Kako vklopiti zaslonsko tipkovnico za Winds 10: nasveti za uporabnike

Zaslonska tipkovnica Windows 10 ima širšo uporabnost kot prejšnje različice operacijskega sistema. Zato je koristno vedeti, kako vklopiti zaslonsko tipkovnico na Windsor 10. Oglejmo si podrobnosti v našem uporabniškem priročniku.

Značilnosti zaslonske tipkovnice

Preden ugotovimo, kako pokličemo zaslonsko tipkovnico za Windows 10, si poglejmo podrobneje njeno funkcionalnost in razlike od prejšnjih različic. Pomembno je omeniti, da se deseta različica sistema Windows ne osredotoča samo na računalnike ali prenosne računalnike, temveč tudi na vnos informacij iz brezžičnih naprav, kot so tablice. Kot veste, niso opremljeni z možnostjo priključitve zunanje tipkovnice, zato je uporaba na zaslonu najprimernejša možnost za uporabo brezžičnih pripomočkov.


Tako je izgledala zaslonska tipkovnica.
O njegovih razlikah bomo govorili s standardno zaslonsko tipkovnico. Ena od glavnih funkcij je ostala nespremenjena: seveda se lahko zaslonska različica tipkovnice uporablja v primerih, ko iz nekega razloga ni osnovnega. To je začasna zamenjava in ni zelo primerna za stacionarne računalnike ali prenosne računalnike, kjer vnos na dotik ni na voljo. Druga možnost je neposredno povezana z računalniško varnostjo. Če imate razlog za domnevo, da v računalniku obstaja virus, ki bi lahko ogrozil pomembne podatke (gesla ali podatkeiz bančnih kartic), ki je vnesena s tipkovnice, je smiselno uporabiti zaslonsko tipkovnico, ki bo povečala stopnjo varnosti.


Nato si bomo ogledali, kako "Winds 10" vklopiti zaslonsko tipkovnico na različne načine.

Najlažji način

Najpreprostejši način za vklop zaslonske tipkovnice je, da ga pokličete z ikono v spodnjem desnem kotu zaslona. Običajno ta ikona morda ni privzeta, v tem primeru morate storiti naslednje. Poiščite puščico navzgor, ki ustvarja ikone skritih območij za obvestila. Kliknite nanjo z desnim gumbom in na seznamu preverite kljukico za tipkovnico na dotik. Nato se prikaže želeni znak.
Tipka na zaslonu bo na voljo za uporabo, ko jo kliknete. Zaprite ga lahko v skladu s tem standardno - s pomočjo križa na vrhu.

Uporaba menija Možnosti

Druga metoda, ki vam omogoča, da omogočite zaslonsko tipkovnico za Windows 10 - uporabite meni Možnosti. Za vnos kliknite na orodje, ki ga najdete nad gumbom za zaustavitev, ali pa pokličite to okno s kombinacijo tipk Win + I. V meniju poiščite in dostopite do elementa priložnosti. Meni za izbiro tipkovnice (isto ime) bo ostal. Oglejte si posnetek zaslona, ​​v določeni točki uporabe zaslonske tipkovnice premaknite stikalo v položaj "Vklop". Spodaj lahko vidite tudi bližnjico za prikaz tipkovnice. Tako imenovana zaslonska tipkovnica se lahko priključipostavite določen kraj in ga prosite za preglednost.

Zaslonska tipkovnica z iskanjem

Še en preprost način za vklop tipkovnice na vozilu je uporaba zaslonske tipkovnice. Ikona za iskanje povečevalnega stekla je desno od gumba Start.
S klikom nanj boste vstopili v ustrezen meni, kjer boste na dnu iskalnega polja morali vnesti začetek imena programa: napišite »Zaslon« in videli boste, da se je na seznamu razpoložljivih programov pojavila zaslonska tipkovnica. To bo izgledalo takole.
Ob normalnem zagonu bo tipkovnica na voljo za uporabo.

Prek menija Run

Ena od možnosti za odpiranje zaslonske tipkovnice za Windows 10 - uporabite meni "Run" z uvedbo ukaza. Če želite poklicati ta meni, morate na tipkovnici pritisniti kombinacijo tipk Win + R. Odpre se ustrezno pogovorno okno z zahtevo za vnos ukaza. Vnesite osk in pritisnite OK. Tipkovnica se bo takoj zagnala. Opomba: zaslonska tipkovnica, ki se zažene s to metodo ali z uporabo iskalne vrstice, bo drugače izgledala - to je rahlo spremenjena tipkovnica iz prejšnjih različic operacijskega sistema, medtem ko pri prvi metodi obstaja tipkovnica na dotik, posebej zasnovana za deseto različico Windows Ta možnost tipkovnice je videti takole.
Med možnostmi ni dejanske razlike. Na voljo je samo na desni strani pomožnih tipk, vendar se šteje, da je na voljoNaprave na dotik so bolj priročne za uporabo prve možnosti. Kaj morate ustaviti je, da se odločite izključno za vas, glede na vaše potrebe in okuse.

V zaključku

Tako smo pregledali glavne načine, kako vklopiti zaslonsko tipkovnico na vetru 10. Izberete lahko tistega, ki je za vas bolj udoben in boljši. Zaslonska tipkovnica za Windows 10 je postala še bolj uporabna, saj vključuje dve različici - klasično in zasnovano za naprave na dotik.

Sorodne publikacije