Orbitum: Kaj je program in ali naj ga namestim na računalnik?

Danes internetni brskalniki sprostijo vsakogar brez lenobe. Ena od novih je Orbitum. Upoštevali bomo, kaj bo ta program. Res je, da vnaprej želim razburiti vse uporabnike: nič zanimivega z vidika motorja, ki se uporablja v njem, ni (in to sposojen).

Orbitum - kaj je ta program?

Pravzaprav nekateri uporabniki hvalijo brskalnik, saj je na začetku tesno povezan s socialno mrežo "VKontakte". Mogoče so zato ljudje do njega tako prijazni?


Oglejmo si nepristranski pogled na programsko opremo Orbitum. Kaj je ta program? Začnimo z motorjem. Ustvarjalci tega sploh ne skrivajo, da so si ga sposodili iz brskalnika Chromium, katerega starši so postali znani Chrome pri Googlu. Če kopljete globlje, isti brskalniki Yandex ali Amigo, ki ne upoštevajo drugih ruskih razvojnih dosežkov, temeljijo tudi na tem motorju. Z drugimi besedami, imamo polno plagiatorstvo.

Potrebujete aplikacijo v računalniku?

Vprašanje funkcionalnosti seveda ostaja v rokah uporabnikov. Poleg integracije večine najbolj priljubljenih socialnih omrežij ima ta brskalnik (presenetljivo) vgrajen torrent strežnik, ki uporabnike prikrajša za uporabo dodatnih programov za nalaganje ali brskanje po spletnih vsebinah, kot tudi lastnega multimedijskega predvajalnika (kar tudi ni novica).
Prvič raziskovalci vam govorijo o neverjetni zmogljivosti brskalnika. Toda ali je tako? Pravzaprav vsak brskalnik takoj po temNamestitev, imenovana, muhe, in potem se je nabralo veliko smeti, ki jih včasih ni mogoče odstraniti niti s pomočjo optimizatorjev programov. To pa ne velja za predpomnilnik, temveč za razširitve in dodatke, ki so nameščeni med delom apleta, ki jih je mogoče namestiti v ozadju brez uporabnikovega sodelovanja (morda tudi ne ve).


Poleg tega je brskalnik opazil še eno negativno značilnost. Lahko se obnaša kot oglaševalski virus z namestitvijo oglaševalskih programčkov v lastni lupini in preusmeritvijo na vse vrste spletnih mest z nepotrebnim oglasom, ki lahko pogosto vsebuje virusne izvršljive kode. Jasno je, da tukaj ni jezika o varnosti. Na splošno so vsi brskalniki, podobni Chromiumu, v večini primerov glavni namen napadov. Njihov sistem zaščite je tako šibek, da uniči katerega koli, celo najbolj primitivnega virusa.

Program Orbitum: Kako onemogočiti videz novih oken in odstraniti aplikacijo?

Pa poglejmo, kaj lahko storite, da izklopite pojavna okna (za začetnike). Uporabiti morate vsaj specializirane dodatke. Namestite razširitev AdBlock. To vas bo vsaj rešilo pred nenehnim pojavljanjem dodatnih oken in menijev. Ni vam všeč ta možnost, uporabite aktivacijo vgrajene tehnologije varnega brskanja iz Yandexa, ki mora uporabnika opozoriti tudi na poskus obiska potencialno nevarnih strani. Toda zakaj jo potrebuje? Biti Antivirus kategorije Smart Security na vhodu določa te vire sploh osnovne. In tu se še vedno lahko pojavikonflikt med brskalnikom, protivirusnim programom in varnostnimi orodji sistema Windows.
Vendar pa se vrnimo k vprašanju, kako odstraniti Orbitum. Seveda lahko to storite preprosto skozi oddelek programov in komponent "nadzorne plošče". Edino vprašanje je, da boste po tem morali izbrisati vnose v registru, datoteke in imenike, ki ostanejo po zagonu standardnega deinstallatorja. Mimogrede, praktično vsi brskalniki te vrste pustijo za sabo ogromno neuporabnega smeti. Če iz rezultatov ne morete odstraniti nobenih komponent, uporabite program Unlocker (včasih tudi prisotnost skrbniških pravic ne pomaga).

Odstranjevanje programov

Toda v smislu iskanja optimalne rešitve lahko uporabite precej radikalne ukrepe. Orbitum za Windows je popolnoma odstranjen s programskimi paketi razreda iObit Uninstaller.
Takšni programi, poleg standardnega postopka odstranitve, so sposobni locirati vse ostanke iz oddaljenih komponent z njihovim nadaljnjim uničenjem (o tem se ne razpravlja) z uporabo močne analize. Med drugim ni potrebe po dodatnih podaljšanih pravicah za odstranitev aplikacije. Če je to potrebno, se lahko celo znebite vgrajenih programov in storitev samega operacijskega sistema, da ne omenjamo nekaterih brskalnikov ali njihovih nameščenih dodatkov kot modulov ali razširitev.

Kratek povzetek

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar se nanaša na brskalnik Orbitum. Zdi se, da je ta program skupenfunkcije so jasne. O uporabi tega brskalnika v vsakdanjem delu, ki se nanaša na brskanje po internetu, je zelo težko oceniti. Tukaj pravilna odločitev, kot bi morala biti, ostane izključno za samega uporabnika. Tako dober brskalnik, kako ga oglašujete? Ni verjetno. Oglaševanje je znano kot trgovalni motor. Ali ni potrebno za njegove ustvarjalce?

Sorodne publikacije