Elizabeth at Bioshock: zgodovina znakov, izgled lika, vloga v prvih epizodah igre.

Ker je videz tega lika očitno okrepljen na ploskvi, pa tudi v mislih milijonov oboževalcev serije Bioshock. Elizabeth je eden prvih primerov koristnih pomočnikov v igri. S svojim videzom so ljudje začeli razmišljati o tem, kako so živeli z vsemi temi neuporabnimi kolegi, na primer v seriji Call of Duty? S prihodom Bioshock Elizabeth se je ves sistem pomočnikov spremenil radikalno. Igra je vsem študentom pojasnila, kako v takih delih opraviti delo junakov.

Kratke informacije o Elizabeth v Bioshock Infinite

To je mlada, dvajsetletna deklica iz serije iger o post-apokaliptični prihodnosti. Je glavni lik tretjega dela - Infinite. Od rojstva v Bioshocku je bila Elizabeth zapornica visokega stolpa, ki ga je varoval Solovy, ptičji robot, ki je kasneje postal njen edini prijatelj. Glavni junak serije prejme nalogo, po kateri mora izpustiti dekle.


V Bioshocku ima Elizabeth nekaj paranormalnih sposobnosti. V celotni zgodbi se dvema opozicijskima strankama - stranki vladarjev "Ustanovitelji" in opozicijskemu gibanju Glasu ljudstva - takoj ukvarjata. Obe organizaciji si prizadevata pridobiti nadzor nad Elizabeth, saj je to ključ do zmage v tej državljanski vojni in le to lahko trajno spremeni mesto.

Predgovor Elizabeth

Dekle je bilo rojeno leta 1892. Pravo ime lika v Bioshock Infinite je Anna de Vitta. Njen oče je bilGlavni lik tretjega dela je Bucer de Witte, javni uslužbenec Urada za preiskave v Pinkertonu. Za njega mora prenesti črto parcele. Kmalu pred rojstvom otroka je bil Booker izpuščen. Razlog za to je bila njegova pretirana krutost pri opravljanju svojih dolžnosti. O Elizabetovi mami ni znano, razen informacij, da je umrla ob rojstvu otroka. Po tem je začel igrati karte in igralnice, zlorabljati alkohol, prav tako pa je zaradi velikih dolgov padel v globoko depresijo.


Začetek zgodbe na Bioshock Infinite. Elizabethin cilj

Na samem začetku igre, ko so Bukerja odpeljali na svetilnik, se najprej spotakne na fotografijo svoje hčerke, čeprav v tem trenutku še vedno ne razume, kdo je. Na zadnji strani fotografije vidi sporočilo. Pokaže, da je treba deklico odpeljati v New York. Po njegovem mnenju je to odlična priložnost za kritje svojih dolgov in se odloči za to delo. Ob prihodu na svetilnik vidi tempelj, na katerem je napisana nekakšna prerokba. Pravi, da bi morala prerokova družina sedeti na prestolu. Pri odhodu iz svetišča je Booker podvržen krstu, v katerem junak skoraj umre. V nezavednem stanju ima vizijo, v kateri New York uničuje peklenski plamen. Ko se sprehaja po ulicah Kolumbije, se protagonist zaveda, da je dekle, ki ga je treba odpeljati v drugo mesto, še zdaleč ne tako preprosto. Elizabeth je nekaj podobnega idolu ali bogu. Vsakdo visi nad svojim jokom, vsi govorijo samo o njej, dekle se imenuje "Kolumbijska jagnje". Nato glavni lik vstopi v nesrečostolp in nadaljuje z reševanjem junakinje.

Odrešenje Elizabeth

Ko je v stolpu Jagnjeta, protagonist ugotavlja, da je znotraj stavbe znanstveni kompleks. Edini namen te zgradbe je izvedba poskusov in poskusov na zaporniku. Na stenah kroga so objavljeni plakati, ki pravijo: "Nikoli ne govori z posameznikom", "Ne odgovarjaj nanj". Tudi razpršeni grafi in rezultati Elizabethove sposobnosti razmnoževanja so razpršeni povsod. Nato junak odide na drugo nadstropje, kjer se najprej sreča z junakino. V njegovih očeh razkriva meddimenzionalno vrzel, na drugi strani katere je viden Pariz. Knjigovodja spremlja Elizabeth, po kateri se pogovarjajo. Prekine stražarja, vendar ga junak uspešno uniči. Tako zapustijo stolp.

Sorodne publikacije