z razpoložljivostjo vrat, ali če preklopite na paketni filter drugega izdelovalca. In zelo nezaželeno je, da bi trajno delali v omrežju z izklopljenim požarnim zidom.

Kako odpreti vrata za strežnik?

Če želite to narediti, morate odpreti nastavitve usmerjevalnika, se prijaviti in nato odpreti element "Požarni zid". Tu je izbrana možnost "Virtualni strežniki". Treba je omeniti, da se lahko imena na vseh usmerjevalnikih razlikujejo. Odpre se okno, kjer morate izpolniti vsa polja glede na strežnik, ki ga potrebujete. Tu ni nič zapletenega.

Kako odpreti vrata v Ubuntu?

Ni skrivnost, da je Windows usmerjen tudi na neizkušene uporabnike. Zato se v tem sistemu operacije izvajajo z uporabo grafičnega vmesnika. V Ubuntuju se vse operacije izvajajo s pomočjo posebnih ukazov, ki so napisani v ukazni vrstici. Kako odpreti vrata v tem sistemu? Odgovor lahko preseneča: ne. Bistvo je, da ni nobenih pristanišč, ki bi jih blokiral privzeti požarni zid. Po želji jih lahko uporabnik blokira. Če so bila vrata na nek način zaprta, se lahko uporabi za testiranje Nmapa. Lahko prepozna različne pristaniške države. Torej stanje odprtosti pomeni, da je aplikacija pripravljena sprejeti pakete za ta vrata. Filtrirano pomeni filter ali požarni zidblokira vrata v omrežju. Program ne more ugotoviti, ali je odprt ali zaprt. Zaprto pomeni, da vrata trenutno niso povezana z nobeno aplikacijo, lahko pa so odprta kadar koli. Končno, stanje Unfiltered pomeni, da pristanišče odgovarja na zahtevo za uporabnost, vendar ni mogoče ugotoviti, ali je odprto ali zaprto. Če kliknete presledek med optičnim branjem, se bo prikazal postopek izvajanja. Če uporabnik ni bližje besedilnim in grafičnim aplikacijam, potem je tu Zenmap pripomoček, ki je grafična lupina za Nmap. Ona je sposobna zgraditi mrežni zemljevid.

Rezultati

Zato, da bi odprli vrata na računalnikih, obstaja več različnih načinov. Nekateri so primerni za nekatere operacijske sisteme, drugi za druge. Uporabnik se mora sam odločiti z ustreznimi sredstvi, sam postopek pa ne zahteva veliko truda. Poleg tega je koristno, da se podrobneje seznanite z delom računalniške tehnologije. Takšna znanja bodo vedno potrebna.

Sorodne publikacije