LED reflektorji za napetostne stropove (fotografija). Samo-nameščanje

Oprema za razsvetljavo se zdaj posveča posebno pozornost pojavljanju različnih vrst svetilk. Pogosto se uporabljajo LED reflektorji za napetostne stropove.

Značilnosti uporabe vpenjalnih naprav

Skupni material za stropne napetosti - je PVC folija, raztegnjena pri povišani temperaturi in pritrjena v baguet po obodu prostora. Po hlajenju se krpa raztegne in postane enakomerna.
Polivinilklorid ima sposobnost mehčanja pri segrevanju. Po namestitvi stropa se film ne sme segrevati, saj bo povzročil deformacijo temperature, izgubo oblike in celo taljenje. Zato je glavna zahteva za svetlobne vire - ne smejo dodeljevati odvečne toplote, ko so v delovnem stanju. Omejitve moči, pri katerih ne bo prišlo do pregrevanja stropa s PVC-jem, za žarnico z žarilno nitko naj bo 40 W, za halogen - 20 W. Tkanine imajo nekoliko višjo stopnjo trdnosti. Za njih bodo omejitve 60 Wattov oziroma 35 Wattov.


Z vidika proizvodnje toplote bodo najboljše svetilke LED, katerih moč je veliko manj podobna osvetlitvi.

Prednosti LED reflektorjev

Glavne prednosti LED osvetlitve:
 • ekonomična poraba električne energije;
 • majhen podstavek;
 • minimalno ogrevanje;
 • proizvodnja visoke kakovosti.
 • Previsoka cena se lahko šteje za edino pomanjkljivost,vendar v vsakem primeru prevladuje dostojanstvo.

  Katere žaromete izbrati?

  Pri izbiri pritrdilnih elementov je pomembno določiti namen njihove namestitve:
 • okrasitev prostora s pravilno razporeditvijo svetlobnih virov;
 • dodatna osvetlitev z dodelitvijo con;
 • glavni vir svetlobe.
 • V primeru žarnic ni omejitev. To so lahko aluminijasti izdelki ali zlitine. Posebno pozornost je treba posvetiti velikosti zaprtega dela višine naprave v medprostorskem prostoru. Izdelki lahko zagotavljajo razmik med 2 in 12 cm. Velika razdalja med stropi zavzema veliko prostora, kar je za večstanovanjske stavbe nesprejemljivo.


  Statične naprave omogočajo osvetlitev določenega mesta, rotacijski pa lahko spremeni smer svetlobe. Za dodatno regulacijo intenzivnosti svetlobnega toka in barve se uporabljajo kardanski modeli.
  Pri nameščanju vsakega vpenjalnega elementa na strop se najprej pritrdi ojačitev plastičnega obroča, nato pa se naredi notranji izrez. LED reflektorji za napetostne stropove z lastnimi rokami so nameščeni lepo, drugače, če bo poškodba krpe morala opraviti popolno zamenjavo. Druge zahteve:
 • rob žarometa mora biti izbran širše, tako da lahko skrijete ojačevalni obroč;
 • Pod enostopenjskim stropom so svetilke izbrane s smerjo svetlobe strogo navzdol, tako da se ne razprši v platnu.
 • Namestitev svetlobnih napeljav

  Inštalacija in vgradnja svetlobne podporeNapeljave so narejene vnaprej. Po namestitvi stropa so podporne točke in zunaj platna prilepljene ojačitvene obroče. Ko se lepilo posuši, se notranji deli filma razrežejo.
  Skozi luknje v obročih se višina regalov prilagodi tako, da so na ravni stropa. V ta namen je izdelan perforiran profil, iz katerega so izdelane noge nosilcev. Na zadnji stopnji so LED žarometi za napetostne stropove priključeni na ožičenje, nato pa so položeni v odprtine s stiskanjem vzmetnih ključavnic. Znotraj se sami razhajajo in postavljajo podporo. Nato je svetilka privita. Da se popolnoma prilega ravnini platna, se stojalo končno prilagodi.

  Osvetlitev kopalnice

  Prednost LED luči je zanesljiva zaščita pred vlago, pomanjkanje močnega ogrevanja in nizke napetosti. LED reflektorji za napetostne stropove v kopeli je bolje vgraditi, ker je ožičenje varno skrito pod pokrovom. Vrtljiva vpenjala so primerna za postavitev nad tuš kabino, tako da je uživanje vode prijetno. Fiksne točke svetilke so nameščene v kopeli srednje velikosti v višini 4-6 kosov, in premično nameščena za osvetlitev ogledal ali omarico. Za eno svetilko zadostna moč ne presega 5 W. Stopnja zaščite IP 45 zagotavlja delovanje žarnice pri vlažnosti. Običajno je dovolj nivoja IP 44, ki ščiti žarnico pred vsakim pršenjem.

  LED reflektorji zaraztezajoči se stropi: pregledi

  Viri svetlobe na svetlečih diodah pri uporabnikih, ocenjeni v pregledih, so večinoma pozitivni. Svetleče diode zagotavljajo enakomerno in mehko svetlobo, brez popolnega utripanja in poraba energije je zanemarljiva. Nekateri ljudje se ne morejo takoj navaditi na LED, vendar morate vedeti, da lahko izberete katero koli barvno temperaturo. Poleg tega se krmilniki prodajajo za njegovo ureditev. V številnih pregledih je poudarjena izvirnost naprav in dostopna cena za LED reflektorje za napetostne stropove (slika spodaj). V primeru nepravilne uporabe se lahko LED diode hitro zrušijo. Zlasti ne marajo pregrevanja. Pri nakupu bodite pozorni na kakovost radiatorjev. Z rahlim pregrevanjem se lahko skrajša življenjska doba napeljave, v kritičnem primeru pa takoj.
  Strokovnjaki za prodajo trdijo, da je majhna količina informacij o LED reflektorjih za napetostne stropove ovira za njihovo široko uporabo.
  Zanimive povratne informacije o uporabi virov LED z različno svetlostjo in barvo. Izvirni prehodi intenzivnosti sijoče ustvarjajo posebno vzdušje. Pri drugih svetilkah tega učinka ni mogoče doseči.

  Zaključek

  Z vsemi pozitivnimi lastnostmi LED reflektorji za napetostne stropove ustvarjajo posebno udobje, edinstveno osvetlitev s poudarkom na pomembnih notranjih elementih. To vam omogoča širok izbor modelov. Poleg tega so LED diode učinkovite v kombinaciji zdruge vrste svetilk.

  Sorodne publikacije